Nieuws


4 november 2019

Debinarweek van start met HRTech marktupdates vanaf UNLEASH


De derde debinarweek is vandaag van start gegaan. 15 debinars in 1 week, genoeg inspiratie om je te laten verrassen en nieuwe ideeën te geven. In het eerste debinar direct een overzicht van marktontwikkelingen, wereldwijd, in Europa en in Nederland specifiek. 

Categorie: UNLEASH, Fosway, Gartner
Geschreven door: HRTech Redactie

De grote onderzoeksbureaus

ReadyEr zijn in het vakgebied een aantal partijen in de wereld die op grote schaal onderzoek kunnen doen in het gebruik van HRTech. In Europa is de belangrijkste daarvan de Fosway Group die nu al een aantal jaren een 'HR Realisties' onderzoek doen, naar de realiteit van het gebruik van HRTech op de werkvloer. Het gehele onderzoek is gratis op hun site te vinden en hier de belangrijkste bevinding als introductie tijdens dit debinar; meer dan 2/3 van de HRTech gebruikers vind die technologie, ondanks alle innovaties die er in de cloud gebeuren, toch niet klaar voor de toekomst van werk.

Naast Fosway is ook Gartner in het HRTech landschap actief met onderzoeken, hoewel nog op iets hoger niveau met alleen partijen voor hun grote corporate klanten die wereldwijd actief zijn. Kleinere Europese spelers zul je daar niet terugvinden, bij Fosway wel. Op het vlak van Talent Management, en Core HR, maken beide een kwadrant met spelers. Hieronder zie je bij beide een aantal spelers ongeveer in dezelfde regio van de figuur terugkomen, toch hebben de assen andere betekenissen, dus zijn ze niet helemaal vergelijkbaar. Daarnaast heeft Fosway nog 3 andere parameters in hun grid weten te verwerken, zodat deze voor ook Nederlandse HRTech informatie relevanter is.

 

MarktUpdate_TM

Verbinden is de enige weg vooruit

Op ons eigen platform vindt je ondertussen meer dan 275 spelers op de Nederlandse HRTech markt. Al die partijen zijn goed in 1 specifiek HR element of zijn in een aantal domeinen actief. Toch vindt je geen partij die alle denkbare mogelijkheden in zich heeft, al was het maar omdat er bijna maandelijkse wel nieuwe toepassingen worden bedacht, zoals net toegevoegd Stem, een platform om eenvoudig mede-eigenaarschap in het bedrijf voor alle medewerkers te organiseren. 

Ook de heel grote partijen hebben dit inmiddels in de gaten. Zelfs een partij als SAP, die toch regelmatig spelers overneemt, heeft een App Center met ondertussen meer dan 252 andere HRTech tools die standaard met SAP te verbinden zijn. Ook Nederlandse aanbieders, zoals hieronder ook HROffice met hun 'Connect' product, zijn zich hier meer en meer van bewust en verbinden, zowel tussen HRTech aanbieders als met consultants en eindgebruikers, is dan ook het centrale doel van onze community. 

Verbinden

Hoe werkt ons platform

In het debinar wordt ook een demo gegeven van ons eigen HRTech Review platform. Over hoe je kunt zoeken naar aanbieders die bij je zouden kunnen passen en waar je terecht kunt voor algemene vragen, bij onze HRTech Experts. Kijk hieronder het hele debinar terug of download de presentatie die getoond werd. Ook de rest van deze week zijn nog een aantal debinars te volgen dus schrijf je daar nog snel even voor in

Deel dit artikel
Dit artikel is 744 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter