Nieuws


9 februari 2021

De 2021 Learning Systems 9-Grid van Fosway Group


Door corona en al het thuiswerken is de Learning wereld binnen HR vorig jaar, en nog steeds, behoorlijk opgeschud. Klassikale trainingen waren niet meer mogelijk, alles moest opeens online en digitaal. Een aantal spelers in de Learning wereld hebben daardoor grote stappen kunnen maken en de overname van Saba door Cornerstone maakt deze Strategische Leider nog sterker in Fosway's 2021 Learning Systems 9-Grid

Categorie: Learning & Development, Fosway
Geschreven door: HRTech Redactie

2021-Fosway-9-Grid-Learning-Systemsx-1024x779Verschuivingen ten opzichte van 2020

Ondanks die enorme schok in de learning wereld is er bij de martkspelers in 2021 versie van deze 9-Grid niet heel veel veranderd ten opzichte van de 2020 editie. Er zijn een paar kleine nieuwe spelers, wat verschuivingen, en vooral de overname van Saba door Cornerstone is wel de grootste verandering.

Verder is Degreed nu als Strategische Challenger bestempeld en is Training Orchestra 2 vlakken verschoven van Strong Performance naar Strategic Leader. In vergelijking met de andere 9-Grids van Fosway heeft deze misschien wel de meeste spelers in het overzicht, genoeg keuze, dus je kunt kieskeurig zijn als je een Learning tooling zoekt.

Het LMS wordt gemeengoed

Eén van de trends die Fosway signaleert is dat partijen die vroeger als 'specialist' gezien werden, wat wij bij HRTech Review 'point solutions' noemen, nu ook LMS functies toevoegen. Het LMS, Learning Management Systeem, is in feite de administratie van de training die medewerkers hebben gepland en uitgevoerd. Zo is ook onze nieuwe partner FLOWSPARKS gestart als tool om eLearning te maken en biedt daarbij nu een LMS aan haar klanten. Door deze trend zijn nu meer van oorsprong specialisten, zoals in de hoek van digital learning die Fosway ook in een 9-Grid in kaart brengt, te vinden in deze Learning Systems 9-Grid.

Integraties in het Learning Ecosysteem belangrijker dan ooit

Twee andere trends die in deze markt opspelen zijn vooral technisch van aard. Want ten eerste gaat een Learning tool ondertussen over veel meer dan alleen een goede UX, User Experience, of UI, User Interface. Veel software is ondertussen gelukkig een stuk makkelijker in het gebruik dan vroeger, een belangrijke hygiëne factor waar jaren over is gedaan om dit te verbeteren. Maar nu dat steeds meer op orde is komt er ruimte om te kijken naar de inhoud en toegevoegde waarde van de Learning tool. Een leeg LMS is anders dan bij veel andere #HRTech tools die je 'leeg' kan gebruiken, niet meer acceptabel.

Er zal learning content in moeten staan. En hier komen de integraties om de hoek kijken, want organisaties maken niet alleen zelf learning content, maar buiten de organisaties is het aanbod hierin groter en belangrijker dan ooit. Veel LMS aanbieders hebben wel mogelijkheden om te integreren met dit soort externe content platformen , maar Fosway hoort dat hier veel tijd en geld in gaat zitten om dit aan de praat te krijgen. Ze bevelen daarom, net als wij vaak doen, let op bij de woorden 'standaard koppeling' uit de mond van een verkoper. Vraag om referenties en bel die ook na!

Download hier het nieuwe Learning Systems 2021 rapport van Fosway Group.

Deel dit artikel
Dit artikel is 788 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter