Nieuws


Pagina 1 van 21  >  >>

26 januari 2022 - HRTech Redactie

We lezen vaak over hoe je als manager leiding geeft, maar hoe ‘manage’ je je manager? Je wil niet bestempeld worden als een slijmbal, maar je wilt wel de beste werkomstandigheden voor jezelf creëren. Zonder steun van je manager, is dat vrij moeilijk!


25 januari 2022 - HRTech Redactie

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Rompslomp.nl over, bedenker en maker van online boekhoudsoftware voor freelancers en zzp’ers.


20 januari 2022 - HRTech Redactie

Het aantal screenings van personeel is in Nederland in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat constateert de Validata Group, marktleider in Nederland op het gebied van employment screening.


20 januari 2022 - HRTech Redactie

In een vorig artikel namen we de #HRTech trends voor 2022 door volgens Tom Haak (HR Trend Institute), David Green (My HR future), Lieke Jansen (Trends in HR), AIHR en de bekendste HRTech trendwatcher: Josh Bersin. In dit artikel halen we de technologiecomponenten uit die trends en wagen we ons aan een eigen lijst met dé vijf #HRTech trends voor 2022.


19 januari 2022 - HRTech Redactie

De coronacrisis heeft een enorme druk gelegd op mensen, zowel mentaal als fysiek. Toch hebben veel bedrijven hun personeelsaanpak daarop niet aangepast. Dat blijkt uit onderzoek van Personio, Europese aanbieder van HR-software voor het mkb.


18 januari 2022 - HRTech Redactie

Niemand voorspelt dé #HRTech trends voor 2022, dus doen we het zelf. Wat opvalt bij het doornemen van de HR trendlijstjes voor dit jaar is dat er weinig rechtstreeks over HR technologie gaan. En dat is oké, want technologie is alleen ondersteunend en geen doel op zich. Dus gingen wij op zoek naar de betekenis van al die trends voor de verwachtingen in de onderliggende tooling.


13 januari 2022 - HRTech Redactie

Met een op hol geslagen arbeidsmarkt, vol vacatures en weinig beschikbaar personeel, concurreren organisaties om de grootste talenten. Werkenden aantrekken blijkt iedere keer een grotere opgave. Wat moeten managers en HR doen om mensen aan te trekken?


11 januari 2022 - HRTech Redactie

Het College voor de Rechten van de Mens waarschuwt voor de gevaren van zelflerende algoritmes bij werving en selectie. Recruitmentexpert Bas van de Haterd: “Als dit nieuws voor je is, vraag dan hulp van een expert.”


6 januari 2022 - HRTech Redactie

Organisaties worden bestookt met digitale innovaties. Martijn Vet schreef het boek ‘Wie niet tech is, is gezien’ over technologische ontwikkelingen die ons leven gaan veranderen. Met welke ontwikkelingen moeten organisaties direct iets doen? En waar kun je ook wel even mee wachten?


4 januari 2022 - HRTech Redactie

Beoordelen of een kandidaat echt gemotiveerd is om te werken voor een organisatie, dat kan een computer met behulp van een gezichtsscan veel beter dan een recruiter. Althans volgens Marnix Naber, oprichter van Neurolytics en Assistent Hoogleraar Neurowetenschappen en Psychologie.


23 december 2021 - HRTech Redactie

Uit verkennend onderzoek blijkt dat een digitaal getuigschrift grote toegevoegde waarde kan hebben voor platformwerkers. Daarom beginnen zes platformbedrijven een pilot waarbij werkenden met één druk op de knop zowel reputatie- als transactiedata kunnen meenemen.


22 december 2021 - HRTech Redactie

Vorige week werd een onderdeel van het fusiebedrijf UKG, specifiek de Kronos Private Cloud omgeving, platgelegd door hackers. Deze 'workforce planning' tool wordt gebruikt in operationele omgevingen voor het plannen van de roosters, zoals in ziekenhuizen, fabrieken, logistiek en contact centers. Betalingen van werkenden, zowel vast als flex, komen hiermee in gevaar.


21 december 2021 - HRTech Redactie

De Nederlandse HR tech startup HoorayHR heeft een ‘significante’ investering opgehaald bij ervaren SaaS founders. Daarmee wil het bedrijf de groei versnellen en haar positie verstevigen als beste HR software oplossing voor ondernemers binnen het MKB.


20 december 2021 - HRTech Redactie

Steeds meer mensen zeggen vroegtijdig hun baan op, op zoek naar nieuwe kansen. En waarom ook niet, gezien de vele vacatures die er overal openstaan? Om mensen langer te behouden, moeten organisaties anders naar salaris gaan kijken.


16 december 2021 - Talentsoft

2022 is het jaar waarin een nieuwe basis gelegd moet worden nadat we beseffen dat de wereld van werk definitief veranderd is door de pandemie, nieuwe technologie en door demografische factoren. Met het HR Trendrapport 2022 bieden we je de 3 fundamenten waarmee je kunt gaan bouwen aan een succesvolle toekomst.


14 december 2021 - HRTech Redactie

De productiviteit van werknemers afmeten aan hun aanwezigheid is voorgoed achterhaald. Technologie kan bedrijven helpen om de prestaties van hun medewerkers op een andere manier te beoordelen. Maar het stiekem toepassen van werknemerstoezicht is geen slimme zet in deze krappe arbeidsmarkt, zegt leverancier VMware.


10 december 2021 - HRTech Redactie

Om het jaar af te sluiten bedanken we al onze partners met een Thank You Parade. In iedere LinkedIn post een hoogtepunt uit onze samenwerking het afgelopen jaar, of juist iets om naar uit te kijken in 2022. We begonnen op 6 december met nummer 24 en tellen af naar 1 op de laatste dag van het jaar. Hier het overzicht.


7 december 2021 - HRTech Redactie

HR-professionals maken zich behoorlijk wat zorgen over privacy en dataveiligheid. Toch staat het thema dit jaar niet hoger dan plek 11 op hun prioriteitenlijstje. En de kans is groot dat het volgende jaar nog verder daalt.


6 december 2021 - Cornerstone

De toekomst is aan organisaties die de moed en mentaliteit hebben om de manier waarop ze werken te herzien. Om klaar te zijn voor de toekomst met flexibiliteit, veerkracht, een gezamenlijk doel en afstemming, moet u een verbonden ervaring bieden die waarde creëert voor medewerkers, en een omgeving die gezamelijke groei en successen mogelijk maakt. ​


1 december 2021 - HRTech Redactie

Wat is het belang van Artificial Intelligence (AI) voor HR? En hoe kan HR met AI veranderingen in de organisatie ondersteunen? Daarover ging het webinar From Automation to Transformation: How Employers Can Harness AI in HR. Sven Elbert, Senior Analyst bij de Fosway Group, deelde er belangrijke inzichten uit Fosway’s 2021-22 HR Realities Research, een Europees onderzoek onder 350 HR-afdelingen van grote organisaties. Experts van Talentsoft en Fosway discussieerden er met de deelnemers over het gebruik van Artificial Intelligence in de HR-praktijk.


30 november 2021 - Roy van Bijsterveld

Heel veel organisaties investeren geld en tijd in (communicatie)trainingen. De redenen zijn divers. U wilt commercieel excelleren of beter leren netwerken of uw tijd beter inrichten en ga zo maar door. Trainingen als conflicthantering, effectief en efficiënt communiceren, Harvard onderhandelen, assertiviteit, non-verbale communicatie en coachend leidinggeven worden daarvoor ingezet.


24 november 2021 - HRTech Redactie

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Dialog over. Deze Utrechtse HRTech scale-up biedt een online platform voor performance- en talentmanagement. Hiermee breidt Visma haar palet aan finance en hr tooling oplossingen weer verder uit, na eerdere overnames van o.a. Nederlandse HRTech partijen NMBRS, Raet, Plusport, HR2Day en Yuki.


23 november 2021 - HRTech Redactie

Net als voorgaande jaren heeft Fosway weer een 9-grid uitgebracht, gericht op Talent & People Success. Waar in 2020 al werd benadrukt dat organisaties zich steeds meer op talent in de hele organisatie richtten, blijkt uit editie dit jaar dat de talentenmarkt dat die trend zich heeft doorgezet.


22 november 2021 - HRTech Redactie

HR suite wereldspeler Workday gaat VNDLY overnemen. Hiermee vult het een belangrijk functioneel hiaat op in de hoek van het vinden van tijdelijk talent via externe leveranciers. Het VMS, Vendor Management System, van VNDLY gaat geheel gekoppeld worden aan zowel de HCM suite, voor het recruitment en overige HR functionaliteit, maar ook aan de financiële suite van Workday voor de afhandeling van inkooporders en facturen.


18 november 2021 - HRTech Redactie

Het inhuren van mensen uit of in het buitenland is voor veel organisaties, van startups tot corporates, complex door lokale financiële en juridische hobbels. Dit is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een flinke beperking. Nieuwe betaalplatformen maken op afstand werken veel makkelijker, goedkoper en sneller. En sommigen doen dat ‘Total Talent Management proof’, voor zowel freelancers als medewerkers. Probeer het maar eens!