Nieuws


Pagina 1 van 13  >  >>

2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.


30 juni 2020 - HRTech Redactie

Sinds deze maand is Vincent Peskens als specialist in HRTech voor Tijdregistratie aangesloten bij onze community. Hoewel tijdregistratie vanuit HR als niche is op te vatten kun je met handige tools veel alledaagse praktische en salaristechnische uitdagingen oplossen. Door invoering van een tijdregistratiesysteem met de juiste koppelingen leg je de basis voor optimaal beheer van contracturen en kostenbesparing.


29 juni 2020 - HRTech Redactie

Dat de Blockchain revolutie zijn intrede zou maken in de HR leek een kwestie van tijd. Het Internet of Careers moet de definitieve doorbraak betekenen, en wellicht een permanente verandering van het HR landschap. Grote HRTech partijen als Unit4, Cornerstone, SAP, HireRight, Sumtotal en Upwork zijn al ingestapt.


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


18 juni 2020 - HRTech Redactie

Je zoekt een HR-tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review presenteert maandag 22 juni een toolkit om je te helpen. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een tool waar je nooit aan had gedacht.


16 juni 2020 - HRTech Redactie

De Belgische mediagroep Mediahuis investeert 5 miljoen euro in Lepaya, een Nederlandse scale-up gespecialiseerd in het aanbieden van 'blended soft skill' trainingen. De kapitaalinjectie zal Lepaya in staat stellen om de voorziene groeiplannen versneld door te zetten. Mediahuis zet met deze investering een nieuwe stap in haar diversificatiestrategie.


11 juni 2020 - Belmondo

Eigenlijk geven we elkaar de hele dag door feedback, soms zonder dat we het door hebben. Logisch, waarom zou je complimenten en verbeterpunten ook opsparen tot een bepaald, officieel moment in het jaar? Het is juist fijn meteen te weten wanneer je iets goed doet en wanneer iets beter kan. Continue feedback lijkt de nieuwe norm nu steeds meer organisaties dit inzetten.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.


2 juni 2020 - HRTech Redactie

High performance teams veroveren de werkvloer, ook buiten IT. HPT’s zijn multidisciplinaire teams die op basis van een beproefde aanpak specifiek zijn samengesteld om een bepaald doel te realiseren. In deze teams werken mensen met verschillende profielen en achtergronden. Snel resultaat is de drijvende kracht achter de populariteit van HPT's.


28 mei 2020 - HRTech Redactie

Welzijn is voor HR een heet onderwerp, zeker als verlengde van duurzame inzetbaarheid. Maar hoe kom je erachter hoe het echt met je medewerkers gaat, want een enquête of test invullen is te manipuleren. Wat nu eens als je gezichtsuitdrukkingen kan meten?


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


21 mei 2020 - HRTech Redactie

De Nederlandse investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners heeft een investering van meerdere miljoenen euro’s gedaan in Wyzetalk, een snelgroeiend bedrijf voor digitale werknemersbetrokkenheid. Het is na Flex-Appeal de tweede partij met dergelijke tooling waarin CNBB investeert. In het Samenwerken domein van de #HRTech Arena kan het daarmee gaan concurreren met partijen als Speakap, Eko en Smarp.


20 mei 2020 - eelloo

Opstarten en doorwerken tijdens de coronacrisis. Hoe doen we dat gezond, productief en verantwoord? Hoe kunnen we slim om covid-19 heen werken? De NSvP heeft in samenwerking met eelloo (Siebren Houtman), Ton Wilthagen (Universiteit Tilburg) alvast 65 innovatieve en werkbare oplossingen in beeld gebracht gekoppeld aan een beroepenmonitor.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


18 mei 2020 - AnalitiQs

Employee eXperience (EX) is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Zo komt het in het Global Talent Trends 2020 onderzoek van LinkedIn naar voren als het #1 onderwerp. Een punt dat ik lastig vind aan het thema Employee Experience zijn de vele, veelal Engelse, woorden die rondom dit thema gebruikt worden. Denk hierbij aan employee journeys, moments that matter, continuous listening en voice of the employee. Tijd voor een canon van EX.


13 mei 2020 - HRTech Redactie

De Noorse software groep Visma doet opnieuw een overname in de Nederlandse #HRTech markt en neemt na RAET die de grootzakelijke markt en publieke sector van o.a. salarisverwerking voorziet ook Nmbrs over die juist sterk is in de kleinzakelijke en accountancy markt voor salarisverwerking en HR administratie. Hiermee versterkt Visma haar positie in de Nederlandse 'Core HR' markt aanzienlijk en voorziet hiermee maandelijks miljoenen mensen van een salarisstrook.


12 mei 2020 - HRTech Redactie

Voor veel werkenden in organisaties, zowel managers als medewerkers, leidt de coronacrisis ook tot een identiteitscrisis doordat routines en controles wegvallen. Als je lange termijn succesvol op afstand wilt kunnen werken zijn een aantal fundamentele veranderingen nodig. Meer agile werkende organisaties, zoals IT bedrijf Github met 1200 mensen, laten zien dat het kan.


11 mei 2020 - HRTech Redactie

Ook het Club Talentsoft evenement is veranderd in een online event op 16 juni. Het motto van deze in Europa leidende Talent Management suite, is gelijk aangepast aan de nieuwe realiteit van werk en het middagprogramma is relatief kort, maar wel krachtig. Met het Nederlandse Jumbo als een van de klant cases, nieuwe product informatie en een knallende afsluiting door #HRTech goeroe Josh Bersin, over wie we regelmatig ook hier schrijven.


7 mei 2020 - HRTech Redactie

Bij het hele bedrijfsleven is het besef inmiddels ingedaald dat technologie een impuls kan geven aan bepaalde bedrijfsprocessen. Om te zorgen dat men niet achteropraakt bij de concurrentie, worden er in het wilde weg software oplossingen aangekocht als ze maar met een goed verhaal komen. Het gevolg is een wildgroei aan software en juist het verminderen van efficiëntie door HRTech. Hoe zorg je er volgens Harvard Business Review als bedrijf voor dat HRTech wél werkt?


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


1 mei 2020 - HRTech Redactie

Na een interim editie van deze nieuwe Fosway Group 9-Grid in oktober kwam gisteren de definitieve versie uit. In deze grid staan de belangrijkste #HRTech spelers in het Talent Acquisition of Recruitment domein voor grote organisaties in Europa. We maken een vergelijking tussen de twee edities en zien een aantal interessante verschuivingen, zoals Greenhouse, Phenom en Beamery.


30 april 2020 - Aralt van Oosten

We schreven er in het verleden al meermaals over dat de dagelijkse werkzaamheden op de personeels- en salarisadministratie zou veranderen. Maar hoe staat het hier nu mee? Is er nu veel veranderd op deze afdelingen en wat staat er nog te gebeuren de komende jaren?


24 april 2020 - HRTech Redactie

Het zijn bizarre tijden, met heel vervelende situaties. Er gaan bedrijven omvallen en mensen in geldnood komen, zeker zelfstandigen. En toch blijkt dan hoe goed mensen zijn in Omdenken, en andere gaan helpen. In dit blog de #HR(Tech) partijen die meer doen dan alleen hun dienstverlening op peil houden. Ze gaan anderen helpen, vooral in de zorg en anderen non-profit. Misschien met lange termijn een commerciële insteek, maar nu vooral door hard te werken en hun software vaak gratis aan te bieden.