Nieuws


3 november 2021 - HRTech Redactie

In oktober is het project RITZ van start gegaan. RITZ staat voor Regionale Inzet Tijdelijke Zorg. Het is een unieke samenwerking tussen zorgorganisaties Thebe, De Wever, Mijzo en St. Franciscus op het gebied van personele inzet. Door samen te werken via een #HRTech tool en gebruik te maken van de capaciteit die regionaal beschikbaar is, kunnen de zorgorganisaties elkaar helpen.


16 februari 2021 - Melle Vroom

Een verslag van #HRTech expert Melle Vroom van dit event over anders, echt agile, organiseren en niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Bij dit online event nemen medeoprichter van eelloo Matthijs Verburg en middagvoorzitter Ruud Veltenaar ons mee met diverse live interviews, video’s en een reflectie en key note presentatie van Ruud Veltenaar zelf.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


5 november 2020 - Wilma Straatman

Blij als koeien in de wei dat we nog een fysieke bijeenkomst konden hebben voor de deelnemers van de Data Driven HR community van RUMBOLD op 8 oktober. Ruime opzet, inspirerende locatie en een geweldig thema “AI en interne mobiliteit” dat werd begeleid door HRTech Expert Wilma Straatman.


12 oktober 2020 - Cornerstone

De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.


7 juli 2020 - HRTech Redactie

Stipt op de eerste dag van de versoepeling van de corona maatregelen, woensdag 1 juli, was het lanceringsevent van de scale-up MoovOne uit Frankrijk die hun Nederlandse kantoor openden. Ze bieden een digitale coaching tool, met daarachter menselijke coaches, aan al meer dan 200 klanten.


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


20 maart 2019 - HRTech Redactie

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe kennisbank op ons platform geopend met meer dan 100 items om meer te leren over #HRTech. Enerzijds vind je hier uitgebreide beschrijvingen van vakjargon die de HRTech aanbieders gebruiken. Anderzijds vind je whitepapers, boeken en webinars met meer diepgaande HRTech informatie. Mis je iets, laat het ons weten!


12 februari 2019 - HRTech Redactie

Op 6 juni is in Utrecht de Recruitment + Talent Tech Demo_Day 2019. We hebben al meer dan 200 inschrijvingen en het is pas net februari. Een flink podium dus waar je je als Recruitment of Talent Tech Start-up mooi kunt presenteren. De inschrijving met je pitch kun je bijna insturen, per 18 februari tot en met vrijdag 15 maart. 


9 oktober 2018 - HRTech Redactie

Er is weer een nieuwe versie van de "Talent Management Suites" Magic Quadrant van Garner onderzoeksbureau uit de VS. Er staan slechts 9 spelers in de grid en Software Partner van HRTech Review Cornerstone staat in leidende positie.


24 augustus 2018 - HRTech Redactie

Voor ruim 8500 medewerkers bij de gemeente Den Haag heeft consultancy partner AnalitiQs de afgelopen jaren langzaam maar zeker met HR Analytics gewerkt om Strategische PersoneelsPlanning mogelijk te maken.


3 juli 2018 - HRTech Redactie

Analytics is al een aantal jaren een hot topic binnen de HR-wereld. Maar hoe kun je nu onderscheiden welke ‘analytics’ een aanbieder van HR-technologie levert en wat je daaraan hebt? Gido van Puijenbroek doet een voorzet in een uitgebreid interview met #HRTech Review.


20 juni 2018 - HRTech Redactie

In onze aanbiedersgids vind je al bijna 150 aanbieders van #HRTech. Om deze HR technologie in te delen maken we gebruik van door ons gedefinieerde domeinen, die uiteraard aansluiten bij andere indelingen in de markt. Om geen verwarring te krijgen over de betekenis van een domein hebben we de gids uitgebreid met omschrijvingen per domein.


5 april 2018 - HRTech Redactie

Maar liefst 25 webinars waren er in februari te volgen tijdens de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy. Ze staan nu allemaal op een rij in een handig eMagazine bij ZiPconomy.