HR-afdelingen krijgen steeds complexere vraagstukken, maar hebben ook veel administratieve handelingen. Dit vraagt om resources die creatief en efficiënt gebruikt worden. Groeien in digitale volwassenheid biedt oplossingen en kansen voor deze uitdagingen.

Wat is digitale volwassenheid?

Digitale volwassenheid gaat verder dan de mate waarin HR-processen en administratie gedigitaliseerd zijn. Om tech echt voor je te laten werken, moet je stappen zetten in de hele organisatie. Maar waar begin je? Wat moet je ambiëren? En vooral: wat heb je nodig om dit te organiseren?

#HRTech Review heeft in samenwerking met Crowe Foederer en input van de expert community het ‘HRTech volwassenheidsmodel’ opgesteld. Hiervoor is onderzoek uitgezet bij organisaties met 100+ medewerkers. Het model laat zien welke stadia er zijn in de groei van je HRTech én waar jouw organisatie zich begeeft.

Hiervoor wordt gekeken naar de volgende dimensies: processen, tooling en koppeling, team, data en privacy en tot slot de user experience.

In dit dossier vind je alle informatie over het onderzoek, de uitkomsten en benodigde kennis om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Je kunt hier het model downloaden.

 

Dossier Aanbieders en consultancies
Crowe HR Services B.V.

 

 

Dossier Laatste nieuws

2024-05-16 07:00:00 - Crowe Foederer

In de voortdurende reis naar volwassenheid in HR-technologie, bereiken sommige organisaties het tweede niveau, bekend als 'Basis op Orde', volgens het #HRTech Volwassenheidsmodel ontwikkeld door Crowe Foederer HR Services en HRTechReview. Dit niveau markeert een fase waarin organisaties de basisprocessen hebben gedigitaliseerd en een fundament hebben gelegd voor verdere optimalisatie en groei. We bekijken de kenmerken, uitdagingen en kansen van organisaties op dit niveau.


2024-04-25 07:00:00 - Crowe Foederer

Het #HRTech Volwassenheidsmodel, ontwikkeld door Crowe Foederer HR Services en HRTechReview, biedt een raamwerk om de volwassenheid van HR-technologie binnen organisaties te evalueren en te verbeteren. 


2024-04-15 07:00:00 - Crowe Foederer

Een nieuwkomer op het gebied van data-analyse is het vakgebied human resources (HR). Ondanks dat steeds meer bedrijven wél hun HR processen gedigitaliseerd hebben, wordt de verzamelde data nog weinig gebruikt. In dit artikel wordt beschreven hoe het gebruik van HR data bij kan dragen aan de successen binnen organisaties. 


2023-06-26 07:00:00 - Crowe Foederer

Door de tech-volwassenheid in bedrijven toe te laten nemen kan HR zich weer bezighouden met waar het ooit voor bedoeld was: mensen. Bram Krijnen, Crowe Foederer: “Veel van onze klanten willen naar een hoger volwassenheidsniveau op HR-gebied maar worstelen erg met de vraag ‘Hoe doe ik dat?’.” Alleen een tech-oplossing aanschaffen is in ieder geval niet het antwoord.


2023-09-07 07:00:00 - Juliette de Swarte

Altijd al willen weten hoe jouw HR-afdeling scoort op digitale volwassenheid? Samen met Crowe Foederer onderzochten we wat er nodig is om als HR te groeien in tech-volwassenheid. Én ook: hoe ver zijn organisaties in Nederland op weg om dat te bereiken?


2024-05-28 07:00:00 - Crowe Foederer

In een serie workshops gaat Thomas Vos HRTech-expert en partner bij Crowe Foederer, in op de vraag hoe je de HRTech-volwassenheid van je organisatie kunt vergroten. We gingen alvast met Thomas in gesprek over dit onderwerp: “Technologie alleen is niet genoeg. Naast de tech-oplossingen zelf, zijn ook de processen, het team en de User Experience belangrijk.”