Nieuws


Pagina 1 van 29  >  >>

1 juni 2023 - HRTech Redactie

In een onzekere economie is er één ding constant voor werkgevers: de people strategy. De juiste mensen aannemen, de juiste mensen behouden en zorgen dat de skills van werknemers up-to-date zijn, zodat bedrijven kunnen floreren en groeien. Dat zegt HR-expert Josh Bersin, die de HR Technology Conference Virtual opende met een keynote “HR Technology 2023: The Disruption Continues.”


30 mei 2023 - Yvette Minderhoud

Tijdens de bijeenkomst “Versterk je profiel voor de Nederlandse arbeidsmarkt” op 15 mei in Amsterdam werd gekeken naar de mogelijkheden voor het gebruik van het Integraal SkillsPaspoort (ISP) voor Oekraïners op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit in het kader van een nationaal initiatief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van een skillspaspoort te begeleiden naar een passende baan.


25 mei 2023 - HRTech Redactie

Op donderdag 15 juni organiseert Kirkman Company een HR Talks voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt en het maximaal benutten van de talenten van medewerkers. Een inspirerende en interactieve middag met drie toonaangevende sprekers.


23 mei 2023 - Yvette Minderhoud

HR en Marketing liggen dicht bij elkaar als je de marketingbril opzet; dan zie je dat kandidaten en medewerkers net als klanten zijn. #HRTech Expert Yvette Minderhoud was ook aanwezig bij het congres HRM in de overheid en doet verslag van een aantal sessies die wat marketingwijsheden over HR uitstrooien.


23 mei 2023 - HRTech Redactie

Welke inzichten over slim werven en selecteren met #HRtech deelden experts Suad Farah, Ivar Schot, Marnix Naber, Belén Hein en Joey NK Koksal in de webinars van het online evenement Digitaal-Werven in april?


22 mei 2023 - Juliette de Swarte

CompetentNL is een gigantische database, waarin de skills van alle beroepen en alle mbo-opleidingen worden beschreven en gekoppeld. Dit project van SBB, UWV, CBS en TNO, in opdracht van de ministeries van SZW en OCW, moet uiteindelijk leiden tot een gemeenschappelijke ‘skillstaal’. Hilde de Boer, coördinerend programmamanager CompetentNL, vertelt meer over dit initiatief.


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Kirkman Company, YSE en Dialogue gaan zich voortaan als één bedrijf richten op dienstverlening rond de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG). Onder de naam Kyden wil de ESG-dienstverlener organisaties ondersteunen bij transities op het vlak van milieu, sociale omstandigheden en bestuur. 


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Lepaya, de Nederlandse EdTech-specialist in zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten, neemt Krauthammer over, een aanbieder van trainingen voor senior leiderschap en commercial excellence. De overname draagt bij aan de missie van Lepaya om het potentieel van mensen te vergroten zodat ze zakelijk meer impact kunnen maken.


16 mei 2023 - HRTech Redactie

Consultancybureau PwC en aanbieder van software voor HR-analytics Scorius zijn op11 mei 2023 een strategische samenwerking aangegaan. Ze combineren zo de kracht van data met de kennis en ervaring van HR specialisten. Dit levert organisaties solide onderbouwde inzichten waarop direct actie kan worden ondernomen. Zo wordt er een brug geslagen tussen Finance en HR.


16 mei 2023 - HRTech Redactie

Workday VNDLY is de nieuwe naam van Workday’s totaaloplossing voor Total Talent Management. Met dit softwaresysteem kunnen organisaties vast en tijdelijk personeel beheren.


15 mei 2023 - HRTech Redactie

Tijdens het Digitaal Werven D&I event op 1 juni kun je veel praktijkcases horen over Diversiteit en Inclusie, zoals van de ANWB, Getir en STX Group. Natuurlijk zijn er ook experts vanuit de praktijk en vanuit het hoger onderwijs voor de theorie en vele recruitment consultants. Tooling helpt de menselijke D&I bias te overwinnen, dus die partijen ontbreken niet, met als dagafsluiter Elin Oberg Martenzon van robot Tengai.


11 mei 2023 - GITP

Talent analytics stelt organisaties in staat om gericht aan de slag te gaan met de talenten van hun medewerkers, aldus GITP. “Met HR analytics is het mogelijk om heel gericht de koppeling te maken tussen de kwaliteiten en talenten van medewerkers en het onderscheidend vermogen van de organisatie.”


8 mei 2023 - HRTech Redactie

Werkgevers moeten bij werving en selectie minder focussen op diploma’s, maar meer op skills, zeggen Colleen Ammerman, Boris Groysberg, en Ginni Rometty in de Harvard Business Review. Ze spraken met grote organisaties die de ‘skills-first’ benadering al centraal hebben staan in recruitment en HR-beleid. Wat kunnen andere organisaties daarvan leren? En welke rol kan #HRTech hierbij spelen?


4 mei 2023 - Flowsparks

Met single sign-on software (SSO) kunnen eindgebruikers één keer inloggen, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Wanneer je single sign-on gebruikt om accounts te koppelen, hoeft de eindgebruiker slechts één wachtwoord te onthouden. Hoe werkt dat dan voor e-learning? Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, legt het uit in deze blog.


2 mei 2023 - Anouschka Vreugdenhil

Kunstmatige intelligentie wordt in steeds meer organisaties geïmplementeerd. Bij McDonald’s maken ze gebruik van AI in het wervingsproces. McDonald’s introduceerde een platform voor het inhuren van talent van Paradox, door McDonald's omgedoopt tot McHire. McHire wordt gebruikt in de VS, Canada het VK en Ierland. In dit artikel van HRD Connect nemen we je mee door de McHire-reis.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


26 april 2023 - HRTech Redactie

Waarom is werknemersbetrokkenheid een topprioriteit voor HR-specialisten en werkgevers? En wat zijn dan de meest praktische strategieën om de betrokkenheid van werkenden te vergroten? Dat legt softwareleverancier iSpring uit in deze gastbijdrage.

 


25 april 2023 - Roy van Bijsterveld

HR als dirigent, dat was het thema van de elfde editie van het congres HRM in de overheid. Een dag met onder andere als doel kennisoverdracht, samenwerken en kennisdeling. Bijgewoond door HR-professionals van vier verschillende generaties. Een verslag door #HRTech Expert Roy van Bijsterveld.


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


19 april 2023 - HRTech Redactie

Ieder jaar organiseren we twee meetups met alle experts en partners in onze community. In de meetup zit altijd een informatief en brainstorm element en natuurlijk een netwerk element tijdens het diner. Deze keer presenteren en bespreken we het nieuwe #HRTech volwassenheidsmodel en hebben we 3 sprekers over het programma Integraal SkillsPaspoort, waaronder programmaleider Hans Cremer.


18 april 2023 - Ron Bosma

Vendor Management Systemen kunnen door het toevoegen van meer functionaliteiten meer waarde bieden aan de organisaties die er gebruik van maken. HRtech-expert Ron Bosma van Talentin geeft daarvan een paar sprekende voorbeelden.


17 april 2023 - Crowe Foederer

Hoe richt je de HR-Cyclus het beste in voor jouw organisatie? Kies je voor standaardisatie of personalisatie? Sanne van Hoeij en Boy Mansvelders, beide HR Technology Consultant bij Crowe Foederer, delen hun inzichten hierover.


13 april 2023 - HRTech Redactie

De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot ‘Year of Skills’. Onderdeel daarvan is het European Year of Skills Festival op 9 mei aanstaande. Daarvoor is de Europese Commissie op zoek naar mooie praktijkverhalen.


13 april 2023 - HRTech Redactie

Onderzoeksbureau Gartner heeft eind 2022 een nieuwe editie gepubliceerd van van het HCM Magic Quadrant. De vorige versie van dit overzicht, met de volgens Gartner belangrijkste spelers op de markt voor 1000+ organisaties, dateerde uit 2018. 


11 april 2023 - Juliette de Swarte

Een cv is een waardeloze voorspeller van een succesvolle match. Maar wat is het alternatief? “Neem mensen aan op basis van hun skills,” zegt Hans Cremer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. “Door diploma’s meer los te laten kunnen we zien wat iemand écht kan.”