Nieuws


Pagina 1 van 16  >  >>

15 januari 2021 - HRTech Redactie

Banen en bijbehorende vaardigheden veranderen constant. Door digitalisering, robotisering en de zogenaamde skills gap ontstaat er de komende jaren een grote behoefte aan upskilling en reskilling. In dit artikel legt AG5 uit hoe dat zit én wat je er aan kan doen!


14 januari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 


13 januari 2021 - HRTech Redactie

Planbizz en #HRTechReview introduceren samen de Planbizz Arena, die organisaties helpt bij hun zoektocht naar de beste Workforce Planning software. In deze Arena staan 75 aanbieders van Workforce Planning software overzichtelijk bij elkaar, onderverdeeld per branche.


12 januari 2021 - HRTech Redactie

We hebben er bij #HRTech Review regelmatig over geschreven: het gaat bij die HRTech wel over de voordelen voor het bedrijf en de werkenden zelf, maar zonder goede implementatie haal je die voordelen nooit. Hoe ga je immers profiteren van die technologie als niemand goed weet hoe het te gebruiken? In dit artikel geven we drie tips hoe dat veranderproces het best gaat.


7 januari 2021 - HRTech Redactie

Wist je dat 1 op de 3 werkenden de perfecte job skipt als de bedrijfscultuur hen niet aanstaat? En dat 91% van de managers cultural fit minstens zo belangrijk vindt als de skills van een nieuwe medewerker? Met de slimme HR-tool Hooray worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!


5 januari 2021 - HRTech Redactie

Met een corona crisis die al ruim 9 maanden duurt zou je verwachten dat we in 2021 een aantal structurele veranderingen gaan zien in de wereld van werk. Nu zal het helaas eerst nog langer duren voor we terug naar kantoor kunnen, dat HR meer over de werkende zelf moet gaan en minder over de organisatie, de managers of het kantoor is al duidelijk.


4 januari 2021 - Juliette de Swarte

Wat hebben alle succesvolle mensen gemeen? Ze zijn nieuwsgierig. En nieuwsgierige mensen zijn meer betrokken, gemotiveerd om te veranderen en ze halen meer voldoening uit hun werk. Maar zit nieuwsgierigheid in iedereen? ‘Zeker,’ zegt Joost van Deursen oprichter van Curiosity Change Drives (CCD) “Maar soms moet het wel weer aangewakkerd worden.”


28 december 2020 - HRTech Redactie

HRTech is hot: elke dag groeit het aantal organisaties dat investeert in de digitalisering. HR processen worden efficiënter, flexibeler en op maat ingericht. Wel vragen deze trajecten om grote financiële investeringen. Kun je die op termijn wel terugverdienen? Ofwel, wegen de kosten uiteindelijk op tegen de baten? #HRTech Review ging op onderzoek uit in een sessie met de Rumbold community.


22 december 2020 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt heeft vanwege de pandemie noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Externe (tijdelijke) werkenden worden minder snel aangenomen en bedrijven kijken eerder rond of er in de eigen gelederen geen vaardigheden zitten die van pas komen in een team of bij een project. Maar die interne zoektocht levert een hoop uitdagingen op, zo schrijft Kevin Wheeler van Future of Talent.


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


15 december 2020 - Cornerstone

Het Innovation Lab for AI is een nieuw expertisecentrum dat bestaat uit datawetenschappers en machine learning-experts die gespecialiseerd zijn in het innoveren van praktische en ethische manieren om AI-technologie toe te passen op de werkplek. Met gebruik van AI kan de HR data uit verschillende disciplines verbonden worden voor betere inzichten.


14 december 2020 - HRTech Redactie

Als je na je studie het HR vak inrolt is er genoeg ‘on the job’ te leren. Als je denkt intern ‘alles wel gezien te hebben’ dan is het tijd om buiten te kijken. De Rumbold HR groepen maken leren en delen mogelijk met HR professionals uit andere grote organisaties. We spreken hierover met Gert-Jan van Vredendaal, oprichter van Rumbold, de nieuwe kennispartner van HRTech Review.


10 december 2020 - HRTech Redactie

De Belgische VMS en Inhuurmarktplaats leverancier Connecting-Expertise wordt ondergebracht bij de Franse Pixid Group, waar ook ATS speler Carerix al onder valt. Daarmee worden de Total Talent Acquisition oplossingen van Pixid met kantoren in Frankrijk, Nederland en het VK verder uitgebreid naar België.


10 december 2020 - PiCompany

Onlangs verscheen het boek Talent mobiliseren¹. We praten met Marian Thunnissen, lector Dynamische talentinterventies bij Fontys en de auteur van dit boek². Een gesprek over talentmobilisatie en het belang van data voor HR. En waarom je als organisatie data zou moeten omarmen als je talent ruim baan wilt geven.


8 december 2020 - HRTech Redactie

Van de mensen die vertrokken bij Schneider Electric gaf bijna de helft als reden dat ze geen doorgroeimogelijkheden zagen. Die waren er wél. “Ze bleken alleen niet zichtbaar voor werknemers.” vertelt Divkiran Kathuria, Global Lead for HR Transformation and Innovation, van Schneider Electric.


7 december 2020 - HRTech Redactie

Alle HRTech aanbieders opgelet. In januari verschijnt de volgende editie van de #HRTech Arena. Als jouw organisatie of tool er nog niet tussen staat en je bent wel aanbieder van HRTech software, dan kan je je nu nog aanmelden. In 2021 prijkt dan ook jouw logo in het speelveld van HRTech aanbieders.


4 december 2020 - HRTech Redactie

Soft skill scale-up Lepaya neemt Smartenup over, een trainingsbedrijf dat professionals ondersteunt om beter, sneller en slimmer met data te werken. Lepaya, gespecialiseerd in het aanbieden van blended soft skill trainingen zet met de overname de volgende stap als uitdager van traditionele trainingsinstituten.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


2 december 2020 - HRTech Redactie

De laatste week van november vielen meerdere #HRTech spelers in de prijzen bij twee verschillende competities van Main Capital in Nederland en Deloitte in Nederland en België. Recruitment platform voor tijdelijk talent proUnity eindigde bovenaan in België en recruitment software bouwer Recruitee viel dubbel in de prijzen.


26 november 2020 - HRTech Redactie

8vance Matching Technologies, het Nederlands-Duitse AI-softwarebedrijf achter o.a. Jobliebe.nl, neemt het Hengelose bedrijf Gini-Recruit over. Met deze overname treedt ook Gini CEO, Bob van den Berg, toe tot het directieteam van 8vance. Gini-Recruit is een aanbieder van software voor recruitment marketing, applicant-tracking en talent coaching. 8vance heeft een slimme AI-matchtechnologie ontwikkeld die op basis van vaardigheden, competenties, ervaring en persoonlijkheid, autonoom kijkt in hoeverre mensen passen bij vacatures, projecten of bijvoorbeeld functiehuizen.


25 november 2020 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


24 november 2020 - HRTech Redactie

MobieTrain, het eerste mobile-first leerplatform waarmee medewerkers op elk moment en op elke plek hun kennis kunnen bijschaven, betreedt de Nederlandse markt. Het van oorsprong Belgische bedrijf speelt in op de vraag naar locatieafhankelijke leeroplossingen, nu dat er steeds minder fysieke contactmomenten zijn tussen werkgever en werknemer.


20 november 2020 - Cornerstone

Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.


19 november 2020 - HRTech Redactie

‘Hoeveel vakantiedagen heb ik nog?’, ‘Wat zijn de regels rond ziekteverlof?’ Ook in HR nemen chatbots steeds meer van dit soort vragen over. Dat scheelt tijd én frustraties van lang wachten op het antwoord op een simpele vraag. Serge Peeters, Director HR Services & Operations bij Proximus, bouwde voor het Belgische telecombedrijf één van de meest uitgebreide HR-chatbots van de Benelux.