Nieuws


22 maart 2023

DW Digitaal 2023: cases en interviews over recruitment ‘a la carte’


Succesverhalen uit de markt en interviews met internationale thought leaders uit de industrie, dat staat op het menu van het online event DW Digitaal 2023 op 11, 12 en 13 april 2023.

Categorie: Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

DW Digitaal 2023 cases en interviews over recruitment ‘a la carte’

Digitaal-werven organiseert op 11, 12 en 13 april DW digitaal, een online event met cases en interviews over recruitment. Deelnemers van DW digitaal krijgen elke dag maximaal 4 video's in hun mailbox, die ze kunnen bekijken wanneer het uitkomt.

Deze bijdragen staan op het programma:

Selecteren op omgaan met weerstand -Diana Veenstra - Gemeente Utrecht

Weerstand en agressie tegenover medewerkers neemt toe. Hoe kan je hier als organisatie in plaats van reactief (trainingen) proactief mee aan de slag? Diana Veenstra vertelt hoe de gemeente Utrecht dat aanpakt, en wat andere organisaties daarvan kunnen leren.

Succesvolle recruitment-campagnes op basis van data - Nanette Rombouts – EY

In deze case vertellen Nanette Rombouts en Lisanne Vogel van EY hoe ze succesvolle recruitment-campagnes op basis van data opzetten. Welke data gebruiken ze en hoe zetten ze dit in om hun campagnes succesvol te maken. Hoe wordt dit verwerkt en wat is het resultaat? 

Mini-training starters door Koen Roozen: leer hoe je als recruiter prettig samenwerkt

In deze mini training, gericht op beginnende recruiters, leert Koen Roozen je over vijf veel voorkomende problemen in samenwerkingen met hiring managers en hoe je daarmee kan omgaan.

Mini-training gevorderden door Koen Roozen - vergroot je invloed als (toekomstig) recruitment manager

In deze korte training laat Koen Roozen je zien hoe je budget vrijspeelt voor recruitment, wisselingen in de wervingsvraag beheersbaar maakt en voorkomt dat belangrijke kandidaten afhaken.

Aantoonbaar gemotiveerde kandidaten selecteren - Marnix Naber - Universiteit Utrecht

Uit onderzoek blijkt dat mensen in het algemeen, en dus ook recruiters, slecht zijn en moeite hebben met het detecteren van gedrag van gemotiveerde kandidaten. Hoe je dit dan wel kan doen? Dat vertelt Marnix Naber je in deze talk.

Van pre-hire tot onboarding: zo voorkom je vroegtijdig verloop - Myrthe Sennema – Chipsoft

Wil jij weten hoe je jouw onboarding goed kan inrichten? Welke valkuilen er zijn? Of wat het effect is op vroeg verloop en de snelheid waarmee je medewerkers productief zijn? In deze case deelt Myrthe, Hoofd Recruitment bij Chipsoft, hoe zij de recruitment effectief heeft ingericht. En hoe het recruitmentproces aansluit op de onboarding.

Hire on Attitude - teach the skills - Young Coders

In deze case leer je hoe je het potentieel van een kandidaat in kaart brengt. Hoe je mensen in korte tijd kan klaarstomen voor een baan in de IT als je bij binnenkomst al weet waar ze aanleg voor hebben.

Selecteren met lef - Isabelle Huygen - Damen Shipyards

Met welke onderdelen verras je een kandidaat? Hoe draagt je selectieproces bij een sterk employer brand? Heb je voldoende objectieve en betrouwbare informatie om de juiste beslissing te kunnen nemen? Hoe overtuig je een manager om verder te kijken dan het cv? Naast inspiratie krijg je in deze case inzichten om je eigen selectieproces nog objectiever en effectiever te maken. 

Data driven sourcing - Joey NK Koksal – EVBox

In deze (Engelstalige) talk zal Joey Koksal vertellen welke data hij gebruikt om inzichten te krijgen en hoe hij deze inzichten heeft ingezet om zijn sourcing teams te verbeteren.

Where are all the candidates? - Bill Boorman

In dit interview (in het Engels) hebben we het met recruitment-legende Bill Boorman over waar alle kandidaten toch gebleven zijn. Waar komt de krapte vandaan? En vooral: hoe ga je daarmee om? Hoe kan je nog wel kandidaten vinden? En hoe spreek je die aan?

The candidate experience - Gerry Crispin

In dit interview (in het Engels) spreken we met autoriteit Gerry Crispin over de ontwikkeling van de candidate experience, de invloed die verschillende elementen hebben en wat hij ziet dat de top-organisaties goed doen.

AI in Recruitment - Hung Lee - Recruiting Brainfood

In dit interview (in het Engels) praten we met expert Hung Lee over de ontwikkelingen van AI in recruitment in het afgelopen jaar. Wat heeft hij gezien? Welke ontwikkelingen moeten we in de gaten houden? Wat doen organisaties die voorop lopen goed? Waar zou jij je dit jaar in moeten verdiepen?

Deelname aan DW-digitaal is gratis. Schrijf je hier in: https://digitaal-werven.nl/dw-digitaal/

Deel dit artikel
Dit artikel is 308 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter