Privacy, security (beveiliging) en de GDPR / AVG zijn voor alle HRTech leveranciers en gebruikers belangrijke onderwerpen. In dit dossier brengen we de basis informatie en het laatste nieuws bij elkaar, met partijen die er expert in zijn.
  Dossier experts

Op 11 mei 2021 gaven we een seminar over dit onderwerp en veel informatie daarvan is hier terug te vinden. De impact van het onderwerp Privacy op HR en HRTech is namelijk groot, zoals je kunt zien met deze voorbeelden.

Dossier Aanbieders en consultancies
Validata
Cornerstone
TeekensKarstens advocaten notarissen

 

 

Dossier Laatste nieuws

2021-10-26 18:13:00 - HRTech Redactie

Bij een cyberaanval begin deze maand bemachtigden hackers de persoonlijke gegevens van zo’n 40.000 kandidaten van een recruitmentbureau in Singapore. Sindsdien circuleert deze gevoelige informatie op het internet.


2021-10-16 15:57:00 - HRTech Redactie

Een verslag van #HRTech expert Peer Goudsmit van het event Digitaal Werven - Selectie van 12 oktober in Utrecht. Peer vertelt meer over de presentatie Arnoud Engelfriet, oprichter en partner bij ICTRecht, die ingaat op de juridische kant van het toepassen van Artificial Intelligence bij selectie van mensen.


2021-05-20 14:31:00 - HRTech Redactie

Vorig jaar zette het Europese Hof een streep door het Privacy Shield verdrag. Met grote gevolgen voor organisaties die gebruik maken van een Amerikaanse (software)leverancier of data delen met een Amerikaanse onderneming. Want sindsdien is het niet meer toegestaan om persoonsgegevens uit te wisselen met Amerika op basis van het Privacy Shield.


2021-05-27 08:34:00 - HRTech Redactie

Op 11 mei vond ons seminar over Privacy en HRTech plaats. Een aantal sprekers deelden hun expertise en gingen met elkaar en de deelnemers in gesprek. We vroegen ook naar de stand van zaken bij HR, en het blijkt dat de meeste organisaties toch flinke stappen hebben gezet. Worden we hier in Nederland/Europa ook de privacy kampioen van de wereld?


2019-01-07 08:19:00 - HRTech Redactie

Vorig jaar mei werd de Europese wetgeving AVG/GDPR definitief doorgevoerd. Daar hebben veel organisaties toen veel energie in gestopt om hun processen en procedures op orde te krijgen. De handhaving is nu opgestart en is geen wassen neus, hoewel grote zaken zijn uitgebleven. Wel zijn al 3 boetes in Nederland uitgedeeld. Met deze checklist lees je hoe je die voorkomt.


2018-03-28 13:58:00 - HRTech Redactie

Het onderzoek dat hier al eerder werd aangekondigd is nu gepubliceerd. Heb jij een ATS van Oracle, Talentsoft, HR Office, Carerix, Connexys, Otys, Visma of Cornerstone, check het rapport dan nu.