Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

1 september 2020 - HRTech Redactie

Het jaarlijkse partner- en klantenevent van Cornerstone heet Convergence. Dit jaar wordt het een speciale 'Unbound' versie, die op 3 continenten tegelijk, 2 dagen achter elkaar, 16 en 17 september, maar helemaal gratis te volgen is. Na de recente overname van Saba is er dit jaar extra veel productnieuws te zien met de nieuwste Talent Management oplossingen.


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


20 mei 2020 - eelloo

Opstarten en doorwerken tijdens de coronacrisis. Hoe doen we dat gezond, productief en verantwoord? Hoe kunnen we slim om covid-19 heen werken? De NSvP heeft in samenwerking met eelloo (Siebren Houtman), Ton Wilthagen (Universiteit Tilburg) alvast 65 innovatieve en werkbare oplossingen in beeld gebracht gekoppeld aan een beroepenmonitor.


12 mei 2020 - HRTech Redactie

Voor veel werkenden in organisaties, zowel managers als medewerkers, leidt de coronacrisis ook tot een identiteitscrisis doordat routines en controles wegvallen. Als je lange termijn succesvol op afstand wilt kunnen werken zijn een aantal fundamentele veranderingen nodig. Meer agile werkende organisaties, zoals IT bedrijf Github met 1200 mensen, laten zien dat het kan.


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


22 april 2020 - HRTech Redactie

Hoe kunnen straks medewerkers met een gerust hart weer aan het werk in de ‘anderhalve-meter-economie’? Om de terugkeer van medewerkers op de werkplek te vereenvoudigen, heeft Appical een speciale reboarding app ontwikkeld. Deze app ondersteunt organisaties op een laagdrempelige manier om medewerkers te informeren over het bedrijfsspecifieke beleid als gevolg van het Corona COVID-19 virus, evenals actuele informatie hierover vanuit de overheid. 


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”


23 december 2019 - HRTech Redactie

Bij Onboard.Amsterdam zagen we onder andere de onboarding implementatie bij Euler Hermes. Serhat Kakçi vertelt hoe het onboarding project in Noord-Europa uitgroeit tot een wereldwijde succescase en inspireert voor het digitaliseren van andere ‘employee life changing events’.


16 december 2019 - HRTech Redactie

Bij BNR Groeihelden op 11 december 3 HRTech ondernemers aan het woord over hun succesvolle start-ups en scale-up. Over Peddy, NMBRS en Flex-Appeal en hoe ze in de lokale markt een niche vonden of juist internationaal experimenteren. En over hoe je om moet gaan met vragen om maatwerk van klanten.


12 december 2019 - HRTech Redactie

Het thema van Onboard.Amsterdam laat zien waar organisaties op inzetten om talent aan zich te binden: purpose. Want millennials, en zeker de jongste generatie werknemers, de centennials, willen ‘iets goeds’ doen in hun werkende leven. En dus staat ‘het hogere doel’ centraal bij een goede onboarding-ervaring.


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


26 september 2019 - HRTech Redactie

Heb je al eens uitgerekend wat het kost als een nieuwe werknemer binnen drie maanden of een half jaar weer vertrekt? Dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het goed ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers is. Heb jij de gouden onboarding formule? Schrijf je dan in voor de Award. Of ontdek tijdens Onboard.Amsterdam de onboarding bij onder andere Heineken en Tony’s Chocolonely.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


3 september 2019 - HR Office

Roeien met de riemen die je hebt. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar met de huidige schaarste op de markt, is dit wél de realiteit. Als HR-professional is het logisch dat je je afvraagt hoe je dan het meest uit je bestaande medewerkers haalt. In dit gastblog legt Martijn Smit van HR Office uit hoe je interne mobiliteit binnen je bedrijf vergroot. En hoe het absoluut niet moet.


27 augustus 2019 - HRTech Redactie

Ondertussen is in de HR wereld het begrip Onboarding wel bekend. Een aantal grote #HRTech wereldspelers, twee daarvan zelfs uit Nederland, hebben dit fenomeen in ruim 5 jaar tijd naar grote hoogte weten te tillen. Hoe zit het eigenlijk met de tegenhanger Offboarding?


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


9 juli 2019 - HRTech Redactie

De Nederlandse onboarding app Talmundo, opgericht door de Belg Stijn de Groef, is overgenomen door de scandinavische HR Nordic Group, die wordt ondersteund door investeerder Verdane Capital. Hiermee wordt de uitbreiding van Talmundo in Europa verder versneld.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


3 juni 2019 - HRTech Redactie

Dat Onboarding ondertussen de aandacht van HR heeft getrokken is wel duidelijk. Het is na recruitment marketing de tweede stap in de employee life cycle om employer branding vorm te geven. Pace Onboarding voegt in dat proces een extra element van credits opbouw met een webshop toe.