Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

15 oktober 2018 - Mark van Assema

Salarisverwerking is binnen HRTech het oudste domein, waar men al ruim 100 jaar aan het automatiseren is. Uit onderzoek van brancheorganisatie NIRPA blijkt dat amper 11% van de organisaties een volledig geautomatiseerde salarisverwerking heeft.


11 oktober 2018 - Vroom HR

In de afgelopen 2 jaar zijn managers en medewerkers positiever geworden over de gebruikersvriendelijkheid van HR-systemen. Zij geven nieuwe HR-applicaties anno 2018 gemiddeld een rapportcijfer 8,5 versus een 7,7 twee jaar geleden. Daarentegen worden de expert gebruikers (lees HR-professionals) juist kritischer over de nieuwe functionaliteiten. Hoe worden HR-applicaties beoordeeld?


9 oktober 2018 - Mark van Assema

Er is weer een nieuwe versie van de "Talent Management Suites" Magic Quadrant van Garner onderzoeksbureau uit de VS. Er staan slechts 9 spelers in de grid en Software Partner van HRTech Review Cornerstone staat in leidende positie.


8 oktober 2018 - Mark van Assema

Software partner van HRTech Review CV-OK heeft een naamswijziging ondergaan en heet sinds vandaag Validata. Onder de naam Validata Group waren drie aparte labels, waaronder CV-OK, die nu onder één gezamenlijke naam verder gaan. Hier het persbericht.


8 oktober 2018 - Mark van Assema

As a director of HR systems Alraune Chowdhury has learned to be very realistic in the expectations of HR Tech software. The key to a successful solution is not so much in the technology as it is more in the organization; the people and processes. In an interview before being a panelist at UNLEASH Amsterdam she explains why.


4 oktober 2018 - Cornerstone

Het migreren van een applicatie naar de cloud vereist meer werk dan het kiezen van een cloudleverancier. Denk maar eens aan de beveiliging, connectiviteit en kosten voor werkzaamheden.


3 oktober 2018 - Mark van Assema

Vorige week in de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy is veel waardevolle content gedeeld. Zo ook het webinar over HRTech voor Flex én Vast dat hier is terug te kijken.


2 oktober 2018 - Mark van Assema

De HRTechTank is een shark tank variant voor HRTech waarbij over de hele wereld zo’n 15 sessies per jaar worden georganiseerd. Alweer voor de zesde keer in Amsterdam op 27 september jongstleden konden 7 start-ups en scale-ups aan een panel van investeerders en vooraanstaande marktspelers hun product pitchen. Welke van de zeven springen eruit?


24 september 2018 - Mark van Assema

Met veel genoegen maken het Antwerpse Connecting-Expertise en #HRTech Review bekend een partnerschap aan te gaan. Connecting-Expertise is hiermee de eerste Belgische software partner van #HRTech Review.


23 september 2018 - Tom van de Valk

In een ruim verzadigde markt met zeer veel aanbieders van recruitment systemen is een zorgvuldig selectie traject essentieel. Tom van der Valk van Blyxum legt in de slideshare uit hoe je zo'n selectie traject kan doorlopen.


20 september 2018 - Mark van Assema

Dat de Nederlandse startup Harver de wereld aan het veroveren is, is zeker. In een nieuw interview met het Amerikaans/Indiase HR Technologist legt CEO Barend Raaff uit hoe zij AI in recruitment toepassen.


18 september 2018 - Mark van Assema

Als je ergens een groep mensen aan het werk ziet, kun jij dan zien wie wat voor soort contract heeft? In de dagelijkse praktijk werken vast en flex vaak naadloos door elkaar. Voor HR en haar HR Tech is dit niet vanzelfsprekend. Goed nieuws, het kan wel!


14 september 2018 - Mark van Assema

In een artikel op Werf& gaat Jerry Ruitenberg van Blue Carpet in op manieren om talent management te koppelen aan interne mobiliteit en daarmee aan recruitment. Hier een samenvatting vanuit HRTech oogpunt.


13 september 2018 - Mark van Assema

Het Sierra-Cedar 2018–2019 HR Systems Survey White Paper, 21st Annual Edition is afgerond. Het resultaat is een dik rapport met veel #HRTech informatie. Met 7% respondenten uit Europa is het vooral een Amerikaans onderzoek waarbij de trends vaak herkenbaar zijn.


12 september 2018 - Mark van Assema

Onder de noemer '#HRTech' wordt binnenkort ook het domein 'Samenwerken' toegevoegd. In het Engels worden dit Collaboration Tools genoemd en het is een vrij breed begrip. In dit artikel gaan we vast in op de eerste tool in dit domein dat zeer geschikt is om Agile HR met tooling te ondersteunen.


6 september 2018 - Mark van Assema

Van 24 t/m 28 september is de 4de webinarweek van ZiPconomy en Werf&. Er zijn iedere dag 5 gratis webinars, 25 in totaal over de wereld van inhuur/recruitment van vast en flex, met een stevige dosis HRTech ondersteund.


4 september 2018 - Mark van Assema

Big data is nog geen kennis. Je maakt er kennis van door die data te analyseren en vervolgens te visualiseren. Als je dat visualiseren op de juiste manier doet, zullen de resultaten duidelijk en inzichtelijk zijn voor anderen. Welke van de 2 beste visualisatie tools ter wereld wint de strijd bij gebruik voor HR-analytics: Tableau of Power BI? Data Scientists Jilske Hupkes en John Martens van AnalitiQs zochten het voor je uit!


3 september 2018 - Mark van Assema

Voor de stillere maanden op kantoor of thuis deze zomer brachten we een kleine "zomercursus" met de belangrijkste verhalen sinds de start van #HRTech Review eind vorig jaar. Hier de "cursus" nog eens op een rij, van 13 terug naar 1, kies eruit wat je aanspreekt!


31 augustus 2018 - Mark van Assema

Onderzoeksbureau Gartner heeft de HCM Magic Quadrant vernieuwd. In dit rapport vind je de volgens Gartner belangrijkste spelers op de HCM markt voor 1000+ organisaties. Dat zijn dan 'bijna alles in een' suites met HR administratie, salarissen, talent management en planning. 


27 augustus 2018 - Mark van Assema

OP 23 en 24 oktober landt UNLEASH weer in de Rai in Amsterdam. Een groot evenement met inspirerende HR presentaties van grote wereldspelers, zoals Vodafone, ING, Bosch, Amazon en Zalando. Als opwarmer hier vast een aantal video's van sprekers op het congres.


24 augustus 2018 - Mark van Assema

Voor ruim 8500 medewerkers bij de gemeente Den Haag heeft consultancy partner AnalitiQs de afgelopen jaren langzaam maar zeker met HR Analytics gewerkt om Strategische PersoneelsPlanning mogelijk te maken.


20 augustus 2018 - Mark van Assema

IT en HR professionals; meestal geen warme relatie. Want IT is iets voor de IT afdeling en daar werken nerds die een andere taal spreken.

In een agile organisatie is samenwerken met die IT'ers onvermijdelijk. "Denk het om" en zorg dat je een beetje die IT/Tech taal leert spreken in onze 2-daagse Masterclass HRTech.


17 augustus 2018 - Mark van Assema

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat er 6 valkuilen zijn die de digitale transformatie van organisaties in de weg staan. Mooie kansen voor HR om te laten zien dat HR meer is dan de personeelsadministratie. Voor drie van de valkuilen kan HR voor een positieve wending zorgen met moderne HRTech oplossingen.


19 juli 2018 - Mark van Assema

Computable is een van de grootste ICT kennisplatformen van Nederland en bij de genomineerde software leveranciers zitten heel wat #HRTech bedrijven, waaronder twee partners van HRTech Review, zijnde NMBRS en Cornerstone OnDemand. Bij de 389 aangemelde projecten voor de prijzen show zitten helaas geen HR projecten bij de genomineerden. Welke HRTech partijen meedingen naar de prijzen lees je hier.


16 juli 2018 - Mark van Assema

Met veel genoegen maken Cornerstone en #HRTech Review bekend een samenwerking aan te gaan. Cornerstone wordt hiermee de eerste wereldspeler in #HRTech die software partner wordt van #HRTech Review.


  Nieuwsarchief