Nieuws


12 december 2023

Het 2023 Talent & People Success-rapport van Fosway Group


Het nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success van Fosway is gepubliceerd. Net als vorig jaar zien we dat employee experience opnieuw een belangrijke factor is bij de waardering van HR-systemen. De markt werd dit jaar gekenmerkt door meerdere overnames.

Categorie: Learning & Development, Fosway, Talent Journey
Geschreven door: HRTech Redactie

2023-Fosway-9-Grid-Talent-and-People-Success-600x450.jpegIn 2023 zagen we een sterke groei van de markt voor talentmanagementsystemen, ondanks de economische tegenwind. Deze groei wordt veroorzaakt doordat organisaties blijven investeren in de employee experience, gedreven door de strijd om talent aan te trekken en te behouden. De groei is dan ook terug te zien in alle fases van de ‘talentcyclus’ in het nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success van Fosway. 

 

Employee experience

Net als vorig jaar is employee experience, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid, de grootste drijfveer voor veranderingen in HR-systemen. Eén op de drie HR-professionals is van mening dat hun HR-systemen niet geschikt zijn voor de moderne medewerker. In hun strijd om talent en om hun HR-processen effectiever en efficiënter te laten verlopen, kijken HR-teams verder dan hun Core HR-systemen om de medewerkers te helpen en een next-gen tooling ervaring te bieden aan de werknemers. 

Artificial intelligence

Voor een moderne werknemerservaring is personalisatie cruciaal. Artificial intelligence speelt een centrale rol bij het personaliseren van die employee experience. Als gevolg hiervan wordt AI een steeds belangrijkere onderscheidende factor voor talentoplossingen.  

Voor aanbieders van talentmanagementsystemen is het toepassen van AI een must geworden. In de HR-praktijk staat AI bij de meerderheid van de HR professionals in organisaties echter nog in de kinderschoenen. Terwijl AI-tools invloed beginnen te krijgen op strategische personeelsbeslissingen, bevinden de meeste HR-teams zich nog in de verkennende fase als het om het gebruik van AI gaat. 

Nieuwe benadering van talentmanagement

We zien dat traditionele praktijken op het gebied van talentmanagement niet langer voldoen voor toonaangevende werkgevers. Nieuwe benaderingen, zoals skills intelligence en talentmarktplaatsen werken beter om tegemoet te komen aan de wens om mensgerichter, inclusiever, rechtvaardiger, intelligenter en wendbaarder te zijn. 

Het jaar van de overnames

De markt voor talentmanagementsystemen werd dit jaar gekenmerkt door acquisities. In voorgaande jaren waren het vooral de grote HR-providers die gespecialiseerde aanbieders overnamen. Dit jaar zien we dat ook kleinere en middelgrote specialisten geprobeerd hebben om hun positie te versterken met behulp van acquisities. 

Het 2023 Talent & People Success 9-Grid

Het Fosway 9-Grid voor Talent & People Success is een multidimensionaal model dat je kunt gebruiken om de relatieve positie van oplossingen en leveranciers voor talentmanagementsystemen te begrijpen. 

Wanneer we kijken naar het strategisch leidersvak zien we dat dat suite speler Cegid (voorheen Talentsoft) en specialist eightfold.ai van positie gewisseld hebben. Was Cegid vorig jaar nog terug te vinden in het strategisch leidersvak, dit jaar zien we deze aanbieder terug bij de stategische uitdagers.

Nieuwe namen in het grid voor Talent & People Success zijn:

  • Abintegro (specialist talent mobility, potential challenger), onderdeel van Access Group, 

  • Betterworks (specialist performance management, core challenger) 

  • LMS365 samen met Weekly10 (specialist performance management, potential performer)

  • Reejig (specialist talent mobility and skills, potential challenger)

  • TechWolf uit België (specialist skills management, core challenger)

  • WorkTango (suite, potential performer)

SumTotal Systems is uit het grid verdwenen, omdat deze partij is overgenomen door Cornerstone OnDemand. 

Deel dit artikel
Dit artikel is 666 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter