Nieuws


4 mei 2021

De nieuwe Talent Acquisition 9-Grid van Fosway


Voor de Europese HRTech markt maken we altijd graag gebruik van de onderzoeken van Fosway Group. Sinds vorig jaar publiceren zij ook een matrix met partijen in de recruitment, of Talent Acquisition hoek. De nieuwe 2021 editie is net uit en geeft dit jaar wel drie partijen die strategisch leider zijn.

Categorie: Recruitment, Fosway, Employer Branding
Geschreven door: HRTech Redactie

2021-Fosway-9-Grid-Talent-AcquisitionSpecialisten en Suites

In de 9-Grid methodiek van Fosway zitten verschillende dimensies en de belangrijkste is het type oplossing, een suite of een specialist. In de Talent Acquisition hoek is een Suite speler een partij waarmee je allerlei recruitment processen kunt ondersteunen, maar die in basis allemaal 'ATS' functionaliteit bieden. Er zijn ook specialisten in de grid te vinden, zoals Enboarder die 'alleen' maar onboarding biedt. Daarmee geeft de grid dus meerdere invalshoeken, maar is het goed te beseffen dat je niet 30+ ATS systemen bij elkaar ziet staan.

Drie strategische leiders, maar geen potentiële performers

De algemene trend ten opzichte van de eerste editie vorig jaar in de grid is dat veel partijen een hokje zijn opgeschoven, in potentieel of performance. De basis categorie potentiële performers, met vaak nieuwe partijen op de markt, is dit jaar wel helemaal leeg. Anderzijds zijn drie partijen opgeschoven als strategische leider, een oude Suite speler zijnde Avature, en een nieuwe Suite speler SmartRecruiters, en een specialistische speler Phenom, dat een Talent Experience platform biedt als uitbreiding op een ATS.

Nederlandse speler toegevoegd, VONQ

In dezelfde hoek van het Recruitment Marketing specialisme begeeft zich ook de Nederlandse aanbieder VONQ die dit jaar in deze grid is toegevoegd als Core Leader. In dit soort internationale grids zien we niet zo vaak een Nederlandse aanbieder, de helft zijn vaak nog Amerikaanse partijen, dus een mooie prestatie toch!

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Total Cost of Ownership

Een andere dimensie in de 9-Grid is de Total Cost of Ownership. In de grid zien we ten opzichte van de vorige keer een aantal partijen die daarin kennelijk gedaald zijn, zoals Cornerstone en iCims. Voor cloud software zijn licenties altijd maar een klein onderdeel van de totale kosten, zo'n 35%. Natuurlijk is ook het implementeren van nieuwe software een belangrijke post, maar wat Fosway betreft is dat met 20% gemiddeld eigenlijk minder dan het lange termijn beheer/ de 'operating costs', dat gemiddeld 30% kost. In dit rapport krijg je een goed overzicht in de kosten componenten van cloud HRTech.

Lees het hele bijgewerkte rapport met de 2021 Talent Acquisition 9-Grid van Fosway Group hier.

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 880 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter