Nieuws


21 april 2021

Het Franse Cegid gaat Talentsoft overnemen


Aandeelhouders van Talentsoft gaan exclusieve onderhandelingen aan met Cegid om een Franse kampioen en leidende partij op de Europese markt voor Payroll- en Human Resources Management-oplossingen te creëren. Talentsoft hoopt met steun van Cegid en hun grootste aandeelhouder, een van 's werelds grootste tech investeerders Silver Lake, sneller te kunnen groeien.

Categorie: Persbericht, Fosway
Geschreven door: HRTech Redactie

Cegid-TalentsoftTalentsoft CEO Jean-Stéphane Arcis (links) en Pascal Houillon, CEO van Cegid (rechts) schudden elkaar de elleboog

Cegid en Talentsoft

Vanuit het persbericht deze samenvatting: Cegid is een belangrijke leverancier van business management oplossingen voor accountants, financiële en fiscale managers, maar ook voor HR, payroll en retail professionals. Cegid telt 3.000 medewerkers en verkoopt zijn oplossingen in 75 landen. In 2020 boekte Cegid een omzet van 498 miljoen euro.

Talentsoft ondersteunt ruim 2.200 klanten en is actief in 130 landen. Talentsoft heeft kantoren in vijftien landen, waaronder in Nederland. Talentsoft vind in Cegid en diens hoofdaandeelhouder Silver Lake een sterke bondgenoot om hun volgende expansiefase te financieren en structureren.

De drie medeoprichters van Talentsoft, CEO Jean-Stéphane Arcis, Technisch Directeur Joel Bentolila en Product Directeur Alexandre Pachulski, zullen samen met het managementteam en de 600 werknemers van Talentsoft in de komende weken bij Cegid in dienst treden.

Een grote Europese tegenspeler tegen de Amerikaanse HRTech grootmachten

Door de overname van Talentsoft door het in omzet vijf keer grotere en eveneens Franse Cegid ontstaat een sterke Europese speler met ruim €600 miljoen omzet. Naast het Duitse SAP, dat ook in financiële en logistieke software een wereldwijde marktleider is, wordt Cegid/Talentsoft een geduchte concurrent voor de Amerikaanse #HRTech grootmachten als Cornerstone, Workday, Oracle, Microsoft (inclusief LinkedIn en Glint) en ADP.

Waar Cegid vanuit het Lyon hoofdkantoor vooral de Zuid Europese markt en Noord en Zuid Amerika (en daardoor nog niet te vinden in onze #HRTech Arena) bedient is Talentsoft juist sterk vanuit Parijs in het noorden, naar de Benelux en de rest van Noord Europa.

Als we kijken naar de 9-Grid analyses van Fosway Group zien we voor beide partijen de voordelen opduiken. Ten eerste is Cegid al een grote partij, een 'Core Challenger', in de Cloud HR 9-Grid , waarin Talentsoft als kleinere Core Challenger te boek staat. Andersom is Talentsoft al een grote Strategic Leader in de Talent & People Success 9-Grid, waar Cegid als kleinere Potential Challenger te boek staat.

Met de financiële kracht vanuit Cegid en de #HRTech leiderschapspositie van Talentsoft kan een interessante strijd ontstaan. Ook de impact van het Schrems 2 arrest, dat het 'privacy shield' tegen Amerikaanse autoriteiten ongeldig verklaarde, kan de keuze voor een Europese partij beïnvloeden.

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Deel dit artikel
Dit artikel is 365 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter