Nieuws


7 juli 2020

Online coaching voor talent ontwikkeling met MoovOne


Stipt op de eerste dag van de versoepeling van de corona maatregelen, woensdag 1 juli, was het lanceringsevent van de scale-up MoovOne uit Frankrijk die hun Nederlandse kantoor openden. Ze bieden een digitale coaching tool, met daarachter menselijke coaches, aan al meer dan 200 klanten.

Categorie: Learning & Development, Partnerschap, Strategische personeelsplanning, Prestatiemanagement, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

MoovOne naar Nederland

LaunchMoovOne NLWe stellen jullie graag voor aan onze nieuwste software partner MoovOne. De in Frankrijk opgerichte HRTech scale-up heeft inmiddels bijna 100 mensen in dienst en meer dan 200 klanten wereldwijd. Zij breiden nu uit naar Nederland met een kantoor in Amsterdam in samenwerking met de 'groei versneller' weGrow.
Op de foto Hugo Manoukian van MoovOne links en Florent Coudyser van weGrow bij de lancering op 1 juli.
 
MoovOne is een familiebedrijf met vader Alain Manoukian die zijn hele leven al coach is, en zijn twee zoons de CEO Hugo en CSO Axel Manoukian, die MoovOne in 2015 hebben opgericht. Het online coaching platform van MoovOne sluit goed aan bij de ontstane situatie door corona. De wereldwijde MoovOne coach community, met ruim 150 coaches die samen 28 talen spreken, werkt al volledig remote met de coachees, voornamelijk managers, bij de klanten van MoovOne. 

Wat heeft Covid aan leiderschapslessen opgeleverd

Met een gemixte groep HR professionals van zowel start-ups en corporates in de zaal ontstond een goede discussie over de impact van Covid op leiderschap en de mogelijkheden van coaching om hiermee om te gaan. In de groepsdiscussie over de impact van de covid-19 pandemie kwamen eerst de negatieve punten naar boven. De belangrijkste natuurlijk is het missen van persoonlijk contact. Op veel fronten is dit een groot gemis van thuiswerken, voor collega's onderling en natuurlijk ook voor managers die hun teams niet meer zien. Daarna kwamen vooral veel positieve punten op tafel:
  • Voorbeeld gedrag van het management wordt heel zichtbaar door transparantie te geven in ieders thuissituatie, met een rommelige kamer, krijsende kinderen, informele kleding
    • Hierdoor worden mensen meer open, bijvoorbeeld in kennismakingsgesprekken, waarin mensen veel sneller over hun persoonlijke situatie durven te vertellen
  • Online meetings verlopen meer efficiënt dan op kantoor
  • Doordat management op de werkvloer niet meer mogelijk is worden managers gedwongen om hun team meer los te laten en daarmee ook meer te vertrouwen op het uitvoeren van hun werk.
  • Mensen 'moeten' dus wel meer vertrouwen krijgen om hun eigen werk te doen, en dat blijkt vaak gewoon te werken, waardoor ze meer autonomie ervaren.
  • Veel communicatie was vroeger informeel, in de wandelgangen, waardoor het niet iedereen bereikte. Dat is nu vaak wel formeler geworden, maar de interne communicatie is er juist flink door verbeterd

Het algemene gevoel tijdens deze sessie over de nieuwe manier met veel remote werk is dus goed. Wel blijft het nodig om in gesprek te blijven, met collega's en managers. Juist voor de laatste groep heeft MoovOne in deze periode veel coaching gedaan over het omgaan met de overstap naar remote werk.

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Coaching is voor groeiers

Over één misverstand rond het onderwerp zijn de aanwezigen het snel met elkaar eens. Het instrument coaching wordt vaak verkeerd neergezet in een organisatie. Medewerkers die vast zitten of zelfs worstelen in hun functie krijgen een verbeterplan waarin coaching wordt ingezet om mensen als het ware 'beter te maken', alsof ze een ziekte hebben. Daarin wordt over het hoofd gezien dat je iemand die niet gecoacht wil worden ook niet kunt veranderen. Zonder intrinsieke motivatie gaat er niets veranderen. Daar verspillen organisaties nog steeds heel veel geld mee in coaching.

Je zou dit juist om moeten draaien en mensen gaan coachen die ook gecoached willen worden. Omdat ze beter willen worden in hun werk, met een intrinsieke motiviatie. Je kunt het aanbieden als arbeidsvoorwaarde aan je talenten of aan specifieke doelgroepen om zichzelf sneller te ontwikkelen en te groeien in hun werk. Dat werkt vaak veel beter dan een salarisverhoging of financiële bonus. Coaching bouwt aan een veel meer structurele verandering van iemands werkende leven wat veel meer waard is dan een zak geld die binnen een paar maanden leeg is.

Webinar Reinventing professional development in a post-COVID world: the place of digital coaching

Cadre_Moovone_MarleenDonderdag 9 juli kun je de online coaching oplossing van MoovOne direct in actie zien bij dit webinar. Onder andere de voor de Nederlandse markt verantwoordelijke Marleen ten Damme zal daar deze onderwerpen bespreken:

  • De impact van digitale coaching voor individuen, teams en bedrijven
  • De unieke aanpak van MoovOne, opgebouwd rond het creëren van een coaching-mentaliteit
  • Enkele van de succesverhalen met bedrijven zoals Richemont, Criteo en Engie

Als je het niet haalt, kun je je nog steeds registreren om de on-demand opname te ontvangen. Hier kun je registreren.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1139 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter