Nieuws


30 januari 2024

‘AI zal elk onderdeel van HR transformeren’


HR-tech-guru Josh Bersin heeft een aantal cruciale ontwikkelingen benoemd die werk aan de winkel betekenen voor HR. Wij lichten een aantal van zijn voorspellingen voor 2024 uit.

Categorie: UNLEASH, Bersin, Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Tijdens de UNLEASH World 2023, een internationale HR-beurs, noemde Bersin AI al het buzzword van de beurs. Ook in 2024 zal AI uiteraard een belangrijke rol blijven spelen. En niet zo’n klein beetje ook. Volgens Bersin zal ieder onderdeel van HR transformeren door AI en ook iedere rol in de organisatie zal anders worden. 

HRTech transformeert door AI

Functiebeschrijvingen, talentinformatiesystemen, prestatiebeheer en werknemerservaringen zullen allemaal veranderen door kunstmatige intelligentie. Bovendien zal de traditionele architectuur van HRtech transformeren door AI. Er zullen AI-gestuurde systemen op de markt komen die de productiviteit en interacties met werknemers zullen verbeteren.

Trainingssystemen gebaseerd op AI

Een andere ontwikkeling die Bersin noemt, is dat autonome leerplatforms de Learning & Development van bedrijven zullen ontwrichten. Op AI gebaseerde trainingssystemen zullen een revolutie teweegbrengen in de leer- en ontwikkelingssector, waardoor het genereren en leren van inhoud efficiënter en persoonlijker zal worden.

Hybride werken

Maar niet alle voorspellingen die Bersin doet, hebben met AI te maken. Zo stelt hij dat bedrijven hybride werkmodellen zullen accepteren en adopteren. Een ontwikkeling die we al zien sinds de coronapandemie. Hybride werk zal de norm worden. Ook andere ontwikkelingen die er al langer zijn, worden genoemd, zoals aandacht voor een skills-based organisatie of dat het ontzettend moeilijk is om het juiste talent te werven. 

Download hier de infographic met alle 15 voorspellingen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 277 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter