Nieuws


31 januari 2023

Via WhatsApp solliciteren bij Blokker


Startup Recrubo is opgenomen in de HRTech Arena. Het bedrijf optimaliseert het wervingsproces door gebruik te maken van chat en kanalen als WhatsApp. Met deze aanpak is het mogelijk om een volledig geautomatiseerde recruitmentprocedure te realiseren.

Categorie: Recruitment, Persbericht
Geschreven door: Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Via WhatsApp solliciteren bij Blokker

Blokker

Blokker maakt gebruik van deze nieuwe technologie en ziet een afname van de tijd en kosten per sollicitant. Marjolein Dusseljee, HR Business partner bij Blokker, is enthousiast over de mogelijkheden: "Via Recrubo kunnen kandidaten direct een afspraak maken om de vestiging te bezoeken. Een snel en efficiënt proces."

Volgens Recrubo moet er een juiste verhouding zijn tussen laagdrempeligheid en de kwaliteit van de sollicitatie. Hoe eenvoudiger je het proces maakt, des te meer sollicitaties je ontvangt, maar het resulteert ook in bijvangst van ongekwalificeerde sollicitanten. Daarom is het belangrijk dat er een goede pre-screening volgt. "Via chat maken we het laagdrempelig, maar door de juiste vragen te stellen filteren we ongekwalificeerde en ongemotiveerde kandidaten eruit," vertelt Niels Tukker, oprichter van Recrubo. "Dit scheelt een hoop werk voor het bedrijf."

Het proces bij Blokker gaat als volgt:

  1. Kandidaat komt bij WhatsApp vanuit een (online) advertentie of QR-code op posters in de winkel
  2. WhatsApp Chatbot vraagt NAW-gegevens en stelt pre-screening vragen
  3. Chatbot matcht de juiste Blokker-vestiging met de sollicitant en maakt direct een afspraak door middel van een kalenderintegratie
  4. Om no-shows te verminderen, ontvangen kandidaten een automatisch bericht de dag voor het sollicitatiegesprek
  5. De winkelmanager beoordeelt de sollicitant

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passende en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Over Recrubo

"Nadat Recrubo na de oprichting eind 2020 vooral druk is geweest met het valideren van de aannames die ze stellen, is er medio 2021 besloten een SaaS-product te bouwen," vervolgt Tukker. "Met een WhatsApp chat is het wervingsprobleem niet opgelost. Door goede automatische communicatie op verschillende touchpoints in de recruitmentfunnel en de juiste inzet van AI kom je echter een heel eind."

Hoe ziet Recrubo de toekomst? "Een wervingsproces zonder menselijke tussenkomst, mensen zijn namelijk altijd bevooroordeeld. Een eerlijk proces voor de kandidaat, zonder menselijke tussenkomst. Een situatie waarbij de werving is geautomatiseerd en er meer wordt gefocust op behoud en werkgeluk. Relaties van mens tot mens."

Deel dit artikel
Dit artikel is 770 keer gelezen.

Reacties

Reactie geplaatst:
14-02-23
Auteur naam:
Peter de Laat

Hier wordt de beperktheid van de organisatie geschetst.  Het artikel staat vol met tegenstellingen. Als je al geen tijd hebt voor de sollicitaties, is er dan wel tijd tijdens het dienstverband...... De werving gebeurt in de toekomst middels AI en vervolgens krijg je een bevooroordeeld mens als manager..... Of is het ultieme doel een robot als medewerker....  En dan rijst de grote vraag: Kan een robot gelukkig zijn? Of hebben mensen iets dat we zelf niet kunnen bevatten.  Met vriendelijke groet Peter de Laat
 Laat een een reactie op dit artikel achter