Nieuws


5 november 2018

Fosway publiceert nieuwe 9-Grids voor Europa tijdens UNLEASH18


Aan de andere kant van de oceaan in de VS zijn meerdere onderzoeksbureau's in de HRTech markt, zoals Gartner, Forrester en Sierra-Cedar, die rapporten uitbrengen over HRTech waarover we hier ook schrijven. In Europa is Fosway Group de belangrijkste onderzoeker die in October bij UNLEASH de nieuwe HCM en Talent Management 9-Grids publiceerde.

Categorie: Onderzoek, UNLEASH, Learning & Development, Fosway
Geschreven door: HRTech Redactie

Partijen die bij Gartner bijvoorbeeld het magische quadrant niet halen, omdat ze vooral in Europa actief zijn, zijn voor Nederlandse HR professionals wel degelijk relevant. Gelukkig kunnen jullie dus bij Fosway Group terecht voor hun kwadrant, die uit de in SPP hoek bekende 9-box grid wordt gepresenteerd.

Fosway komt oorspronkelijk uit de Learning hoek en biedt hier dan ook specifieke onderzoeken op het gebied van Learning Management Systemen (LMS), Digital Learning (voor het toegankelijk maken van e-learning tot geheel gedigitaliseerd leren) en 'Authoring Systems' (voor het daadwerkelijk maken van de content zelf). Deze zullen we later nog eens specifiek gaan bekijken.

Cloud HCM 9-grid

In dit artikel kijken we specifiek naar de nieuwe versies van de twee grids die tijdens UNLEASH in Amsterdam werden gepubliceerd. De eerste is die voor 'Cloud HCM' leveranciers. Wij plaatsen deze partijen in de 'Core HR suites' hoek, waarin de domeinen HR administratie, salarissen, arbeidsvoorwaarden, declaraties en dagplanning & tijdregistratie vallen. 

Het belangrijke verschil met de andere grids is dat Fosway ook een prijsindicatie geeft, hoewel dat natuurlijk altijd een 'bespreekbaar' onderwerp is. Daarom houden ze de categorie ook breed door de 'total cost of ownership' te pakken, waarbij niet alleen licentiekosten, maar ook implementatie, beheer en andere kosten mee kunnen spelen. Daarnaast geven ze ook inzicht in de omvang van de partij in de markt.

2018-Fosway-9-Grid-Cloud-HCM

Niet alle partijen in de grid zijn ook in Nederland aanwezig, de meeste wel. Deze grid wordt gedomineerd door strategische leiders SAP en Workday. Partijen die potentieel hebben dat ook te worden zijn Oracle, Meta4, Cornerstone, Talentia en Sage. De andere partijen, bijna de helft van het totaal, hebben vooral op Performance gebied nog veel te winnen. 

Geïntegreerde Talent Management software

Weliswaar ontbreekt in de titel van deze categorie het woord 'Cloud', toch zijn alle partijen hier ondertussen ook over op die Cloud. Dat is eerder bij de vorige grid een overbodig woord geworden. 

Deze grid geeft wel een ander beeld dan de vorige want hier zijn maar drie partijen die hun performance of potentieel flink zouden moeten verbeteren. Alle andere partijen zijn (op weg) naar een strategisch leider positie in de bovenste 4 van 9 vakken. Cornerstone komt net als in de Gartner magic quadrant als absolute strategisch leider uit. 

 2018-Fosway-9-Grid-Talent-Management

Verrassend ten opzicht van Gartner is dat Oracle, Lumesse, Peoplefluent en Infor daar ontbreken en bij Fosway krijgt Oracle zelfs net zoveel potentieel toebedeeld als Cornerstone. Partijen die verder bij beide terugkomen en ook in onze Aanbiedersgids te vinden zijn, zijn Talentsoft en SAP (Succesfactors). De andere spelers zijn beperkt in Nederland aanwezig.

Mooi, zo'n plaatje, en nu?

De extra verdieping in de Fosway grids helpt om te realiseren dat grotere en duurdere partijen die in het strategisch leiderschap vak vallen, niet per se bij jouw organisatie hoeven te passen. Soms kan een kleinere leverancier prettig zijn, soms een goedkopere partij. Uiteraard is zo'n grid pas een eerste stap in de oriëntatie op de HRTech markt. Op onze site kun je meer informatie vinden of je kunt een van de HRTech Experts om advies vragen. Als je echt toe bent aan een selectie traject en je hebt intern geen HR professionals die ervaring hebben met selectietrajecten dan is ons advies wel om hier hulp bij te zoeken, bijvoorbeeld bij een van onze consultancy partners.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1340 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter