Nieuws


1 november 2020

Fosway's nieuwe Talent & People Success 9-Grid onderkent belang van alle talenten in je organisatie


Het rapport benadrukt dat talentmanagement zich te lang heeft gericht op een beperkt aantal high potentials, managers en specifieke top medewerkers. Hoewel er al een tijdje ontevredenheid is, heeft de COVID-19 crisis talent nu tot een ondernemingsbrede uitdaging gemaakt. De nieuwe naam van deze 9-grid is dan ook gericht op het succes van alle mensen in de organisatie.

Categorie: Onderzoek, Fosway, Talent Journey, Talent Marketplace, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

Organisaties moeten omdraaien wie waar werkt, wat doet en wanneer - en traditionele talentmanagement processen en -structuren zijn onvoldoende wendbaar of transformationeel gebleken op het moment dat ze het meest nodig waren.

David Perring, research director bij Fosway, legt uit, ‘With the new world of work unfolding around us at pace, the old foundations of talent management fail to add up. It’s time for organisations to rethink and move beyond historic views of succession planning, performance management, and annual engagement surveys. Against a tough backdrop of recruitment freezes, training budget cuts, furloughs and redundancies, it’s time to tackle talent differently now.’

2020-Fosway-9-Grid-Talent-People-Success-1024x778

HR heeft een ecosysteem van talent en people succes oplossingen nodig

Volgens Fosway hebben de meeste traditionele spelers in de Talent Management (TM) hoek een beetje zitten slapen ten opzichte van de ontwikkelingen in organisaties. Zij breidden vooral hun tools uit vanuit de oude HR concepten als succession planning, jaarlijks performance management, traditioneel leren en workforce planning. Nieuwe spelers vanuit team samenwerking, interne communicatie, de gig economy en vooral employee engagement hebben hun focus op het succes, het resultaat van mensen en daarmee van de organisatie. Je zult als HR nu meer dan ooit de bestaande tools optimaal moeten koppelen aan deze nieuwe tools en zo een eco-systeem, ook wel een talent marketplace genoemd, te bouwen.

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Skills zijn de beste brandstof om kracht te geven aan organisatie flexibiliteit en agility

In de kern van people succes zie je een rijkere vorm van 'luisteren' naar je mensen, met betere inzichten in en beïnvloeding van gedrag. Het instrument in deze nieuwe aanpak is niet langer het functiegebouw, de competentiematrix of een RACI model, maar skills of vaardigheden in het Nederlands. Dit meer gedetailleerde, losgekoppelde instrument biedt veel flexibeler ruimte aan enerzijds reskilling en upskilling, maar ook aan interne mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en carrière stappen. Skills zijn dé manier om teams samen te stellen en agility in de organisatie te creëren. Dit meer gedetailleerde instrument wordt bereikbaar voor HR door gebruik te maken van AI oplossingen, die skills ontdekken in cv's, vacatures, opleidingen, en projecten, en die matchen aan het beschikbare talent.

De spelers in de nieuwe 9-Grid

Er zijn flink wat nieuwe spelers in deze 9-Grid en voor zover deze ook voor Nederland relevant zijn zullen we die binnenkort in onze HRTech Arena toevoegen. Als de belangrijkste, strategische leiders in dit domein staan onze twee partners Talentsoft en Cornerstone. Op ons platform vind je van en over hen meer informatie en eind deze maand kun je hun oplossingen in actie zien tijdens onze #Debinarweek2020.

De verschuiving van traditioneel TM naar het nieuwe Talent en People Succes

In het rapport wordt deze verschuiving uitgebreid toegelicht in de terminologie die gebruikt wordt voor HR en HRTech, zoals bijvoorbeeld:

  • Van Talent Acquisition of Recruitment naar Flexible Resourcing
  • Van Succession Planning naar de Opportunity Marketplace
  • Van de Internal Job Board naar de Project & Gig Marketplace
  • Van Roles & Responsibilities naar Outcomes en Skills
  • Van Performance Management naar Teamwork, Feedback en OKR's

Download hier het volledige rapport.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1074 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter