In dit dossier vind je alle relevante informatie van onze site rond het concept 'De Talent Marketplace'. Dit nieuwe concept in HR en HRTech creëert een interne marktplaats met klussen en vacatures waar alle talenten in de organisaties zelf kunnen zoeken, of door managers of HR gematched kunnen worden.

De term 'Talent Marketplace' is op de kaart gezet door HRTech goeroe Josh Bersin, toen een aantal nieuwe Amerikaanse spelers tools rond dit thema maakten met Fuel50 als voorloper en Gloat, Hitch en eightfold.ai als snelle volgers. Er zijn ondertussen indrukwekkende case studies waar, versterkt door corona, de interne mobiliteit bij organisaties een grote vlucht heeft genomen. Synoniemen die partijen gebruiken zijn Gig work management, opportunity marketplaces en in het Nederlands ook wel opdrachten - of klussen platform.

Wij voorzien al een volgende 2.0 fase, waarbij de interne talent marketplace verbonden wordt met de externe wereld:

  • De interne kandidaten komen dan uit het Core HR systeem in talentpools terecht.
  • Die talentpools worden ook proactief gevuld met kandidaten van buiten, zowel voor vaste als flexibele contracten.
  • In die talentpools heeft iedereen een talentprofiel met skills uit de relevante skills lijst van de organisatie.
  • Via slimme AI matching wordt dan de juiste persoon voor de baan of klus gevonden en kan dat in het Core HR worden ingevoerd.

En dan is de cirkel rond, met een talent dat een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

Talent Marketplace 2.0

Dossier Aanbieders
Eightfold.ai
Cornerstone
eelloo
Fuel50
Gloat

 

Bekijk alle dossier aanbieders >>

 

Dossier Laatste nieuws

2021-09-14 07:52:00 - HRTech Redactie

Hulp nodig bij interne projecten? Of heb je zin om eens op andere afdelingen van de organisatie rond te kijken? Unilever is een van de bedrijven die gebruikmaakt van een 'talent marketplace' genaamd U-Work, een HR-tool waarbij interne mobiliteit, samenwerken en talentontwikkeling extra makkelijk wordt.


2020-11-25 08:26:00 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


2020-09-06 11:46:00 - HRTech Redactie

Talent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.


2020-09-11 11:42:00 - HRTech Redactie

Afgelopen woensdag 9 september konden we, onder strenge corona maatregelen, toch weer eens met de community fysiek bij elkaar komen. Te gast in de tuin bij Kirkman Company spraken we over business development in corona tijden en de Talent Marketplace, onder het genot van een zomerse BBQ.


2021-06-03 07:49:00 - HRTech Redactie

Gister verscheen het nieuwe rapport ‘Aanbieders van Integraal Talentbeheer (ITB) in Nederland en België” van Mark Bassie en Marleen Deleu. Het is een rapport voor organisaties die iedereen die voor ze werkt, inclusief tijdelijke, externe medewerkers, zo gelijk mogelijk willen behandelen. Bij deze voor velen nieuwe aanpak kun je zowel op proces als technisch gebied ondersteuning inschakelen.


2021-06-11 10:38:00 - HRTech Redactie

Beperkingen worden versoepeld, grenzen gaan weer open, de economie trekt weer aan, kortom: het einde van de pandemie lijkt in zicht. We hebben regelmatig geschreven over de effecten van de pandemie op de werkvloer, maar hoe gaan organisaties er ná de pandemie uitzien? HR-expert Josh Bersin blikt vooruit op zijn blog.