Nieuws


18 maart 2024 - HRTech Redactie

Ieder jaar houdt Europees onderzoeksbureau Fosway Group tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht. Dit resulteert in de Fosway 9-Grid voor Learning Systems. De Grid voor 2024 vertoont veel overeenkomsten met de editie van vorig jaar.


14 maart 2024 - HRTech Redactie

De werknemerservaring is een belangrijk onderwerp voor HR. In de HR-technologie zijn echter veel elementen van de werknemerservaring niet consistent. De grootste uitdaging voor HR om impact te hebben op de organisatie is dan ook standaardisatie, stelt Fosway. 


12 december 2023 - HRTech Redactie

Het nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success van Fosway is gepubliceerd. Net als vorig jaar zien we dat employee experience opnieuw een belangrijke factor is bij de waardering van HR-systemen. De markt werd dit jaar gekenmerkt door meerdere overnames.


27 november 2023 - HRTech Redactie

Fosway heeft zijn nieuwe Cloud HR 9-Grid rapport gepubliceerd. We bespreken een aantal opvallende zaken.


3 april 2023 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar publiceerde het Europese onderzoeksbureau Fosway onlangs de Learning Systems 9-grid. Daarin worden tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht gehouden. Wat valt er op in editie 2023 en waarin zitten de verschillen met vorig jaar?


20 december 2022 - HRTech Redactie

Fosway heeft een nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success uitgebracht. Net als vorig jaar zien we weer dat employee experience tools sterk in opkomst zijn. De gevestigde orde is door een aantal overnames nog sterker geworden. En we werpen een blik op voor Nederland vrij onbekende, maar leidende partijen.


23 augustus 2022 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar inventariseert de Fosway Group de HR-tools en processen die je momenteel gebruikt of van plan bent te gebruiken en de ondersteuning en diensten die je krijgt van leveranciers. Vergroot je marktkennis en die van je vakgenoten en doe mee aan het onderzoek.


3 juni 2022 - HRTech Redactie

Ieder jaar brengt onderzoeksbureau Fosway het TA 9-Grid rapport uit waarmee de op dat moment heersende tech op het gebied van talent acquisitie in kaart wordt gebracht. In de 2022 editie van het rapport veel aandacht voor de arbeidsmarkt na de pandemie en hoe tech-organisaties daar op hebben ingespeeld. Voordat we kijken wie erbij is gekomen en wie eruit is gehaald in de grid, een blik op de huidige trends.


6 december 2021 - Cornerstone

De toekomst is aan organisaties die de moed en mentaliteit hebben om de manier waarop ze werken te herzien. Om klaar te zijn voor de toekomst met flexibiliteit, veerkracht, een gezamenlijk doel en afstemming, moet u een verbonden ervaring bieden die waarde creëert voor medewerkers, en een omgeving die gezamelijke groei en successen mogelijk maakt. ‚Äč


23 november 2021 - HRTech Redactie

Net als voorgaande jaren heeft Fosway weer een 9-grid uitgebracht, gericht op Talent & People Success. Waar in 2020 al werd benadrukt dat organisaties zich steeds meer op talent in de hele organisatie richtten, blijkt uit editie dit jaar dat de talentenmarkt dat die trend zich heeft doorgezet.


8 november 2021 - HRTech Redactie

Fosway heeft zijn Cloud HR 9-Grid rapport gepubliceerd op basis van het onderzoek uit 2021. De veranderingen in het rapport tonen vooral aan dat de veranderingen die zijn ingezet aan het begin van de coronapandemie zijn doorgezet. De rol van werkenden binnen organisaties zijn veranderd en daar passen managers zich op aan.


4 mei 2021 - HRTech Redactie

Voor de Europese HRTech markt maken we altijd graag gebruik van de onderzoeken van Fosway Group. Sinds vorig jaar publiceren zij ook een matrix met partijen in de recruitment, of Talent Acquisition hoek. De nieuwe 2021 editie is net uit en geeft dit jaar wel drie partijen die strategisch leider zijn.


21 april 2021 - HRTech Redactie

Aandeelhouders van Talentsoft gaan exclusieve onderhandelingen aan met Cegid om een Franse kampioen en leidende partij op de Europese markt voor Payroll- en Human Resources Management-oplossingen te creëren. Talentsoft hoopt met steun van Cegid en hun grootste aandeelhouder, een van 's werelds grootste tech investeerders Silver Lake, sneller te kunnen groeien.


9 februari 2021 - HRTech Redactie

Door corona en al het thuiswerken is de Learning wereld binnen HR vorig jaar, en nog steeds, behoorlijk opgeschud. Klassikale trainingen waren niet meer mogelijk, alles moest opeens online en digitaal. Een aantal spelers in de Learning wereld hebben daardoor grote stappen kunnen maken en de overname van Saba door Cornerstone maakt deze Strategische Leider nog sterker in Fosway's 2021 Learning Systems 9-Grid


1 november 2020 - HRTech Redactie

Het rapport benadrukt dat talentmanagement zich te lang heeft gericht op een beperkt aantal high potentials, managers en specifieke top medewerkers. Hoewel er al een tijdje ontevredenheid is, heeft de COVID-19 crisis talent nu tot een ondernemingsbrede uitdaging gemaakt. De nieuwe naam van deze 9-grid is dan ook gericht op het succes van alle mensen in de organisatie.


28 september 2020 - HRTech Redactie

Het 2020 onderzoek van Fosway Group toont dat door de verstrekkende gevolgen van de COVID-19-pandemie HR in het oog van de storm staat. De crisis stimuleert echte innovatie, vaak waar het al veel eerder had moeten gebeuren. De nieuwe Cloud HR 9-Grid heeft veel nieuwe spelers en flinke verschuivingen in het midden segment.


1 mei 2020 - HRTech Redactie

Na een interim editie van deze nieuwe Fosway Group 9-Grid in oktober kwam gisteren de definitieve versie uit. In deze grid staan de belangrijkste #HRTech spelers in het Talent Acquisition of Recruitment domein voor grote organisaties in Europa. We maken een vergelijking tussen de twee edities en zien een aantal interessante verschuivingen, zoals Greenhouse, Phenom en Beamery.


10 maart 2020 - HRTech Redactie

Weinig afdelingen van bedrijven zijn zo aan verandering onderhevig als HR. Dat heeft voornamelijk te maken met de technologische ontwikkelingen in dat veld. In de Learning Systems 9-Grid van Fosway Group wordt er gekeken naar wat de meest veelbelovende technologische tools zijn op het gebied van Talent Ontwikkeling.


4 november 2019 - HRTech Redactie

De derde debinarweek is vandaag van start gegaan. 15 debinars in 1 week, genoeg inspiratie om je te laten verrassen en nieuwe ideeën te geven. In het eerste debinar direct een overzicht van marktontwikkelingen, wereldwijd, in Europa en in Nederland specifiek. 


2 oktober 2019 - HRTech Redactie

Europees onderzoeksbureau Fosway heeft voor het eerst een 9-Grid gepubliceerd voor de recruitment of Talent Acquisition markt. Een voorlopige, interim, versie want meer onderzoek is nodig voordat ze naar verwachting in April 2020 het volledige rapport klaar hebben. Interessant in deze markt, er is geen partij die 'strategisch leider' genoemd kan worden.


6 mei 2019 - HRTech Redactie

De markt voor tools te gebruiken voor het opleiden en ontwikkelen van talent kent snelle ontwikkelingen. Decennia lang was opleiden vooral klassikaal, in het vorige decennium kwamen e-learnings in opkomst, en dit decennium zijn er allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen. De Fosway Group is een Europees HRTech onderzoeksinstituut die de grotere spelers in een matrix op een rij zet.


5 november 2018 - HRTech Redactie

Aan de andere kant van de oceaan in de VS zijn meerdere onderzoeksbureau's in de HRTech markt, zoals Gartner, Forrester en Sierra-Cedar, die rapporten uitbrengen over HRTech waarover we hier ook schrijven. In Europa is Fosway Group de belangrijkste onderzoeker die in October bij UNLEASH de nieuwe HCM en Talent Management 9-Grids publiceerde.