Nieuws


21 juni 2022

Nieuwe onboarding app start-up Headstart richt zich op MKB


Nieuwkomer Headstart zoekt de ruimte op die er nog is in de wereld van onboarding-apps gericht op kleine en middelgrote organisaties. In combinatie met ‘re-boarding’ na de pandemie, kiezen ze voor een net wat andere insteek om hun plek in de markt te vinden.

Categorie: On/-offboarding, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Nieuwe onboarding app start-up Headstart richt zich op MKB

Het oplopende aantal baanwisselaars kan nu worden beperkt met behulp van het eigen online-onboarding platform van het innovatieve bedrijf Headstart. Geen overbodige luxe, aangezien het door de krappe arbeidsmarkt vandaag de dag moeilijk is om medewerkers te vervangen. De start-up vervulde al succesvol opdrachten voor onder andere Transavia, Universiteit Leiden, Korian Groep en Jeij, onderdeel van Driessen Groep.

Het platform

Een laagdrempelige webapplicatie leidt nieuw personeel door de structurele en culturele aspecten van de organisatie. Nieuw personeel maakt zo kennis met onder meer de organisatiedoelstellingen, de bedrijfscultuur en de praktische werkafspraken. Een volledig en uniform inwerktraject verhoogt de productiviteit en de betrokkenheid van werkenden. Zo houden organisaties talent langer aan boord en is er minder personeelsverloop.

Focus op kleine en middelgrote organisaties

In de markt worden onboardingplatforms vaak ontwikkeld voor organisaties met een groot budget. Voor kleine en middelgrote organisaties zijn ze vaak niet betaalbaar. Headstart speelt hierop in door het product scherp in de markt te zetten, zodat ook deze groep de kans heeft om het personeelsverloop te verlagen. Uit onderzoek blijkt dat deze organisaties het zwaarst zijn getroffen. Concrete Nederlandse cijfers zijn er niet, maar uit Belgisch onderzoek blijkt dat in bedrijven met minder dan tien werknemers meer dan 30% van de stopgezette contracten al binnen het jaar is afgebroken, vaak op eigen initiatief. In grote bedrijven ligt dat percentage rond de 15%. Headstart verwacht voor de Nederlandse markt vergelijkbare cijfers.

Over Headstart

Headstart is een jonge dynamische start-up, opgericht in 2021 door Ramon Weijers en Babak Heydari. Het bedrijf biedt online onboardingsoftware aan waarmee in te werken personeel over alle nodige informatie beschikt om met een gerust en prettig gevoel op de eerste werkdag te verschijnen. Making First Days, Great Days.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1682 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter