Nieuws


28 september 2020

De nieuwe Cloud HR 9-Grid van Fosway


Het 2020 onderzoek van Fosway Group toont dat door de verstrekkende gevolgen van de COVID-19-pandemie HR in het oog van de storm staat. De crisis stimuleert echte innovatie, vaak waar het al veel eerder had moeten gebeuren. De nieuwe Cloud HR 9-Grid heeft veel nieuwe spelers en flinke verschuivingen in het midden segment.

Categorie: Fosway, HRTech selecteren
Geschreven door: HRTech Redactie

Eind vorige week publiceerde Fosway Group hun nieuwe 9-Grid voor het Cloud HR segment, wat we hier op HRTech Review Core HR noemen. De 9-Grid methodologie van Fosway combineert vijf parameters over HRTech partijen in één overzicht: prestaties, potentieel, type oplossing, aanwezigheid in de markt en Total Cost of Ownership. De grid wordt daarmee een gekleurd overzicht waarin je kunt zoeken naar voor jou relevante partijen.

2020-Fosway-9-Grid-Cloud-HR-scaled

Trends in HR Core tools

Een aantal trends worden in het rapport verder toegelicht. Ten eerste verwacht ook Fosway dat binnen een aantal jaar het klassieke CV zal zijn verdwenen en vervangen door meer digitale oplossingen. Uiteraard is er veel aandacht voor verschillende toepassingen van skills management. User en Employee Experience is al een aantal jaar een focus gebied, maar nog niet alle partijen zijn op dit vlak succesvol. Een alternatieve oplossing hiervoor wordt steeds vaker gevonden door het gebruik van chatbots.

Ook blockchain oplossingen krijgen meer voet aan de grond in HRTech, vooral in het domein dat wij achtergrond screening noemen. Het grootste onderscheidend vermogen voor partijen ligt echter in het 'ecosysteem', waarmee je core-hr suite kan worden uitgebreid door specifieke point solutions met specialistische functionaliteit te koppelen. Een HRTech architectuur met een helder beleid over het aanleggen van koppelingen en goed Source Data Management is hierbij onontbeerlijk.

Opvallende posities van HRTech partijen

Ten opzichte van de versie 'Cloud HCM' uit oktober 2019 zijn er flink meer partijen in het 'core leader' vak, waaronder Talentsoft en Cornerstone. Daarnaast is hiernaar toe ADP opgeschoven van 'potential leader' en PeopleDoc toegevoegd. Oracle is verschoven naar het 'strategic leader' vak samen met Workday en SAP.

Grote nieuwe partijen die in de grid zijn toegevoegd zijn ServiceNow en SD Worx en verder is Unit4 opgenomen die met Intuo ook in Talent Management actief is. Ook zijn er een flink aantal kleine partijen toegevoegd die hier in Nederland nog onbekend zijn en dus niet in onze Arena zijn opgenomen.

Toelichting door David Wilson op 5 oktober

Je vindt hier meer informatie en het volledige rapport en je kunt je inschrijven voor de mondelinge toelichting op het nieuwe rapport door David Wilson, ceo Fosway Group, op 5 oktober om 15.00 uur.

Implementatie uit handen?
Ben jij op zoek naar een partij die je kan helpen bij het implementeren van HRTech tools? In de consultancygids vind je deze partijen op een rij.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1376 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter