Nieuws


12 oktober 2020

A License to Skill: omarm de reskilling revolutie


De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.

Categorie: Learning & Development, Strategische personeelsplanning, Prestatiemanagement, Assessments & Matching, Engagement, Talent Marketplace
Geschreven door: Cornerstone

itemeditorimage_5f733c0553fc8Anders kijken naar vaardigheden

Wat zijn deze vaardigheden van de toekomst? Talentleiders hebben de afgelopen jaren prioriteit gegeven aan 'harde' vaardigheden, zoals data-analyse en programmeren in plaats van 'zachte' vaardigheden, zoals creativiteit en samenwerking. Maar het tij is verschoven naar een mix van harde en zachte vaardigheden. Bij het samenkomen van technisch en creatief vermogen, bevorderen organisaties een omgeving waarin innovatie, aanpassing en divers denken herhaaldelijk competitief succes opleveren.

Gezien de complexe en evoluerende aard van modern werk, zoeken vooruitstrevende leiders nu naar deze unieke combinatie van talent. Sommigen noemen dit een 're-skilling revolutie'. 'Eén ding is zeker', zeiden schrijvers van het World Economic Forum, 'we hebben nieuwe vaardigheden nodig. 'Onderzoek na onderzoek toont aan dat technologie veel rollen direct zal veranderen, maar ook indirecte effecten zal hebben.

In de maanden voorafgaand aan de coronaviruscrisis van 2020 hadden we het vermoeden dat, hoewel organisatieleiders wisten dat deze vaardigheden essentieel waren voor hun succes, er een scherpe kloof bleef tussen de manier waarop werkgevers deze vaardigheden identificeerden en ontwikkelden binnen hun organisatie, en de realiteit dat werknemers geconfronteerd bij het verwerven ervan.

Dat vermoeden bleek waar te zijn.

2020 Cornerstone Global Research Report

Om de nuances van vaardigheidsontwikkeling te begrijpen, licht dit onderzoeksrapport de belangrijkste inzichten toe:

  1. Leiders en medewerkers van de organisatie hebben zich verdiept in het belang van vaardigheden en leiders zijn ervan overtuigd dat ze op de goede weg zijn, maar er een addertje on het gras.
  2. Werknemers verliezen de hoop en vinden dat ze achterop raken.
  3. Organisaties bieden een unieke kans om een duidelijk, praktisch pad aan te bieden voor de ontwikkeling van vaardigheden.

Rond het laatste rapport staat onder andere dit lijstje met skills die werkgevers het belangrijkst vinden om te ontwikkelen:

SKillsEmployers

En daar tegenover de skills die werkenden zelf graag willen ontwikkelen. Gelukkig komt de hoogste prioriteit bij beide partijen overeen:

SKillsEmployeesDe Cornerstone Skills Graph

De nieuwe grafische vaardigheden weergave technologie is mogelijk gemaakt door Cornerstone’s overname van Clustree. Deze pionier op het gebied van skills engines, maakt gebruik van AI in kritieke delen van het bedrijf van een organisatie om diepgaande kennis te ontdekken ter ondersteuning van strategische vaardigheden.

De Cornerstone Skills Graph is gebaseerd op een robuuste en voortdurend bijgewerkte vaardigheden taxonomie van meer dan 53.000 unieke vaardigheden uit miljoenen vacatures in elke branche over de hele wereld. De skills engine kan worden geïntegreerd met andere vaardighedenbibliotheken, zoals een bestaande vaardighedenbibliotheek die een bedrijf al gebruikt, waardoor een onbeperkte catalogus van vaardigheden ontstaat die relevant is voor elke positie of rol. Werknemers kunnen interessegebieden identificeren - persoonlijk en professioneel - en waar ze in hun carrière willen groeien.

SkillsHR

De Skills Engine geïntegreerd in veel HR processen

Vaardigheden zijn niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van werkenden. Skills management is een van de pilaren onder het bouwen van je eigen Talent Marketplace volgens Josh Bersin, global HRTech analist. Hoe Cornerstone dit in haar verschillende modules integreert en de Skills Graph toegankelijk maakt, kun je zien in deze uitgebreide product demo (Engels).

Je ziet daarin onder andere hoe skills management geïntegreerd is in deze HR processen: Recruitment, Onboarding, Learning, Performance Management, Doorstroom en Talentpools met profielen van alle werkenden. Automatische skills detectie kan daarbij worden ingezet op vacatures, cv’s/profielen, kandidaat matching, learning content en self-assessments.

SkillsCSOD

Hoe reskilling ook centraal kan staan om je eigen talent marketplace te ontwikkelen kun je ook zien in deze demo (Nederlands) waarin je bijvoorbeeld dit skills profiel als medewerker kunt opbouwen

Hoe HR kan winnen in een Skills Economie: Ageas case study

In deze sessie van 30 minuten zal Cindy Canoot, voormalig HR Manager en PMO voor HR-technologie, -processen en -analyse bij Ageas, enkele best practices en ideeën met je delen om te kunnen meevaren in de skills economie.

Over Cornerstone

Cornerstone is een wereldwijd vooraanstaand bedrijf voor de ontwikkeling van mensen. Wij geloven dat mensen alles kunnen bereiken als ze de juiste ontwikkelings- en groeimogelijkheden hebben. Wij bieden organisaties de technologie, inhoud, expertise en gespecialiseerde focus om hen te helpen het potentieel van hun mensen te realiseren. Met uitgebreide werving, gepersonaliseerd leren, moderne trainingsinhoud, ontwikkeling gestuurd prestatiebeheer en holistisch gegevensbeheer en inzichten voor werknemers, worden de oplossingen voor mensenontwikkeling van Cornerstone gebruikt door ongeveer 6.300 klanten van elke omvang, verspreid over meer dan 75 miljoen gebruikers in meer dan 180 landen en bijna 50 talen. Lees meer op https://www.cornerstoneondemand.com.

Dossier: Talent Marketplace
Alle relevante informatie rond het concept 'De Talent Marketplace': artikelen, aanbieders, debinars en onze Talent Marketplace experts.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1025 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter