Nieuws


5 september 2019

Klantreviews bij Gartner over Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors

Categorie: Onderzoek, Recruitment flex, On/-offboarding, Arbeidsvoorwaarden, Learning & Development, Strategische personeelsplanning, Prestatiemanagement, Gartner
Geschreven door: HRTech Redactie

HRTech Arena NL II_kleinTalent Management Suites

In het eerste deel in deze reeks over Gartner Peer Insight, een gebruikers community met software reviews, hebben we de voor HR relevante categorieën opgesomd die op dit klanten review platform te vinden zijn. In dit deel duiken we dieper in op de Talent Management (TM) Suites en kijken we naar een aantal grote wereldspelers.

De definitie van Gartner van TM suites, een verzameling van verschillende software modules in één pakket, is wat ruimer dan wij hanteren voor een Suite in het algemeen. Bij Gartner vallen ook recruitment, onboarding en arbeidsvoorwaarden, hieronder. Zie verder onze HRTech Arena voor de verschillende domeinen.

De wereldspelers in Talent Management

Gartner is een onderzoeksbureau die zogenaamde Magic Quadrants publiceert om de markt voor enterprise software, voor grote internationale organisaties, in kaart brengt. Zo maken ze ook een Magic Quadrant voor Talent Management suites. Daarin staan in de 2018 versie slechts 9 partijen, waarvan wij de drie met de hoogste 'ability to execute' (leveren ze wat ze beloven) op een rij zetten vanuit de gebruikerservaring van klanten. Daarnaast zijn Skillsoft (SumTotal Systems), Saba Cloud, Saba TalentSpace, Cegid, PageUp, en Haufe opgenomen.

Talentsoft heeft hoogste NPS, wel met relatief weinig reviews

Voor klantreviews gaat het net als bij hotels en restaurants ten eerste over aantallen. Met minder dan 10-20 reviews zijn de individuele meningen van klanten nog te nadrukkelijk aanwezig in het resultaat. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de verjaring van reviews, want nieuwe versies van de software en verbetering in customer succes management kunnen de mening sterk doen veranderen. In de afbeeldingen hieronder staan alleen het totaal aantal reviews, waarbij opvalt dat Talentsoft de hoogste NPS (willingness to recommend) heeft met 95%, flink hoger dan de anderen. Ook de gemiddelde rating van 4,4 op een schaal van 5 is relatief hoog, zelfs de hoogste van alle TM suites met meer dan 10 reviews.

Gartner_Peer_Insights_TMSuites1

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat Talentsoft hier 'slechts' 28 reviews heeft en de andere twee partijen zes en bijna tien keer zoveel. Over de laatste 12 maanden heeft Talentsoft 6 reviews, Cornerstone 21 en SAP Succesfactors maar liefst 163.

Verschillend beeld op module niveau

Zoals hiervoor genoemd bestaan TM suites uit meerdere modules. De gebruikers hebben ook de modules individueel beoordeeld en dan zijn per module verschillende verhoudingen te zien tussen de drie partijen. Talentsoft komt er beter uit voor de recruitment en performance processen, Cornerstone bijvoorbeeld beter in Opleidingen.

Gartner_Peer_Insights_TMSuites2

Samenwerking en implementaties scores

Naast de functionele gebieden wordt ook gekeken naar zaken als samenwerking met de leverancier en de 'implementeerbaarheid' van de tools. Ook op dit vlak scoort Talentsoft beter dan de anderen. In deze serie zullen we in de toekomst ook vergelijkingen van andere review sites publiceren om te kijken of het beeld daar vergelijkbaar is.

Gartner_Peer_Insights_TMSuites3

Naast deze drie partijen zijn bij Gartner Peer Insights ook (met meer dan 20) reviews deze TM suite spelers die in Nederland actief zijn te vergelijken:

  • Workday HCM
  • Saba
  • Skillsoft
  • Peoplefluent
  • Oracle

Heb je vragen over ervaringen met deze spelers in de Nederlandse markt kijk dan eens wie van onze HRTech Experts je zou kunnen helpen of neem contact op met HRTech Review Consultancy Partner Vroom, Talentsoft partner, of Cloudwatch, Cornerstone en SAP Successfactors partner.

Deel ook jouw ervaringen

WinActieUNLEASHParisOndanks allerlei nuances zijn dit soort reviews natuurlijk wel interessant om te bekijken. Voor een aantal partijen vind je op onze website ook al wat reviews, toch kunnen we er nog wel wat gebruiken om dit soort vergelijkingen te kunnen maken voor de Nederlandse HRTech markt.

Als extra beloning voor jouw review kun je nu kans maken op 1 van de vrijkaarten die we beschikbaar hebben voor UNLEASH in Parijs op 22 en 23 oktober aanstaande.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1362 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter