Nieuws


Pagina 1 van 34  >  >>

23 mei 2024 - HRTech Redactie

Evermood van Acture biedt verzuimpreventie voor psychische klachten. Dat is nog belangrijker op een krappe arbeidsmarkt waar stressgerelateerd verzuim toeneemt.


21 mei 2024 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie is hot. Een groot deel van de berichten op deze website gaat over AI. Maar er zijn HR-uitdagingen waar AI geen oplossing voor heeft. Hier blijft de menselijke expert nodig om een oplossing te vinden. 


20 mei 2024 - HRTech Redactie

Nederlandse CEO’s beschikken gemiddeld over minder digitale kennis dan collega’s uit andere landen. Een derde weet bijvoorbeeld niet waaraan hun digitaliseringsbudget het beste kan worden besteed. Maar dat weerhoudt Nederlandse CEO’s niet om met AI banen te vervangen en hun personeelsbestand te verminderen.


16 mei 2024 - Crowe Foederer

In de voortdurende reis naar volwassenheid in HR-technologie, bereiken sommige organisaties het tweede niveau, bekend als 'Basis op Orde', volgens het #HRTech Volwassenheidsmodel ontwikkeld door Crowe Foederer HR Services en HRTechReview. Dit niveau markeert een fase waarin organisaties de basisprocessen hebben gedigitaliseerd en een fundament hebben gelegd voor verdere optimalisatie en groei. We bekijken de kenmerken, uitdagingen en kansen van organisaties op dit niveau.


14 mei 2024 - HRTech Redactie

Alleo heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met deze investering maakt Alleo zich klaar voor verdere groei in productontwikkeling, internationalisering en het klantenbestand.


13 mei 2024 - HRTech Redactie

De wondere wereld van recruitmenttechnologie: een wirwar van tools, software en systemen die beloven jouw wervingsproces te stroomlijnen. Maar waar begin je? En hoe vind je de juiste tools voor jouw organisatie?


9 mei 2024 - HRTech Redactie

Om daadwerkelijk te kunnen profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie, is het belangrijk dat mensen met technologie gaan samenwerken. Dat vereist een mentaliteitsverandering van het simpelweg gebruiken van technologie als hulpmiddel naar het samenwerken ermee als gelijkwaardige partner.


7 mei 2024 - HRTech Redactie

57% van de organisaties gaven in het State of IT-onderzoek van Spiceworks aan plannen te hebben om AI-oplossingen te implementeren. Cybersecurity-experts vinden de adoptie van AI in bedrijven interessant, maar ook zorgwekkend.


6 mei 2024 - HRTech Redactie

Non-profitorganisatie Future of Life Institute lanceerde onlangs de EU AI Act Compliance Checker. Met deze online tool kunnen organisaties controleren of zij of partners in hun keten voldoen aan de nieuwe EU wetgeving voor Artificial Intelligence (AI). 


2 mei 2024 - HRTech Redactie

Martijn Arets, platformexpert en auteur van o.a. ‘Platformrevolutie’, deelde de inzichten uit het onlangs gepubliceerde Rathenau rapport "Eigen ritme of algoritme? - Een verkenning van algoritmisch management voorbij de platformeconomie" met #HRTech Review.


30 april 2024 - HRTech Redactie

Nieuwe technologieën zorgen nogal eens voor weerstand bij medewerkers. Een aantal tips om de acceptatie van #HRtech te bevorderen.


29 april 2024 - HRTech Redactie

Dat ChatGPT het vakgebied van HR Development het komende decennium fundamenteel gaat veranderen, staat voor velen vast. Maar op dit moment zijn we qua adoptie van kunstmatige intelligentie wel nog in een beginstadium.


26 april 2024 - Headfirst Group

Binnen HeadFirst Group zijn we vorig jaar gestart met een belangrijk project achter de schermen: een volledig vernieuwde, digitale onboarding van professionals zodra ze voor onze opdrachtgevers beginnen te werken. In samenwerking met screeningplatform Victoria ID werken we aan een snellere en slimmere manier om screenings uit te voeren – een belangrijk, maar ook tijdsintensief, onderdeel van de onboarding. Gerjan Pranger, operationeel directeur bij HeadFirst Group: “Door het proces verder te digitaliseren, creëren we ruimte om persoonlijke aandacht te geven aan onze professionals en partners op de momenten dat het echt waarde toevoegt voor hen.”


25 april 2024 - Crowe Foederer

Het #HRTech Volwassenheidsmodel, ontwikkeld door Crowe Foederer HR Services en HRTechReview, biedt een raamwerk om de volwassenheid van HR-technologie binnen organisaties te evalueren en te verbeteren. 


23 april 2024 - HRTech Redactie

Technologie voor people analytics is in deze onzekere tijden een baken van licht geweest voor HR, door gegevens en inzichten te verstrekken die HR nodig heeft om actuele uitdagingen succesvol aan te pakken. Wat kunnen we op dit vlak nog verbeteren?


22 april 2024 - HRTech Redactie

Visma YouServe heeft een nieuwe tool die HR-professionals ondersteuning biedt bij het naleven van actuele en complexe regelgeving.


18 april 2024 - HRTech Redactie

De beste HR-producten onderscheiden zich op vijf punten van de rest. Belangrijk daarbij zijn de gebruikerservaring, de mogelijkheid om analyses uit te voeren, maatwerk, integratiemogelijkheden en het niveau van innovatie.


16 april 2024 - HRTech Redactie

Wat zijn de voordelen van AI-gebruik bij onboarding en bijscholing? Een aantal tips voor organisaties die hun gebruik van technologie willen uitbreiden.


15 april 2024 - Crowe Foederer

Een nieuwkomer op het gebied van data-analyse is het vakgebied human resources (HR). Ondanks dat steeds meer bedrijven wél hun HR processen gedigitaliseerd hebben, wordt de verzamelde data nog weinig gebruikt. In dit artikel wordt beschreven hoe het gebruik van HR data bij kan dragen aan de successen binnen organisaties. 


11 april 2024 - HRTech Redactie

Visma | Raet en Ubeeo hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gezamenlijk hun software aan te bieden, met het Ubeeo ATS als toevoeging aan de HR-oplossingen van Visma | Raet.


10 april 2024 - HRTech Redactie

Steeds meer aanvragen zijn online zichtbaar, maar zzp’ers hebben vaak nog de grootste moeite om snel de juiste opdracht te vinden. Frank van Dijk ontwikkelde met Flexparency een nieuwe tool om veel sneller en gerichter een opdracht te vinden.


9 april 2024 - HRTech Redactie

Payrollsystemen zijn de onvolprezen krachten van de HR-industrie: stilletjes werken ze op de achtergrond en vallen pas op wanneer het systeem eventjes niet werkt. Maar doordat meer bedrijven zich uitbreiden naar nieuwe landen, zullen payrollsystemen veel belangrijker worden voor veel Human Resource afdelingen.


8 april 2024 - HRTech Redactie

De prijs voor beste HRTech-bedrijf is gewonnen door Welliba. Een onafhankelijke jury van internationale HR-experts koos Welliba tijdens de HR Excellence Awards in België als winnaar op basis van een HRTech-project dat zij uitvoerden in samenwerking met Accenture België en Luxemburg.


4 april 2024 - Crowe Foederer

Jeroen Stam en Sanne van Hoeij van Crowe HR Services namen op donderdag 29 februari tijdens het webinar Learning & Development: een praktische benadering de deelnemers mee in de trends over een leven lang leren. Hoe kun je dat als organisatie vormgeven? En waarom zou je dat moeten willen? Aan de hand van twee cases lieten ze zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn je werknemers optimaal te faciliteren in hun ontwikkeling.


2 april 2024 - HRTech Redactie

De versnelde ontwikkelingen op het vlak van AI bieden kansen en leveren uitdagingen op. Wat is de  noodzaak van flexibel en snel kunnen up- en re-skillen?