Nieuws


6 mei 2019

Overzicht Europese markt voor opleiding tools door Fosway


De markt voor tools te gebruiken voor het opleiden en ontwikkelen van talent kent snelle ontwikkelingen. Decennia lang was opleiden vooral klassikaal, in het vorige decennium kwamen e-learnings in opkomst, en dit decennium zijn er allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen. De Fosway Group is een Europees HRTech onderzoeksinstituut die de grotere spelers in een matrix op een rij zet.

Categorie: Onderzoek, Learning & Development, Fosway
Geschreven door: HRTech Redactie

De '9-Grid' van Fosway

Er zijn verschillende onderzoeksbureaus in onze HRTech markt, zoals ook Gartner, IDC en Forrester, maar dat zijn vooral Amerikaanse partijen, daar waar Fosway de enige 'puur Europa' speler is. In hun versie van de matrix, die zij de '9-Grid' noemen, zijn door handige visuele trucs wel 5 dimensies zichtbaar;

  1. Performance; leveren ze de kwaliteit die ze beloven
  2. Potential; in hoeverre zijn ze klaar voor de toekomst met innovatieve oplossingen
  3. Type HRTech; om het domein van HRTech verder te kunnen opsplitsen in type oplossingen
  4. Presence; hoe groot zijn de spelers in de Europese markt (een grote Amerikaanse speler kan in Europa nog klein zijn)
  5. TCO of Total Cost of Ownership; Wat zijn de kosten om zo'n tool aan te schaffen en over de jaren heen te blijven gebruiken.

Voor een puur Nederlandse organisatie die op zoek is naar een tool in het Nederlands zul je via onze eigen Aanbiedersgids moeten zoeken naar de spelers uit de grid van Fosway.

Verschillende grids

Fosway onderzoekt een aantal specifieke gebieden binnen HRTech en publiceert daar grids voor. Zo zijn er grids voor 'Cloud HCM', oftewel de HR Administratie / Core HR aanbieders, en voor 'Talent Management', met partijen die breed inzetten op talent ontwikkeling, maar waar opleiding vaak ook wel een onderdeel van is. Daarom zie je een aantal spelers uit met name die Talent Management 9-Grid ook terugkomen in de Learning Systems 9-Grid.

2019-Fosway-9-Grid-Learning-Systems_Lge-1024x761

In deze grid zie je rechtsboven bekende spelers als Cornerstone OnDemand, Saba (Lumesse) en SAP Successfactors. Dit zijn de meer 'traditionele' LMS, Learning Management Systems, die kennelijk ook nog steeds meer potentieel hebben ten opzichte van de nieuwe NGLE's, Next Gen(eration) Learning Environments. Die nieuwe partijen hebben weliswaar vernieuwende manieren om te leren, maar lijken nog niet echt de doorbraak naar de top te hebben gemaakt. En daarnaast zie je dat de gevestigde namen niet stil zitten en zich ook sneller ontwikkelen in die nieuwe leermethoden.

Het hele rapport downloaden

Prettig aan de rapporten van Fosway is dat ze concreet en summier zijn, zonder de soms wollige toevoegingen bij de Amerikaanse tegenhangers. Je kunt het hele rapport, van slechts 14 pagina's, gratis downloaden na registratie.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1037 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter