Nieuws


Pagina 1 van 24  >  >>

26 september 2022 - HRTech Redactie

Een talentpool, opgebouwd door recruitmentteams, is vaak niets meer dan een lijst van kandidaten die ooit enige interesse hebben getoond in een organisatie. Maar een talent community is iets heel anders, zegt expert Kevin Wheeler. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van zo’n talent community?


22 september 2022 - HRTech Redactie

Meer dan de helft van de werknemers vindt de digitale samenwerking die is ontstaan tijdens de coronacrisis nuttig, blijkt uit onderzoek van Lucid. Veel van hen verwachten dat virtuele vergaderingen de norm gaan worden. Wel worden er een aantal tekortkomingen van de samenwerking genoemd.


20 september 2022 - HRTech Redactie

De wereld van de #HRTech ontwikkelt zich zeer snel. Zo snel zelfs dat ook deze nieuwe editie alweer een beetje achterhaald is door een nieuwe speler, Tellent, die afgelopen week de markt betrad. Maar vanaf vandaag staat de nieuwe Arena editie V, met meer dan 90 nieuwe spelers, en een paar stoppers, op de site en is gratis te downloaden.


19 september 2022 - HRTech Redactie

#HRTech-expert Joost de Zeeuw kreeg van de Politie de opdracht om de vacaturedienstverlening wendbaarder te maken. Geen geringe opgave bij zo’n complexe en grote organisatie en in een maatschappij die niet stilstaat. Hoe heeft hij dit aangepakt?


15 september 2022 - HRTech Redactie

Vandaag is Tellent gelanceerd als alternatief voor de ‘alles in één’ HRTech tool, die door continue innovaties eigenlijk nooit heeft bestaan. Het initiatief combineert in eerste instantie de tools van Recruitee, Sympa, kiwiHR en Javelo, maar nieuwe partners zijn welkom. Een interessante optie in de steeds grotere diversiteit aan HRTech oplossingen.


14 september 2022 - HRTech Redactie

Welkom Frank Rhemrev als nieuwe expert in ons expert panel. Frank is een zeer ervaren HR projectmanager met bijna 20 jaar ervaring in #HRTech projecten. Hij is vooral actief in de wereld van de 'Core HR', met tools als Visma-raet, Afas en Workday, maar heeft ook Recruitment en Onboarding ervaring. Hieronder stelt hij zich voor.


13 september 2022 - HRTech Redactie

Dit artikel is een vervolg op de analyse van de Gartner Hype Cycle voor HCM technologie en kijkt naar de ‘allesomvattende’ Hype Cycle voor de 25 belangrijkste opkomende technologieën. We analyseerden welke hiervan grote impact op Talent Management gaan hebben. Twee hele duidelijke lees je al in de titel, en er zijn een aantal afgeleide technologieën.


12 september 2022 - HRTech Redactie

Het Nederlandse Lepaya, specialist in het ontwikkelen van skills door middel van online en offline trainingen, neemt vCOACH over. Deze Duitse start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.


12 september 2022 - Mark van Assema

Aan de andere kant van de plas, in de VS, gebeurt uiteraard ook veel op het gebied van #HRTech. Dat volgen we ook en we brengen daarvan deze keer een alternatieve visualisatie mee van Talent Tech Labs, die we naast onze eigen #HRTech Arena leggen. Veel van de partijen in het model van Talent Tech Labs zijn ‘VS only’ en dus kijken we vooral naar de alternatieve domeinen die ze hanteren.


7 september 2022 - HRTech Redactie

Welkom ook aan Christina van Hoekelen als nieuwe expert in ons expert panel. Christina is een van de 'young professionals' in ons panel met 'pas' 10 jaar ervaring in #HRTech projecten. Ze heeft in die 10 jaar al ervaring opgedaan met o.a. Visma Raet/Verzuim, Oracle HCM, Afas, Beeline en ServiceNow. Hieronder stelt zij zich voor.


6 september 2022 - HRTech Redactie

Van pandemie tot een krappe arbeidsmarkt: de behoeften van werkenden veranderen en organisaties passen zich aan. Ook Salesforce moet zich aanpassen. Het platform UNLEASH sprak met Angela McKenna, die zich richt op werkendensucces, over hun nieuwe strategie.


5 september 2022 - HRTech Redactie

Technologie speelt een grote rol op je werk, wat je baan ook is. En nu de manier waarop we werken verandert, wordt de software op werk nóg belangrijker. Een organisatie die deze software niet op orde heeft, dreigt werkenden kwijt te raken.


1 september 2022 - HRTech Redactie

Ieder jaar brengt Gartner de ontwikkeling in kaart van innovaties binnen #HRTech. De Gartner Hype Cycle geeft een indicatie van de marktfase waarin deze technologie zich bevindt. Elke Hype Cycle onderscheidt daarbij zes fasen van ontwikkeling, die elke technologische innovatie doorloopt. Dit is wat er opvalt in de Hype Cycle 2022 voor HCM-Technologie.


31 augustus 2022 - HRTech Redactie

Welkom aan Jurrian Lukkien als nieuwe expert in ons expert panel. Jurrian is een doorgewinterde projectmanager in recruitment, onboarding en learning & development met meer dan 18 jaar ervaring. Momenteel runt hij een L&D project bij BMW en heeft veel ervaring met onder andere Cornerstone. Hieronder stelt hij zich voor.


30 augustus 2022 - HRTech Redactie

 
Organisaties zoeken nog steeds naar een remote werkmodel waarin alle werkenden zich kunnen vinden. Dat is niet makkelijk, maar flexibiliteit lijkt de sleutel. Want iedereen moet zich op eigen manier kunnen ontplooien op de werkvloer, of deze nu digitaal is of op kantoor.


26 augustus 2022 - HRTech Redactie

Tot en met woensdag 7 september 2022 kan er weer worden ingezonden voor de Benelux-prijzen van innovatieve recruitmentsoftware en effectieve cases: de Recruitment Tech Awards. Voor de 8e maal organiseert Recruitment Tech de Recruitment Tech Awards die donderdag 3 november worden uitgereikt tijdens Recruitment Tech Case_Day in Utrecht.


24 augustus 2022 - HRTech Redactie

Meer dan 25 topsprekers uit bedrijfsleven en overheid komen in Maarssen vertellen hoe zij op creatieve manieren talent uit de markt halen of intern laten doorstromen. Zo kon je met New York Pizza de ruimte in, met persoonlijke advertenties bij Kwikfit aan de slag en zonder CV en brief bij Finext solliciteren.


23 augustus 2022 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar inventariseert de Fosway Group de HR-tools en processen die je momenteel gebruikt of van plan bent te gebruiken en de ondersteuning en diensten die je krijgt van leveranciers. Vergroot je marktkennis en die van je vakgenoten en doe mee aan het onderzoek.


18 augustus 2022 - HRTech Redactie

Veel HR-professionals zien digitalisering niet als prioriteit, ondanks dat op afstand werken steeds populairder wordt. Ook privacy- en databeveiliging staan laag op hun prioriteitenlijstje.


15 augustus 2022 - HRTech Redactie

De gebruikerservaring van werkenden – ook wel employee experience genoemd – wordt steeds belangrijker in de implementatie van human capital management (HCM)-systemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat HR-expert Josh Bersin de afgelopen twee jaar uitvoerde. In een artikel op zijn website geeft hij meer inzicht in de bevindingen van zijn onderzoek.


4 augustus 2022 - HRTech Redactie

Door je werkenden een goede people experience te bieden, kan je organisatie beter presteren en kan je je klanten beter bedienen. Wat is people experience precies, hoe verschilt het van employee experience, en hoe kun je de people experience in je organisatie verbeteren? Een uiteenzetting, aan de hand van een artikel van Andrea Boatman op airh.com.
 


2 augustus 2022 - HRTech Redactie

In mei startte professionele dienstverlener Ernst & Young (EY) een samenwerking met IT-bedrijf IBM om samen een financieel Center Of Excellence (COE) op te richten. Al snel besloten ze om ook samen een talent-COE toe te voegen, om organisaties te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun mensen.


28 juli 2022 - HRTech Redactie

Sollicitanten hebben het recht te weten of organisaties gebruik maken van recruitmentsoftware en hoe de daarin actieven algoritmes werken. Dat vindt het College voor de Rechten van de Mens. Als een organisatie dat niet kan uitleggen, kan een (afgewezen) sollicitant een klacht indienen bij het College.
 


26 juli 2022 - HRTech Redactie

Uit onderzoek van Okta, een leidende IAM tool leverancier, blijkt dat organisaties groter dan 2.000 mensen al gemiddeld 187 apps in gebruik hebben in alle hoeken van de organisatie. Hybride werk zal dat dat aantal nog verder laten groeien, aldus hun Chief People Officer Kristina Johnson.


23 juli 2022 - HRTech Redactie

Bij Viisi hypotheken, met een holocratisch organisatiemodel, wilden ze de de eerste ervaring voor nieuwe medewerkers bij de organisatie tot iets echt bijzonders maken. Joost Swarte maakte een kunstwerk als arbeidscontract voor aan de muur, in plaats van in een map weggestopt, met een QR code voor de online detail teksten.