Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

6 februari 2024 - HRTech Redactie

HR-technologie gaat over meer dan alleen werknemers en kunstmatige intelligentie is overhyped. Aan het woord in Cédric Cops, hoofd van Mediahuis Ventures, een organisatie die investeert in start-ups in edtech (education technology) en HRtech. In een interview met UNLEASH praat hij over de stand van zaken op het gebied van HRtech.


30 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-tech-guru Josh Bersin heeft een aantal cruciale ontwikkelingen benoemd die werk aan de winkel betekenen voor HR. Wij lichten een aantal van zijn voorspellingen voor 2024 uit.


25 januari 2024 - HRTech Redactie

Volgens Ralf Hofmann, mede-oprichter van tech-investeringsbank Drake Star, bleven investeerders ook in het moeilijke jaar 2023 sterk geïnteresseerd in HR tech. In UNLEASH bespreekt hij enkele opmerkelijke grote fusies en overnames in de HR tech-wereld van afgelopen jaar.


20 november 2023 - HRTech Redactie

De wereld om ons heen is constant in verandering, waardoor ook personeelsstrategieën de hele tijd aangepast moeten worden. Dit vraagt om #HRtech investeringen op andere gebieden en om een andere, meer langetermijnaanpak. De tijd van pleisters plakken is voorbij. Dit blijkt uit het HR Technology Market Report 2023 van Unleash en Unit4.


9 november 2023 - HRTech Redactie

Eind oktober vond UNLEASH World plaats in Parijs, het jaarlijkse en grootste HR event ter wereld. Hier vonden duizenden bezoekers, honderden sprekers en tientallen leveranciers in HR technologie elkaar. Wat voor nieuws was er onder zon, welke buzzwords gingen rond en welke trends ontstaan in de wereld van HR? Bezoeker Jeroen Moerenhout geeft een recap van 2 inspirerende dagen.


30 oktober 2023 - Mark van Assema

Volgens HR- en HRTech-guru Josh Bersin was Artificial Intelligence (AI) overduidelijk het buzzword van de internationale HR-beurs UNLEASH World 2023. Bijna alle HRTech-aanbieders aanwezig op de beurs zijn bezig om AI (verder) te integreren in hun tooling.  Maar welke partijen gaan volgens Bersin het verschil maken?


5 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het verlooppercentage van de tech-sector is momenteel maar liefst 13,2%. Toch is dat bij multinational en tech-gigant Siemens een stuk lager, namelijk 10%. Waaraan dankt Siemens dat succes? Dat vertelt Jon Turner, hoofd van de Siemens Elektrificatie en Automatisering Business in Groot-Brittannië en Ierland in een interview.


3 oktober 2023 - HRTech Redactie

Op 17 en 18 oktober vindt in Parijs UNLEASH World plaats, een grote wereldwijde HR-technologieconferentie en expo, waarbij vernieuwers uit alle hoeken van de wereld samenkomen om nieuwe HR-technologie te delen en gezamenlijk te ontdekken hoe een toekomstgerichte werkwereld eruit zou moeten zien. En wij zijn erbij.


12 december 2022 - Ron Bosma

Tijdens UNLEASH World 2022 heeft analist Holger Mueller van Constellation Research deelnemers meegenomen in zijn visie op de volgende generatie HR-technologie. Hoe ziet die eruit en waar wijkt deze af van onze huidige kijk op #HRtech? Onze expert Ron Bosma was erbij en doet verslag.


1 december 2022 - Joost de Zeeuw

Talent Marketplaces, en dan vooral de interne marktplaats. Dat was volgens HRTech-expert Joost de Zeeuw het ‘buzzword’ op de internationale HRTech beurs UNLEASH. Wat heeft het bezoek aan de beurs hem bijgebracht over deze trend? Hij deelt het in dit verslag.


24 november 2022 - Joost de Zeeuw

Hoe mobiliseer je werkenden keer op keer voor elke nieuwe disruptie in jouw markt? Volgens Professor Costas Markides door hun harten te veroveren. Op UNLEASH World 2022 vertelde hij hoe organisaties dat het beste kunnen aanpakken. #HRtech-expert Joost de Zeeuw doet verslag.


3 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Organisaties van de toekomst zullen heel anders zijn dan die van het verleden. En in die organisatie heeft ook HR een hele nieuwe rol. Dat stelde Gary Bolles, voorzitter toekomst van werk bij de wereldwijde ‘Singularity University’, in zijn eindspeech tijdens UNLEASHworld 2022. Hoe ziet de toekomst van werk en die andere rol er dan uit volgens hem?


31 oktober 2022 - Ron Bosma

Tijdens UNLEASH World 2022 heeft het Amerikaanse Eightfold AI een nieuw direct sourcing platform voor freelancers gelanceerd. Ook andere leveranciers spelen in op deze trend. Welke kansen en mogelijkheden biedt direct sourcing en kunnen Nederlandse organisaties hier ook wat mee? HRtech-expert Ron Bosma licht toe.


25 oktober 2022 - HRTech Redactie

Een van de grootste #HRTech boosters die corona opleverde, zijn de EOR, Employer Of Record platformen. Via zo’n platform kun je heel eenvoudig in het buitenland een talent aannemen. Zowel mensen die op de payroll een maandelijks salaris krijgen als freelancers die op factuurbasis werken, krijgen dan via de lokale entiteit van het platform een lokaal, juridisch correct contract. Dat het een 'hete trend' is, liet het grote aantal EOR partijen tijdens UNLEASH World 2022 wel zien.


11 oktober 2022 - HRTech Redactie

Vooruitlopend op UNLEASH deze week vind je hier 10 #HRTech start-ups om te volgen in 2023. Want Nederland is momenteel de meest onderling verbonden economie ter wereld. België heeft sinds 2018 € 2,7 miljard aan startup-investeringen gehad. Luxemburg is de vijfde economie van de wereld.


6 september 2022 - HRTech Redactie

Van pandemie tot een krappe arbeidsmarkt: de behoeften van werkenden veranderen en organisaties passen zich aan. Ook Salesforce moet zich aanpassen. Het platform UNLEASH sprak met Angela McKenna, die zich richt op werkendensucces, over hun nieuwe strategie.


30 augustus 2022 - HRTech Redactie

 
Organisaties zoeken nog steeds naar een remote werkmodel waarin alle werkenden zich kunnen vinden. Dat is niet makkelijk, maar flexibiliteit lijkt de sleutel. Want iedereen moet zich op eigen manier kunnen ontplooien op de werkvloer, of deze nu digitaal is of op kantoor.


23 augustus 2022 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar inventariseert de Fosway Group de HR-tools en processen die je momenteel gebruikt of van plan bent te gebruiken en de ondersteuning en diensten die je krijgt van leveranciers. Vergroot je marktkennis en die van je vakgenoten en doe mee aan het onderzoek.


2 augustus 2022 - HRTech Redactie

In mei startte professionele dienstverlener Ernst & Young (EY) een samenwerking met IT-bedrijf IBM om samen een financieel Center Of Excellence (COE) op te richten. Al snel besloten ze om ook samen een talent-COE toe te voegen, om organisaties te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun mensen.


19 juli 2022 - HRTech Redactie

Met de constant evoluerende rol van technologie in ons dagelijks leven, vervallen werkzaamheden die tot voor kort als normaal werden beschouwd. Onder het mom van automatisering kunnen we ons daardoor concentreren op andere taken. Iets wat echter nooit door computers zal worden overgenomen is leiderschap, schrijft Lyndsey Jones, auteur van Going Digital en voormalig hoofdredacteur van de Financial Times.


22 februari 2022 - HRTech Redactie

Aan HRTech-tools geen gebrek, voor elk probleem lijkt er vandaag de dag een tech-oplossing. Maar veel organisaties lopen tegen problemen aan bij het implementeren van deze technologie, waardoor de projecten uiteindelijk falen.


20 december 2021 - HRTech Redactie

Steeds meer mensen zeggen vroegtijdig hun baan op, op zoek naar nieuwe kansen. En waarom ook niet, gezien de vele vacatures die er overal openstaan? Om mensen langer te behouden, moeten organisaties anders naar salaris gaan kijken.


16 maart 2021 - HRTech Redactie

Digitalisering: het lijkt het sleutelwoord van het huidige tijdperk. Tegelijkertijd is het een woord dat menig HR-manager stress oplevert, want digitaliseren, hoe doe je dat eigenlijk? Sonia Mooney komt op Unleash met een aantal stappen hoe je de digitale transformatie kunt vormgeven.


2 februari 2021 - HRTech Redactie

HR-specialisten hebben er de afgelopen jaren veel mogelijkheden bijgekregen wat betreft technologie. Nieuwe software voor talentenwerving, planning en talentontwikkeling: de keuzes zijn eindeloos. Maar wie geen goede strategie heeft voor deze technologie, loopt het risico te verdrinken in het moeras der innovaties.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.