Nieuws


23 november 2021

Het 2021 Talent & People Success-rapport van Fosway


Net als voorgaande jaren heeft Fosway weer een 9-grid uitgebracht, gericht op Talent & People Success. Waar in 2020 al werd benadrukt dat organisaties zich steeds meer op talent in de hele organisatie richtten, blijkt uit editie dit jaar dat de talentenmarkt dat die trend zich heeft doorgezet.

Categorie: Fosway
Geschreven door: HRTech Redactie

De trend die in 2020 werd ingezet, namelijk dat HR-managers de manieren waarop talent werd geworven, behouden en ontwikkeld moesten transformeren, zet zich volgens Fosway door in 2021. Dat vertaalt zich in de manier van werken, in de manier waarop organisaties zich inrichten en de manier waarop bijpassende HR-tools zich ontwikkelen. Er is sprake van een aantal nieuwe trends op de arbeidsmarkt, schrijft Fosway. We pikken er een aantal opvallende trends uit:

  • HR-teams omarmen nieuwe manieren om hun werkenden energie te geven en te optimaliseren. Nu hybride werken, ontslagrondes en tekorten aan vaardigheden het personeelsbestand ontwrichten, hebben organisaties intelligentere manieren nodig om talent te behouden, bij te scholen en te erkennen. Deze benadering, waarbij de werkende centraal staat, werkt zowel als een magneet om werkenden te behouden in een concurrerende talentmarkt als een magneet om nieuw talent aan te trekken. Het “totale mens”-principe, zou bondscoach Louis van Gaal zeggen.
  • De markt voor tools voor talent experience en people experience is groeiende. Toonaangevende leveranciers meldden vorig jaar een klantengroei van meer dan 30%. Dit is voor een groot deel versneld door de pandemie, die voor organisaties een katalysator is geweest om digitale werkendenbetrokkenheid te verbeteren. Maar het gaat niet alleen om het digitaliseren van traditionele processen; het gaat ook om het creëren van nieuwe ervaringen voor werkenden.
  • Het innoveren van talentprocessen wordt steeds belangrijker. Kerndisciplines op het gebied van talentmanagement, zoals prestaties en opleiding, zijn niet langer belangrijke onderscheidende factoren voor werkgevers. Gespecialiseerde tools die oplossingen bieden voor cultuur, vaardigheden, talent- en carrièremobiliteit zijn belangrijker en zullen gevestigde namen op de markt kunnen verstoten.

2021-Fosway-9-Grid-Talent-and-People-Success-150

HRTech ontwikkelingen

Als we specifiek op HRTech inzoomen worden die ontwikkelingen beter duidelijk. De populaire HRTech reflecteren immers de behoeften van de HR wereld. Op basis daarvan kunnen onder anderen de volgende ontwikkelingen door Fosway vastgesteld:

  • De rol van geavanceerde tools voor people intelligence en analytics om besluitvorming door werkenden, managers en HR te ondersteunen wordt steeds groter. Transparantie en gebruiksvriendelijkheid staan voorop, zeker omdat veel HR-teams moeite hebben met het werken met kunstmatige intelligentie.
  • Een persoonlijke ervaring is de sleutel bij het succesvol managen van talenten. Kunstmatige intelligentie en machine learning spelen daar een belangrijke rol in. Het is duidelijk dat HR bereid is te investeren, en er wordt (gelukkig) steeds beter gekeken naar kwaliteit: niet alle kunstmatige intelligentie blijkt intelligent. Wat de topleveranciers vaak onderscheidt, is hun gebruik van een bredere set gegevens als bron van hun intelligentie. Een goed voorbeeld hiervan is AG5, een Nederlands bedrijf dat als Skills Intelligence Specialist onderdeel uitmaakt van dit Fosway rapport.
  • Omdat talentmanagementstools steeds meer gebruikt worden, hebben werkenden met nieuwe tools te dealen. Binnen organisaties wordt vaak met meerdere platformen gewerkt en dit zorgt voor een verwarrende situatie bij talenten. Zoals al eerder benoemd zijn people experience en employee experience tools overduidelijk in opkomst om de ervaring van werkenden te verfijnen en optimaliseren.
  • Het belang van betrokkenheid van werkenden binnen een organisaties groeide al voor de pandemie, maar nadat de hele organisatiestructuur en de manier van werken sinds het coronavirus veranderde is dit nog sneller gegaan. Het luisteren naar en betrekken van werkenden speelt een steeds grotere rol bij het vormgeven van het personeelsbeleid en het opnieuw vormgeven van de relatie tussen managers en hun team. Het is als een nieuwe vorm van prestatiemanagement. Met als gevolg dat tools die teams en projecten virtueel ondersteunen toenemen en geoptimaliseerd worden.

Deze tools kwamen erbij

Dit jaar werden de volgende nieuwe namen toegevoegd aan de 2021 9-Grid voor Talent & People Success:

  • AG5 - een Europese specialist in vaardigheidsinformatie voor bedrijfscontinuïteit en ontwikkeling van vaardigheden.
  • EdCast - een LXP-leverancier die vaardigheidsinformatie gebruikt om bij- en nascholing en loopbaanontwikkeling te stimuleren.
  • Eightfold - een talent intelligence-platform voor de herplaatsing van talent, mobiliteit en groei van vaardigheden.
  • Hitch - een talent intelligence platform voor het optimaliseren van talent resourcing, interne mobiliteit en groei van vaardigheden.
  • Lattice - een leverancier van talentpakketten die doelstellingen en belangrijke resultaten (OKR's), prestatiebeheer, betrokkenheid, carrièreplanning en de ontwikkeling van mensen mogelijk maakt voor kleine tot middelgrote ondernemingen.
  • Phenom People - een specialist in talent experience voor kandidaten, werkenden en managers.
  • ProFinda - een specialist in workforce optimalisatie en resourcing door middel van skills intelligence.
  • Reward Gateway - een specialist in erkenning, beloning, employee benefits, betrokkenheid en welzijn.
  • Valamis - voorheen opgenomen als The Working Manager en hernoemd na de overname in 2021.
  • Willis Towers Watson - hun opname is uitsluitend gericht op 'Embark', hun gespecialiseerde employee experience platform dat HR touchpoints en 'moments that matter' verenigt.

De meeste van deze nieuwe partijen waren al te vinden in onze #HRTech Arena, de ontbrekende voegen we binnenkort ook toe!

Deel dit artikel
Dit artikel is 736 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter