Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

8 april 2024 - HRTech Redactie

De prijs voor beste HRTech-bedrijf is gewonnen door Welliba. Een onafhankelijke jury van internationale HR-experts koos Welliba tijdens de HR Excellence Awards in België als winnaar op basis van een HRTech-project dat zij uitvoerden in samenwerking met Accenture België en Luxemburg.


29 februari 2024 - HRTech Redactie

Met de komst van kunstmatige intelligentie krijgen HR-afdelingen de kans hun werkwijzen drastisch te verbeteren, processen te stroomlijnen en de employee experience te optimaliseren. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zal AI het menselijke gedeelte van HR niet vervangen. AI zal HR-professionals slechts ondersteunen in bepaalde werkzaamheden. Dit geeft hen de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan andere taken, zoals talentontwikkeling en strategisch plannen. 


1 augustus 2023 - HRTech Redactie

Als medewerkers feedback kunnen geven op het reilen en zeilen binnen een organisatie, heeft dit een positief effect op de werknemerservaring en de sociale verbondenheid. Maar hoe implementeer je een effectieve feedbackstrategie in je organisatie? De Academy to Innovate HR (AIHR) geeft daarvoor vijf opties.


13 juli 2023 - HRTech Redactie

De Nederlandse startup StellarUp heeft een half miljoen ontvangen van een Amerikaanse tech-investeerder. Met de investering wil het mentorplatform de ontwikkeling van zijn gebruikersomgeving en design verbeteren.


3 juli 2023 - HRTech Redactie

HR-platform Settly ontvangt €6 miljoen aan investeringsgeld van Mediahuis Ventures en het Franse evergreen impactfonds 2050. Het is de eerste investering in de start-up.


2 december 2022 - Juliette de Swarte

Er werd heel wat uit de kast getrokken tijdens Onboard Amsterdam 2022. Hier, in de Kromhouthallen aan gene zijde van het IJ, verrichtten havenarbeiders decennialang noeste arbeid. Vandaag ging het ook over werk. Met als grote centrale vraag: hoe zorg ik dat mijn mensen binnenboord blijven? “We hadden dit jaar snel een thema te pakken”, zegt Peter Straatsma, CCO van Appical.


17 oktober 2022 - HRTech Redactie

Wie zich betrokken voelt bij de organisatie waarvoor hij werkt, presteert optimaal. Een no-brainer dus om hier als organisatie actief mee aan de slag te gaan. Maar hoe meet je de bevlogenheid van je medewerkers? En hoe stuur je op het verhogen van de betrokkenheid? “In ieder geval niet met een klassiek Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)” zegt Stefan Op de Woerd, Managing Director van Dialog.


30 augustus 2022 - HRTech Redactie

 
Organisaties zoeken nog steeds naar een remote werkmodel waarin alle werkenden zich kunnen vinden. Dat is niet makkelijk, maar flexibiliteit lijkt de sleutel. Want iedereen moet zich op eigen manier kunnen ontplooien op de werkvloer, of deze nu digitaal is of op kantoor.


23 juli 2022 - HRTech Redactie

Bij Viisi hypotheken, met een holocratisch organisatiemodel, wilden ze de de eerste ervaring voor nieuwe medewerkers bij de organisatie tot iets echt bijzonders maken. Joost Swarte maakte een kunstwerk als arbeidscontract voor aan de muur, in plaats van in een map weggestopt, met een QR code voor de online detail teksten.


21 juli 2022 - CircleLytics

Spaarne Gasthuis zet regelmatige dialogen in voor een cultuur waarin samenwerking, betrokkenheid en betere besluitvorming hand in hand gaan. Met het online platform CircleLytics Dialogue nemen managers besluiten die breed gedragen worden door collega’s en slimmer tot stand komen. Collega’s voelen zich – en vooral: worden echt – betrokken en je benut daarmee de denkkracht van de groep. Bovendien voelen ze zich gehoord en gewaardeerd omdat hun meningen ertoe doen en de bedachte oplossing niet in een la verdwijnt en ze niks meer van horen. Concrete vragen, concrete oplossingen, concreet aan de slag.


5 mei 2022 - HRTech Redactie

De kern van de HRTech-markt is de afgelopen jaren flink veranderd. Zowel technologische veranderingen als verschuivingen in de hele maatschappij hebben daarvoor gezorgd. Momenteel staat niet HR, maar de employee experience, oftewel de ervaring van werkenden, centraal, als we HR-expert Josh Bersin moeten geloven.


14 april 2022 - HRTech Redactie

Technologische leermiddelen kunnen niet alleen de individuele maar ook de collectieve groei van werkenden stimuleren. Wil je weten hoe? Kom dan inspiratie opdoen bij het live event Cornerstone Inspires op 13 mei 2022 in de Fabrique in Utrecht.


24 maart 2022 - HRTech Redactie

Salesforce is een wereldwijde sales en marketing software (CRM) organisatie met tienduizenden werkenden. Ook deze organisatie werd geraakt door de pandemie en een belangrijk begrip als engagement moest opnieuw uitgevonden worden. VP HR Ernest Ng geeft inzicht in de strategie.


15 maart 2022 - HRTech Redactie

Organisaties werken steeds meer met freelancers. Dat biedt flink wat voordelen, maar ook administratieve en juridische uitdagingen. Uitdagingen die het best aangepakt kunnen worden met een Freelance Management System (FMS).


17 februari 2022 - HRTech Redactie

Spotify, uit Zweden, wil groeikansen onder de aandacht brengen van alle medewerkers met ambities, waar ook ter wereld. In september vorig jaar lanceerde het daarom de interne talentmarktplaats Echo.


16 september 2021 - HRTech Redactie

Het bedrijfsleven valt en staat met de software die ze gebruiken. HR-expert Josh Bersin bekijkt hoe het kan dat pioniersbedrijf Workday wordt ingehaald door ServiceNow en stelt dat dit symbool staat voor een grotere, achterliggende verschuiving binnen HRTech. Wat zegt deze verandering over organisaties in de komende tien jaar?


14 september 2021 - HRTech Redactie

Hulp nodig bij interne projecten? Of heb je zin om eens op andere afdelingen van de organisatie rond te kijken? Unilever is een van de bedrijven die gebruikmaakt van een 'talent marketplace' genaamd U-Work, een HR-tool waarbij interne mobiliteit, samenwerken en talentontwikkeling extra makkelijk wordt.


15 juli 2021 - HRTech Redactie

Walmart, de grootste supermarktketen én grootste werkgever van de Verenigde Staten, gaat technologie inzetten om werkenden zich meer betrokken te laten voelen. Dat doen ze via een eigen app, bedoeld om efficiëntie van het bedrijf te verbeteren en werkenden ook meer toegang te geven tot bepaalde facetten van werk. En Walmart gaat ook gratis telefoons verstrekken voor wie de werkenden die daar behoefte aan heeft.


28 juni 2021 - HRTech Redactie

Op 15 juni vond ons seminar plaats over de synergie tussen Engagement en Performance Management initiatieven. De link lijkt helder, des te hoger de betrokkenheid bij de organisatie, en organisatiedoelen, des te beter de prestaties van individuen en teams. Met een aantal presentaties en een paneldiscussie kun je nieuwe inspiratie opdoen.


26 april 2021 - HRTech Redactie

De nieuwe wereld waar we van mogen spreken sinds de pandemie vraagt om een nieuwe kijk op HR. Technologische vernieuwing speelt daarin uiteraard een rol, maar mag niet leidend zijn. We moeten daarom vernieuwen: HR moet menselijker, moderner en meer datagericht worden, als een feniks.


15 april 2021 - HRTech Redactie

Het woord engagement lijkt vandaag de dag een magisch woord te zijn. Juist vanwege die magie lijkt het voor sommige HR managers een haast ongrijpbaar iets te zijn. Toch zijn er redelijk simpele manieren om te zorgen voor meer engagement binnen een organisatie, met name dankzij de veelheid aan HR software die al ontwikkeld is.


12 april 2021 - HRTech Redactie

Technologie en software gericht op het welzijn van werkenden was voorheen gericht op bijzaken rondom het leven van een werkende. Maar nu mensen steeds meer vanuit huis werken en ze dus letterlijk werk mee naar huis nemen, kijken we heel anders naar het begrip ‘welzijn’ en de werk ervaring. En dat heeft haar weerslag op de software.


18 februari 2021 - HRTech Redactie

Bedrijven, en met name de afdeling HR, zoekt zich gek naar talent. Talent dat hun bedrijf naar nieuwe hoogten stuwt, dat zorgt voor vooruitgang en uiteindelijk winst. In de meest competitieve taal wordt er zelfs gesproken over een war for talent, vooral omdat het geloof bestaat dat er een tekort is aan talent. Het tegenovergestelde is echter waar volgens Kevin Wheeler.


16 februari 2021 - Melle Vroom

Een verslag van #HRTech expert Melle Vroom van dit event over anders, echt agile, organiseren en niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Bij dit online event nemen medeoprichter van eelloo Matthijs Verburg en middagvoorzitter Ruud Veltenaar ons mee met diverse live interviews, video’s en een reflectie en key note presentatie van Ruud Veltenaar zelf.


8 december 2020 - HRTech Redactie

Van de mensen die vertrokken bij Schneider Electric gaf bijna de helft als reden dat ze geen doorgroeimogelijkheden zagen. Die waren er wél. “Ze bleken alleen niet zichtbaar voor werknemers.” vertelt Divkiran Kathuria, Global Lead for HR Transformation and Innovation, van Schneider Electric.