Nieuws


Pagina 1 van 30  >  >>

28 september 2023 - HRTech Redactie

Twee keer per jaar bundelen ZiPconomy en Werf& de krachten voor de Webinar Week. Tussen maandagochtend 2 oktober en vrijdagmiddag 6 oktober 2023 praten experts je in 25 gratis webinars weer helemaal bij over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van flex en recruitment. Met daarin uiteraard ook de nodige aandacht voor #HRtech.


25 september 2023 - HRTech Redactie

Zes organisaties zijn dit jaar genomineerd voor de Digitaal-Werven award 2023, de award voor de beste online candidate experice. Er zijn nieuwe en bekende kandidaten op de lijst. De meerderheid bestaat uit partijen die nog nooit eerder een nominatie hebben gehad. Deze worden vergezeld door NS en Nationale Nederlanden, die vorig jaar ook al op de lijst stonden.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


21 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties omarmen het idee van de skills-based organisatie, waarbij vaardigheden centraal staan in plaats van strak gedefinieerde banen. Maar hoe bouw je zo’n organisatie op? Josh Bersin schreef een artikel over het opbouwen van een skills-based organisatie in de praktijk. 


19 september 2023 - HRTech Redactie

Hoe meet je het functioneren van het recruitmentproces nou echt goed? Arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler bespreekt een aantal maatstaven die je beter kunt gebruiken dan de quality-of-hire om inzicht in je recruitmentproces te krijgen.


18 september 2023 - HRTech Redactie

Uit veertig aanbieders selecteerden de initiatiefnemers zes partijen die in pilots de skillsdata van CompetentNL gaan testen. Daaronder zijn twee HR-techpartijen: Jobdigger  B.V. en SkillLab.


14 september 2023 - Cornerstone

Van kunstmatige intelligentie is inmiddels bewezen dat het kan helpen om HR-besluitvorming te ondersteunen, zowel bij het werven als bij het behouden en ontwikkelen van talent. Maar wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten? Expert Cyril Le Mat, Directeur van Data Science bij Cornerstone OnDemand, geeft zijn visie.


12 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zijn geïnteresseerd in (de mogelijkheden van) skills based organiseren. Maar hoe ga je in je eigen organisatie zo’n focus op skills inbrengen? Wat zijn de ‘do’s& don’ts?’. Drie deskundigen gingen tijdens het event HRTalks van Kyden uitgebreid in op de materie: “De informatie waarover we beschikken om tot een match te komen is te beperkt. Door te denken vanuit skills kunnen we dat oplossen.”


7 september 2023 - Juliette de Swarte

Altijd al willen weten hoe jouw HR-afdeling scoort op digitale volwassenheid? Samen met Crowe Foederer onderzochten we wat er nodig is om als HR te groeien in tech-volwassenheid. Én ook: hoe ver zijn organisaties in Nederland op weg om dat te bereiken?


5 september 2023 - HRTech Redactie

Skills-based learning, talent intelligence en hoe 'learning and development’ de brandstof is voor persoonlijke groei en innovatie. Daarover hadden partners Cornerstone on Demand en Worldofwork een gesprek, naar aanleiding van tien jaar partnerschap. Aan de tafel zaten Michel Geurts en Willem van ‘t Noordende (Cornerstone OnDemand) en Jochem ter Steege en Beatrijs van de Griendt ( worldofwork™). Hieronder het (Engelstalige) verslag van deze uitwisseling.


4 september 2023 - HRTech Redactie

Wil je ontdekken hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren? Dat kan tijdens het Recruitment Tech Event 2023 op donderdag 2 november 2023. Deze editie van het jaarlijkse event over de recruitmenttechnologie staat in het teken van ‘interact’. Wanneer je je vóór 12 september aanmeldt, profiteer je nog van het early bird tarief.


29 augustus 2023 - Malini Witlox

Een datakluis met een overzicht van – onder meer - al je vaardigheden, waarbij je als gebruiker zelf kunt bepalen welke data je deelt met een potentiële werkgever. Volgens Alexander Van den Wall Bake van TNO kan deze Self Sovereign Identity straks het enorme gat dichten dat er nu is tussen arbeidsaanbod en arbeidsvraag.


28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


23 augustus 2023 - HRTech Redactie

Waarom zul je als HR professional steeds meer te maken gaan krijgen met Artificiële Intelligentie (AI)? Wat moet je daar echt van weten en waarom? Daarover organiseren Compagnon, Intelligence Group en Werf& het ‘HR & AI congres’ op 7 september.


22 augustus 2023 - HRTech Redactie

Organisaties die bij de werving en selectie van kandidaten Artificial Intelligence (AI) inschakelen, kunnen daardoor een slechter imago krijgen bij sollicitanten, zo wijst een studie uit.


17 augustus 2023 - HRTech Redactie

People analytics kan helpen in het creëren van waarde voor de organisatie. David Green onderzoekt al jaren de stappen die organisaties kunnen nemen om inzichten uit people analytics om te zetten in meetbare organisatieresultaten.


15 augustus 2023 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie verovert de wereld in hoog tempo. Door de komst van Chat GPT en andere toegepaste AI-modellen zijn de mogelijkheden van het gebruik van AI ook weer bij HR onder de aandacht gebracht. Een van de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie op HR-vlak is coaching gebaseerd op AI. Dit artikel van de Academy to Innovate HR gaat hier dieper op in.


10 augustus 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. In deze vierde aflevering van de zomerserie bespreken we drie podcasts van Josh Bersin, een expert op het gebied van #HRTech.


8 augustus 2023 - GITP

Voor organisaties die het verschil willen maken, wordt het ‘DNA’ van hun medewerkers steeds meer dé bepalende factor, zegt GITP. Met HR analytics is het mogelijk om heel gericht de koppeling te maken tussen de kwaliteiten en talenten van medewerkers en het onderscheidend vermogen van de organisatie.


3 augustus 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer staat het thema data centraal.


1 augustus 2023 - HRTech Redactie

Als medewerkers feedback kunnen geven op het reilen en zeilen binnen een organisatie, heeft dit een positief effect op de werknemerservaring en de sociale verbondenheid. Maar hoe implementeer je een effectieve feedbackstrategie in je organisatie? De Academy to Innovate HR (AIHR) geeft daarvoor vijf opties.


31 juli 2023 - HRTech Redactie

Zin om in je vakantie wat hr-lectuur door te nemen maar geen zin in al te zware kost. Ga dan voor HR met Ballen. Niet voor niets stond dit vorig najaar verschenen boek bijna een maand lang op nummer 1 in de Managementboek Top 100. Op luchtige toon geeft auteur Bob Zeegers je serieuze tips om een betere hr-professional (excuus, HR-strijder!) te zijn.


27 juli 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer bespreken we podcasts die gaan over het thema recruitment.


26 juli 2023 - HRTech Redactie

Ik ga op vakantie en neem mee… een boek natuurlijk! In dit artikel bespreekt arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler vier boeken over HR en recruitment die hij aanraadt.


25 juli 2023 - Cornerstone

Volgens Michel Geurts, Regional Vice President Benelux/Denmark bij Cornerstone is talentontwikkeling een noodzakelijke strategie voor de toekomstbestendigheid van organisaties. “Technologie is hierin van groot belang. Maar technologie is de enabler, niet het doel op zich.” Tijdens Cornerstone Inspires gaven Geurts en diverse experts hun visie op de huidige wereld van werk.