Nieuws


<<  <  Pagina 2 van 3  >  >>

25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


1 mei 2020 - HRTech Redactie

Na een interim editie van deze nieuwe Fosway Group 9-Grid in oktober kwam gisteren de definitieve versie uit. In deze grid staan de belangrijkste #HRTech spelers in het Talent Acquisition of Recruitment domein voor grote organisaties in Europa. We maken een vergelijking tussen de twee edities en zien een aantal interessante verschuivingen, zoals Greenhouse, Phenom en Beamery.


22 april 2020 - HRTech Redactie

Vanwege de coronacrisis heeft Recruitment Tech besloten om Demo_Day op 11 juni niet als offline, maar als online event door te laten gaan. Hiervoor wordt momenteel hard een virtuele beurs gebouwd, zodat je als bezoeker vanachter je pc of laptop toch het Demo_Day-gevoel krijgt.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


19 maart 2020 - HRTech Redactie

Het is bij veel bedrijven een van de ondergeschoven kindjes binnen HR, het proces voor interne mobiliteit. Met een krappere arbeidsmarkt, een organisatie in transformatie én duurzame inzetbaarheid doelen heeft KPN dit proces tot één van vier HR pijlers benoemd.


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


13 maart 2020 - HRTech Redactie

GeneHRations, het netwerk van HR Tech entrepreneurs, heeft een samenwerking gesloten met Progreso. Zij ontwikkelen software waarmee bedrijven de opvolging van medewerkers efficiënter in kaart kunnen brengen.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”


7 februari 2020 - Mark Bassie

Vandaag deel 2 van het rondetafelgesprek met VMS leveranciers naar aanleiding van het nieuwe onderzoeksrapport over VMS systemen in Nederland en België. Daarin wordt veel gesproken over het samenkomen van recruitment voor vast en flex, ook wel Total Talent Acquisition genoemd, en de rol die het VMS versus het ATS hierin spelen.


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


28 januari 2020 - Mark Bassie

Eens in de 3 jaar doen Flex-Beheer en The Flex Academy een onderzoek naar de markt van VMS spelers, Vendor Management Systemen voor de inhuur van externe medewerkers. De nieuwe editie van het rapport is nu beschikbaar. In november 2019 zijn drie leveranciers uitgenodigd om met elkaar te discussiëren over de toekomst van hun systemen in de snel veranderende arbeidsmarkt en de opkomst van Total Talent Acquisition en de link naar ATS. Vandaag deel 1 van die rondetafel.


17 december 2019 - HRTech Redactie

In slechts 2 maanden tijd heeft Jellow een koppeling met TheMatchBox gerealiseerd en kan daardoor kwalitatief beter de opdrachten van klanten matchen met de talentpool aan beschikbare freelancers. Een mooi voorbeeld van tooling voor 'recruitment vast' toegepast in tooling voor 'recruitment flex'.


5 december 2019 - HRTech Redactie

Dat HR en technologie uiteindelijk moet draaien om de eindgebruikers is met de aandacht voor de employee experience bij UNLEASH wel duidelijk. In Parijs presenteerde het ooit Nederlandse, nu wereldwijde, Unit4 haar nieuwe kijk op technologie. We spraken er met ceo Mike Ettling en met Tim Clauwaert, ceo van Intuo, onderdeel van Unit4.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


24 november 2019 - Tom van der Valk

Recruit Robin en Albert Heijn namen op het Recruitment Tech Event 2019 in de nieuwe Amsterdome hun onderscheidingen in ontvangst voor respectievelijk "Best Tooling" en "Best Case".


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


14 november 2019 - HRTech Redactie

Afgelopen dinsdag bij het Insight #HRTech Review Community Diner is het eerste exemplaar van de whitepaper ‘De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture’, geschreven door Mark van Assema, uitgereikt aan Ron Bosma, expert Total Talent Management en adviseur voor het white paper.


22 oktober 2019 - HRTech Redactie

Op 21 november is de jubileum editie van het Recruitment Tech Event in de Amsterdome (in Amsterdam). Tijdens het event worden twee awards uitgereikt, eentje voor de beste klant case en eentje voor de beste nieuwe recruitment tool. De genomineerden zijn 21 oktober bekend gemaakt en jullie kunnen nu stemmen!


15 oktober 2019 - Ron Bosma

Op de agenda van veel organisaties staat het ontwikkelen van een Total Talent Management  aanpak. Het lijkt een vanzelfsprekende stap om de grenzen tussen vast en flex op te heffen zodat niet de contract- of beloningsvorm leidend is maar het benodigde competentieprofiel van toekomstig talent. Toch is het een stap die voor menig organisatie ook de nodige uitdagingen geeft. Want naast het ontwikkelen van nieuw beleid en het trainen van alle inhurende managers zullen ook alle gerelateerde HR systemen een dergelijk proces moeten ondersteunen.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


2 oktober 2019 - HRTech Redactie

Europees onderzoeksbureau Fosway heeft voor het eerst een 9-Grid gepubliceerd voor de recruitment of Talent Acquisition markt. Een voorlopige, interim, versie want meer onderzoek is nodig voordat ze naar verwachting in April 2020 het volledige rapport klaar hebben. Interessant in deze markt, er is geen partij die 'strategisch leider' genoemd kan worden.