In dit dossier vind je alle relevante informatie van onze site rond het concept 'Skills Based HR'.

Skills, of vaardigheden in het Nederlands, zijn zoals wij wel zeggen de 'Haarlemmer Olie' voor HR, een wondermiddel of smeermiddel dus. Skills geven alle HR-teams en -processen een nieuwe, gemeenschappelijk taal. Van strategische personeelsplanning naar recruitment aan de voorkant tot ontwikkelen, samenwerken en beoordelen binnen. In al deze HR-processen zien we dat skills leidend worden en het cv eindelijk kan verdwijnen.

Maar het is een nieuwe taal voor HR-professionals die nog niet is uitontwikkeld. En nieuwe talen moet je nog leren spreken. In dit dossier vind je veel informatie en inspiratie om ermee aan de slag te gaan.

De basis, vanuit Tech gezien, maar direct te vertalen in HR-processen, is deze bewerking van een beeld van HRTech-goeroe Josh Bersin. In dit model beheert HR centraal een skills-taxonomie die dan in allerlei andere tools en processen gebruikt wordt als gemeenschappelijke taal.

Skills Based HR 2022

Josh Bersin over SkillsTech

Bersin heeft al veel geschreven over Skills Based HR. Enkele belangrijke stukken hieruit:

Skills-Based Organizations door Deloitte

Deloitte consulting bedachte de term Skills-Based Organizations (SBO) al meer dan een decennium geleden. Ze gebruiken deze term sindsdien vooral om te beschrijven hoe je de organisatorische kant, niet de techniek, moet veranderen om skills based te worden.

Praktijkvoorbeelden / cases

Hier verzamelen we goede praktijkcases van verschillende leveranciers van #SkillsTech:

  • Te beginnen met een Nederlandse pionier op dit vlak, AG5, met een case over Tata Steel Academy
  • Meer volgt binnenkort

 

Dossier Aanbieders
Cornerstone
eelloo
AG5
theMatchBox
Eightfold.ai

 

Bekijk alle dossier aanbieders >>

 

Dossier Laatste nieuws

2022-11-08 07:00:00 - HRTech Redactie

De Europese Commissie wil iets doen tegen het tekort aan bepaalde vaardigheden op de arbeidsmarkt. Daarom wordt 2023 het ‘Jaar van de Vaardigheden’.


2022-11-02 07:00:00 - HRTech Redactie

Het komende jaar zou de #HRTechmarkt zowel consolidatie als aanhoudende groei moeten laten zien, zelfs te midden van zorgen over een recessie. Dat vertelde tech-analist Josh Bersin aan een zaal vol publiek op de HR Technology Conference in de VS.


2021-01-14 07:15:00 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 


2022-06-09 10:46:00 - HRTech Redactie

ING is niet de eerste en ook zeker niet de laatste organisatie waarbij het ontwikkelen van vaardigheden onder personeel hoog in het vaandel staat. De manier waarop ING dat doet, door intensief gebruik te maken van skills data, is wel zeer interessant. myHRFuture sprak met Luigi Maria Fierro van ING over deze ontwikkeling.


2022-05-18 07:00:00 - Cornerstone

  • Tekort aan vaardigheden en getalenteerde medewerkers staat boven aan lijst van dringende organisatorische problemen
  • High performing-organisaties die prioriteit geven aan leer- en vaardigheidsontwikkelingsprogramma's voor hun personeel bouwen hun voorsprong verder uit

2022-02-24 07:00:00 - HRTech Redactie

KlusCV en SkillsCV willen de arbeidsmarkt eerlijker en toegankelijker maken. Hoe doen ze dat? En hoe zien deze cv’s nieuwe stijl eruit in de praktijk? HRtech Review zocht het uit.