Nieuws


23 juli 2022

De EX goed beginnen met een kunstwerk als arbeidscontract


Bij Viisi hypotheken, met een holocratisch organisatiemodel, wilden ze de de eerste ervaring voor nieuwe medewerkers bij de organisatie tot iets echt bijzonders maken. Joost Swarte maakte een kunstwerk als arbeidscontract voor aan de muur, in plaats van in een map weggestopt, met een QR code voor de online detail teksten.

Categorie: Employer Branding, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

Viisi-arbeidscontract-2-viisi-hypotheken-1200x800

Deze middelgrote hypotheekadviseur met vestigingen op 31 locaties in Nederland neemt de Employee Experience serieus. Ze durven daarin nog een stap verder te gaan dan de 'visuele arbeidscontracten' waar onder andere Tony Chocolonely en CSU al mee werken, want er staat, conform de 'Klare Lijn' stijl van Joost Swarte geen enkele tekst op het contract. Marc-Peter Pijper van Viisi zegt hierover: “Een arbeidscontract zou een bijzonder stuk moeten zijn, dat staat voor een nieuwe of eerste uitdaging. Niet iets wat je laat versloffen in de ladekast.”

Een kunstwerk als arbeidscontract

De illustratie is speciaal voor Viisi gemaakt en gesigneerd door Swarte. “Viisi vindt dat een arbeidscontract glashelder dient te zijn. De stijl van Swarte, technisch perfect, staat symbool voor hoe we graag werken.” zegt Pijper. Elk exemplaar is genummerd, ingelijst en kan zo aan de muur worden gehangen. Dat past bij de overtuiging van Viisi dat het aangaan van een arbeidsovereenkomst een feestelijke gebeurtenis is. Pijper hierover: “Van de ondertekening maken we ook een feestje, omdat we vinden dat je zo’n mooie mijlpaal niet ongemerkt voorbij mag laten gaan.”

Onderliggende teksten ook in klare taal opgesteld

Naast het kunstwerk zelf zijn ook de onderliggende teksten, die via een QR code op het kunstwerk op een openbare pagina te vinden zijn, geheel vernieuwd. “Hoewel we zoveel mogelijk onnodige juridische teksten wilden schrappen, vinden we het wel belangrijk om bijvoorbeeld vast te leggen dat alle collega’s actief bijdragen aan een werkplek waarin ze respectvol met elkaar omgaan”, legt Pijper uit. “Iedereen is welkom bij ons, ongeacht zijn of haar onzekerheden, seksuele geaardheid, afkomst, religie, gewoonten, gender en unieke talenten.​​”

Deel dit artikel
Dit artikel is 604 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter