Nieuws


Pagina 1 van 26  >  >>

30 januari 2023 - HRTech Redactie

Een groot probleem in organisaties met veel kenniswerkers is het borgen en overdraagbaar maken van al die inzichten en ervaringen. Kennis die bij eigen medewerkers, maar ook bij ingehuurde experts, veelal in de hoofden zit. Pointerpro is een Belgisch tech-bedrijf dat hierop sinds 2020 succesvol inspeelt. Het haalde onlangs een kapitaalinjectie van 950.000 euro op, waarmee de scale-up verder wil internationaliseren en investeren in marketing en R&D.


26 januari 2023 - eelloo

Isabelle Rijsterborgh is campus recruiter bij Randstad Groep Nederland. Ze beschrijft in deze klantcase hoe Randstad samen met Eelloo het selectietraject voor trainees op de schop nam. “Door nieuwe technische middelen in te zetten, hebben we ons selectieproces nóg persoonlijker gemaakt.”


24 januari 2023 - HRTech Redactie

ZiPmedia, uitgever van onder andere #HRTech Review, neemt het nieuws- en kennisplatform voor de flexbranche FlexNieuws over.


23 januari 2023 - HRTech Redactie

Gerrit Brouwer, co-founder van Appical, is sinds 1 januari 2023 strategisch adviseur bij RiddleStory, een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Brouwer zal zich vooral inzetten voor de commerciële groei van het merk.


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


19 januari 2023 - HRTech Redactie

Het Amerikaanse consultancybureau Talent Tech Labs heeft een nieuw Trends Report uitgebracht over de impact van AI op HR-technologie. De auteurs bespreken hoe organisaties zich het beste kunnen voorbereiden op de toekomst. Ze schetsen hoe een ethisch en functioneel AI-ecosysteem eruit kan zien dat werkt voor werkgevers, kandidaten en de wetgever.


17 januari 2023 - Mark van Assema

In het eerste deel van dit tweeluik over een andere kijk op de flexibele schil, introduceerden we het T3L model, Total Talent Tech Layers. Een schillenmodel vanuit een systeemgebaseerde benadering, dat kijkt naar al het talent dat voor je organisatie kan werken.

In dit tweede deel leggen we uit welke soorten externe talenten in de relevante vijf interne systemen geregistreerd moeten worden en wat de toegevoegde waarde van een VMS in dit concept kan zijn.


12 januari 2023 - worldofwork

In deze case beschrijft onze consultancy-partner worldofwork™ hoe zij voor het sterk internationaal groeiende Swapfiets een nieuw HR-platform selecteerden. Een 'greenfield-situatie' geeft daarbij de vrijheid om een droom na te jagen zonder het juk van verwachtingen vanuit een oud systeem en complexe datamigraties. Hoe ze dat aanpakten, lees je hier.


10 januari 2023 - HRTech Redactie

Welke trends zullen in 2023 het HRTech-landschap bepalen? Dat vroegen we aan onze experts. Vijf van hen waagden zich aan een voorspelling. Ondanks hun brede oriëntatie, ligt de focus van hun voorspellingen duidelijk op intern en extern recruitment in een aanhoudend krappe arbeidsmarkt en daarbij het matchen op skills in plaats van cv’s.


5 januari 2023 - Cornerstone

Zelden was de slag om talent zo hevig als nu. Cijfers van het CBS laten zien dat er op dit moment per 100 werkzoekenden maar liefst 121 openstaande vacatures zijn. Met name in het onderwijs, de IT en de bouw zijn Nederlandse werkgevers naarstig op zoek naar nieuw talent. Groot probleem daarbij: ze vissen allemaal in hetzelfde, krappe vijvertje. Moeten recruiters hun hengels ergens anders uitgooien, of is er ook een betere manier van vissen?


27 december 2022 - HRTech Redactie

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.


22 december 2022 - CircleLytics

De Centrale Ondernemingsraad van Unilever zet regelmatig de datagedreven tool van Circlelytics in om de achterban te raadplegen. Dit geeft een stevig fundament voor advies van de OR aan het senior management, vertellen voorzitter Rachid Adbaili en ambtelijk secretaris Jacqueline Lafranca in deze praktijkcase.


21 december 2022 - HRTech Redactie

HR tech-goeroe Josh Bersin was een van de sprekers op het Paleissymposium over de toekomst van werk. Zijn keynote tackelde vijf belangrijke problemen voor werkgevers in de toekomst. Toehoorders waren onder andere Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix. In een blog deelt Bersin zijn ervaringen van de dag.


20 december 2022 - HRTech Redactie

Fosway heeft een nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success uitgebracht. Net als vorig jaar zien we weer dat employee experience tools sterk in opkomst zijn. De gevestigde orde is door een aantal overnames nog sterker geworden. En we werpen een blik op voor Nederland vrij onbekende, maar leidende partijen.


19 december 2022 - HRTech Redactie

Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben een belang genomen in assessmentplatform Ixly. IT-investeerder Pride Capital Partners is betrokken als strategisch partner bij de overname. Ixly behoudt zijn naam en bedrijfsvoering.


19 december 2022 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2022 ingezet? Waar ga je in 2023 meer of minder in investeren? En hoe waardeer jij de tools die je gebruikt? Voor de 3e keer houdt Recruitmenttech.nl de Recruitment Tech Survey. Hét onderzoek naar het gebruik van software voor recruitment bij gebruikers. Recruitment Tech Network doneert voor iedere complete vragenlijst die vóór 21 december 2022 is ingevuld € 5,- aan Voedselbank Nederland.


16 december 2022 - HRTech Redactie

Talentwerving scale-up Jobilla en Jobilla Nederland kondigen hun fusie aan. Daarmee creëren ze de nieuwe bedrijfseenheid Jobilla Benelux BV. De fusie biedt meer middelen om het traditionele recruitment in de markt te reorganiseren.


15 december 2022 - HRTech Redactie

Cornerstone en IJK Software & Services hebben een strategisch partnership gesloten. De bedrijven gaan intensief samenwerken op het gebied van Unified Talent Management en Learning Experience (LXP) in de Nederlandse publieke sector. 


15 december 2022 - HRTech Redactie

In het overzicht ‘Main Software 50’ rangschikt private equity bedrijf Main Capital Partners ieder jaar de 50 meest succesvolle, niet-beursgenoteerde softwarebedrijven in de Benelux. De lijst telde dit jaar 15 HRTech-leveranciers.


13 december 2022 - HRTech Redactie

We hebben er al veel over geschreven en we geloven er bij HRTech Review erg hard in dat Skills de Haarlemmer Olie zullen zijn in de #HRTech wereld. Niet alleen bij tools die je intern gebruikt, maar juist ook als vervanger van dat ongestructureerde, willekeurige A4-tje dat CV wordt genoemd. De hoogste tijd dus voor een eigen dossier over het onderwerp Skills Based HR.


12 december 2022 - Ron Bosma

Tijdens UNLEASH World 2022 heeft analist Holger Mueller van Constellation Research deelnemers meegenomen in zijn visie op de volgende generatie HR-technologie. Hoe ziet die eruit en waar wijkt deze af van onze huidige kijk op #HRtech? Onze expert Ron Bosma was erbij en doet verslag.


8 december 2022 - HRTech Redactie

De komst van de bètaversie van ChatGPT is niet onopgemerkt gebleven. Ook in Nederland is er veel aandacht voor dit AI-chatbotsysteem, zowel in de landelijke media als in de wereld van experts en gebruikers. Natuurlijk waren we op de redactie van HRTech Review ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Na een middagje testen waren we flink onder de indruk, maar zagen ook snel de beperkingen en gevaren.


6 december 2022 - Claartje Vogel

Meer talentontwikkeling, minder personeelsverloop en een sterk werkgeversmerk. Dat is volgens Mark van Assema wat Total Talent Matching je kan opleveren. Hij ontwikkelde een model om het volwassenheidsniveau van je organisatie te bepalen en verbeteren.


5 december 2022 - HRTech Redactie

In negen interessante webinars lieten onze sprekers in de HRTechReview Webinarweek 2022 de mogelijkheden zien van HR Technologie. Ziehier een terugblik, met een heleboel bruikbare ‘takeaways’.


2 december 2022 - Juliette de Swarte

Er werd heel wat uit de kast getrokken tijdens Onboard Amsterdam 2022. Hier, in de Kromhouthallen aan gene zijde van het IJ, verrichtten havenarbeiders decennialang noeste arbeid. Vandaag ging het ook over werk. Met als grote centrale vraag: hoe zorg ik dat mijn mensen binnenboord blijven? “We hadden dit jaar snel een thema te pakken”, zegt Peter Straatsma, CCO van Appical.