Nieuws


Pagina 1 van 22  >  >>

20 mei 2022 - HRTech Redactie

Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde € 1,2 mln. opgehaald bij early stage tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen. Daarmee wil het de behoefte van veel organisaties vervullen om de “skills gap” van werkenden in kaart te brengen.


18 mei 2022 - Cornerstone

  • Tekort aan vaardigheden en getalenteerde medewerkers staat boven aan lijst van dringende organisatorische problemen
  • High performing-organisaties die prioriteit geven aan leer- en vaardigheidsontwikkelingsprogramma's voor hun personeel bouwen hun voorsprong verder uit

17 mei 2022 - HRTech Redactie

De Duitse scale-up Personio toont met onderstaand persbericht aan dat ze de in onze ogen belangrijkste les voor HRTech snappen. Je kunt nog zo’n mooie tool hebben met superieure functionaliteit en user experience, als je geen standaard koppelingen hebt ga je de strijd niet winnen. Amper 7 jaar na hun oprichting bereikt Personio de mijlpaal van 100 standaard koppelingen.


12 mei 2022 - HRTech Redactie

Donderdag 9 juni 2022 vindt de 6e editie van Demo_Day plaats. Meld je tot en met 26 mei gratis aan voor één van de twee dagdelen om je te oriënteren op de nieuwste tooling. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met leveranciers van recruitmenttechnologie om 1-op-1 demo’s te bekijken en volg demo talks.


12 mei 2022 - HRTech Redactie

In een tijd waarin digitale ontwikkelingen razendsnel gaan, is het voor veel mensen niet altijd makkelijk bijblijven. Dat kan te maken hebben met generatieverschillen, maar ook een verschil in opleidingsniveau, cognitief niveau of financiële mogelijkheden. Via de Europese Unie wordt getracht deze “digitale vaardigheidskloof” te dichten.


10 mei 2022 - eelloo

In volle coronatijd lanceerden RegioPlus en eello binnen zes weken tijd een digitale portal voor matching van zorgpersoneel met enthousiaste vrijwilligers. De database bevatte al snel de gegevens van ruim 15.000 mensen die wilden bijspringen.


5 mei 2022 - HRTech Redactie

De kern van de HRTech-markt is de afgelopen jaren flink veranderd. Zowel technologische veranderingen als verschuivingen in de hele maatschappij hebben daarvoor gezorgd. Momenteel staat niet HR, maar de employee experience, oftewel de ervaring van werkenden, centraal, als we HR-expert Josh Bersin moeten geloven.


28 april 2022 - HRTech Redactie

Functioneringsgesprekken, ze zijn de angst van velen en de trots van sommigen. Hoe goed je je werk ook doet, vooroordelen kunnen zo’n gesprek een onbedoeld andere richting geven. Hoe herken je zulke vooroordelen als manager en als werkende, en wat kun je eraan doen?


26 april 2022 - HRTech Redactie

Interne marktplaatsen, waarbij binnen een organisatie wordt gezocht naar kandidaten om vacatures in te vullen en projecten te starten, zijn populair. Onderzoeksbedrijf Gartner heeft het begrip “internal marketplace” onder de loep genomen en gekeken hoe een organisatie ervan kan profiteren. Zeker nu de “gig economy” verder groeit, worden dergelijke marktplaatsen belangrijker.


21 april 2022 - HRTech Redactie

HR-managers moeten beter leren inspelen op de behoeften van hun werkenden, zeker nu die na de pandemie zo radicaal veranderd zijn. Daar hebben managers nog grote moeite mee, blijkt uit Microsoft onderzoek. Dat terwijl zich met de metaverse alweer een nieuwe technologische uitdaging aandient.


19 april 2022 - HRTech Redactie

Bij het wervingsproces vraagt een werkgever haast altijd om diploma’s als onderdeel van de functie-eisen. Maar HR-managers bij IBM en Google zien dat het loont om van die diploma-eis af te stappen en tegelijk de diversiteit te vergroten. Na Black Lives matter - #BLM - een belangrijke doelstelling voor deze techreuzen.


14 april 2022 - HRTech Redactie

Technologische leermiddelen kunnen niet alleen de individuele maar ook de collectieve groei van werkenden stimuleren. Wil je weten hoe? Kom dan inspiratie opdoen bij het live event Cornerstone Inspires op 13 mei 2022 in de Fabrique in Utrecht.


12 april 2022 - HRTech Redactie

De toekomst van werk was een belangrijk thema op tech-, muziek- en filmfestival South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. Welke rol speelt technologie? Futuroloog Amy Webb geeft een kijkje in de toekomst.


8 april 2022 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills, volgens menig expert. Het concept ‘skillspaspoort’ kwam al geregeld aan bod op deze site. Maar het ideale skillspaspoort, dat voldoet aan alle wensen van werkgevers, werkenden en onderwijsexperts, is nog niet meteen morgen klaar.


5 april 2022 - HRTech Redactie

Trainingen, workshops, cursussen: haast iedere organisatie biedt ze vandaag de dag aan. Er is een hele industrie gericht op het verder ontwikkelen van werkenden. Een industrie die zich zelf ook verder ontwikkelt, dankzij zes innovaties.


4 april 2022 - HRTech Redactie

Hoezeer we het ook proberen te vermijden, ons karakter, onze voorkeuren en eerdere ervaringen zorgen ervoor dat we niet altijd objectief zijn bij sollicitatiegesprekken. Daardoor blijkt de perfecte kandidaat achteraf toch ongeschikt te zijn. Gelukkig zijn er manieren waarmee kwaliteit wél vooraf kan worden gemeten.


31 maart 2022 - HRTech Redactie

Via crowdrecruitment kunnen freelance recruiters jouw vaste team helpen om kandidaten te vinden. Hoe werkt dat?


30 maart 2022 - HRTech Redactie

Ook dit jaar zijn wij weer trotse partner van Next Learning, dat dit jaar fysiek en veilig (!) plaatsvindt op 11 april 2022. Dit is het grootste event op het gebied van Learning & Development in Nederland met een uitgebreid aanbod aan #LearningTech of #EdTech leveranciers. 


29 maart 2022 - Martijn Arets

Europa bereikte afgelopen week een voorlopig akkoord over de Digital Market Act (DMA). De afspraken in de DMA moeten leiden tot een eerlijk internet voor bedrijven en consumenten. Wat zijn de gevolgen daarvan voor de consument en de ‘big tech-bedrijven? Een blog van platformexpert Martijn Arets.


24 maart 2022 - HRTech Redactie

Salesforce is een wereldwijde sales en marketing software (CRM) organisatie met tienduizenden werkenden. Ook deze organisatie werd geraakt door de pandemie en een belangrijk begrip als engagement moest opnieuw uitgevonden worden. VP HR Ernest Ng geeft inzicht in de strategie.


22 maart 2022 - HRTech Redactie

HRTech leverancier Cornerstone heeft de overname aangekondigd van EdCast, een leidende leverancier van Learning eXperience Platform (LXP) software. Een samenwerking die de HRTech-markt flink zal opschudden, verwacht expert Josh Bersin.


21 maart 2022 - HRTech Redactie

Eind februari lanceerde onze kennispartner Planbizz de nieuwe editie van hun Planbizz Arena. Een coproductie met HRTech Review, samengesteld om de markt voor roosterplanningsoftware in Nederland inzichtelijk te maken. Net als in de HRTech Arena vind je hierin generalisten en specialisten in bepaalde branches als horeca of onderwijs.


18 maart 2022 - Vroom HR

Is je HRTech-systeem aan vervanging toe? Dan zijn er zoveel opties dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daan Degenkamp van Vroom geeft in deze blog tips om je keuzestress te verminderen.


17 maart 2022 - HRTech Redactie

Het Europese Parlement is er een enorme voorstander van. In België en in sommige andere Europese landen is het al een feit: het recht voor werkenden om na werktijd “offline” te zijn. En hoe zit het in Nederland?


15 maart 2022 - HRTech Redactie

Organisaties werken steeds meer met freelancers. Dat biedt flink wat voordelen, maar ook administratieve en juridische uitdagingen. Uitdagingen die het best aangepakt kunnen worden met een Freelance Management System (FMS).