Nieuws


6 februari 2024

HRtech investeerder Cédric Cops: 'Vertrouw niet te veel op AI'


HR-technologie gaat over meer dan alleen werknemers en kunstmatige intelligentie is overhyped. Aan het woord in Cédric Cops, hoofd van Mediahuis Ventures, een organisatie die investeert in start-ups in edtech (education technology) en HRtech. In een interview met UNLEASH praat hij over de stand van zaken op het gebied van HRtech.

Categorie: UNLEASH, Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Volgens Cédric Cops is kunstmatige intelligentie momenteel overhyped. Hij vindt dat start-ups in het domein van HRtech niet te veel moeten vertrouwen op AI als ze de aandacht van HR-leiders willen trekken. Cops zegt dat start-ups momenteel te veel schreeuwen over AI. “Het kan teleurstellend zijn om een oprichter van een start-up te ontmoeten die over zijn AI-oplossing spreekt en vervolgens blijkt deze oplossing geen AI-component te bevatten,” aldus Cops.

HRtech gaat over meer dan alleen werknemers

Er zijn enorm veel bedrijven actief in de branche van HRtech. Cops noemt drie punten die belangrijk zijn om succesvol te zijn als HRtech-aanbieder en die helpen je te onderscheiden van de massa.

Allereerst moet je zowel oog hebben voor de behoeften van de koper (HR-leiders) als van de eindgebruikers (werknemers). Het is in HRtech belangrijk dat iedereen verzorgd wordt. 

Er heeft een sterke verschuiving naar de werknemers plaatsgevonden. Dat is iets waar Cops enthousiast over is. Maar uiteindelijk zijn de meest volwassen oplossingen de oplossingen die veel stakeholders met verschillende belangen bij elkaar brengen, zo stelt hij.

Inzicht in uitdagingen HR-leiders

Daarnaast is inzicht in de uitdagingen van HR-leiders van belang. “De meeste oprichters hebben HR-ervaring voordat ze hun bedrijf opzetten. Dit betekent dat ze een diepgaand inzicht hebben in de uitdagingen waarmee HR-leiders worden geconfronteerd.” 

Ook een sterk HR-netwerk is van belang. “Oprichters moeten informeel samenwerken met HR-leiders om hun behoeften en uitdagingen beter te begrijpen, zodat ze hun oplossingen daaraan kunnen aanpassen en verbeteren.”

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Cédric Cops op de website van UNLEASH.

Deel dit artikel
Dit artikel is 629 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter