Nieuws


23 januari 2023

Co-founder Appical Gerrit Brouwer strategisch adviseur bij RiddleStory


Gerrit Brouwer, co-founder van Appical, is sinds 1 januari 2023 strategisch adviseur bij RiddleStory, een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Brouwer zal zich vooral inzetten voor de commerciële groei van het merk.

Categorie: On/-offboarding, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

GerritBrouwer

Gerrit Brouwer is medeoprichter en oud-CEO van Appical, een onderneming gespecialiseerd in onboarding-technologie. Appical is in februari 2022 overgenomen door de Europese softwaregroep Visma. Binnen RiddleStory zal Brouwer zich vooral richten op de commerciële groei en het opbouwen van het RiddleStory merk.

RiddleStory is volgens initiatiefnemers Dexter Versluis en Elizabeth de Bruijn een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Zij ontwikkelden een interactief spel voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Die worden door het spel nog voor ze in dienst komen geactiveerd en uitgedaagd om zelf problemen op te lossen samen met andere collega’s.

Kostbaar verloop voorkomen

Brouwer: “RiddleStory is een enorm verfrissend concept, met een hele andere benadering voor het inwerken. Het ’swipen’ door een berg video’s en quizjes was een aantal jaar geleden onderscheidend, maar nu gaat het er vooral om dat je aan de slag gaat met je collega’s al ruimschoots voor of direct na je eerste werkdag. Immers, bij slechts 1 op de 5 werknemers komt het beeld van het werk overeen met de realiteit. Hierdoor zijn werkgevers kwetsbaar voor kostbaar verloop met alle gevolgen van dien.”

Passie voor het inwerken

“Er is een wereld te winnen voor de nieuwe collega als key persona”, aldus Brouwer. “Na een indrukwekkende validatie vanuit de klanten, is RiddleStory klaar om in de HR-markt zijn positie uit te bouwen. Met mijn jarenlange expertise in onboarding en mijn ervaring in de HR-markt, wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Het voelt bijzonder goed om samen met Dexter en Elizabeth in een nieuw avontuur te stappen waar mijn liefde en passie voor het inwerken een vervolg krijgt.”

Deel dit artikel
Dit artikel is 531 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter