Nieuws


8 april 2024

Welliba wint the “Best HR Tech Company” Award


De prijs voor beste HRTech-bedrijf is gewonnen door Welliba. Een onafhankelijke jury van internationale HR-experts koos Welliba tijdens de HR Excellence Awards in België als winnaar op basis van een HRTech-project dat zij uitvoerden in samenwerking met Accenture België en Luxemburg.

Categorie: Persbericht, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

De HR Excellence Awards zijn toonaangevende HR-prijzen in België. De andere organisaties die genomineerd waren voor ‘Best HRTech Company’ waren Commuty, Flowsparks, Mobietrain en Prounity. Maar Welliba ging er met de prijs vandoor. 


De technologie van Welliba

Welliba heeft een Employee Experience Management Systeem waarmee organisaties realtime inzichten en gepersonaliseerd advies kunnen krijgen op basis van gegevens verzameld bij werknemers. De EX+ technologie van Welliba helpt bij het voorspellen van uitkomsten zoals vluchtrisico, eNPS, groei, carrière, vertrouwen, ziekteverzuim, psychosociaal risico en psychologische veiligheid, in plaats van uitsluitend historische gegevens te analyseren.


Het project bij Accenture

Het doel van het project bij Accenture was om de werknemerservaring van medewerkers van een recent overgenomen organisatie te meten en te verbeteren. Medewerkers kregen realtime inzichten en advies gerelateerd aan hun eigen ervaringen. De leermiddelen van Accenture werden in kaart gebracht, zodat geselecteerde hulpmiddelen aan specifieke medewerkers konden worden aanbevolen.


Met het EX+ dashboard kunnen HR-professionals EX-gegevens diepgaand analyseren, uitvoerbare aanbevelingen bekijken, toegang krijgen tot relevante tools en leermiddelen die gericht zijn op people managers, en de belangrijkste risico's en betrokkenheid van mensen monitoren wanneer nieuwe initiatieven worden genomen om EX te verbeteren.


Uit de gegevens bleek dat Accenture met succes de belangrijkste zorgen van de nieuw verworven werknemers had aangepakt, wat resulteerde in een vermindering van het vluchtrisico en een toename van het vertrouwen.


De jury van de HR Excellence Awards was onder de indruk van de manier waarop Welliba en Accenture de complexiteit van de culturele transformatie die met de overname gepaard ging, hadden weten te beheersen. De jury wees erop hoe zowel het menselijke aspect als nieuwe technologieën (zoals AI) werden ingezet om een succesvolle transformatie mogelijk te maken. Tot slot stelde de jury expliciet dat zij het op prijs stelde hoe Welliba met gedetailleerde meetgegevens de aanzienlijke impact van haar project kon aantonen.


Overige winnaars

Andere winnaars tijdens de HR Excellence Awards in de categorie HR Providers: EY (Best Compensation & Benefits Company), Vialto (Best Employee Mobility Company), Ambassify (Best Employee Engagement & Rewards Company), Camario (Best Talent Search Firm), Humind Consulting (Best HR Transformation Company), Progreso (Best HR Applications Suite Provider), Accenture (Best HR Systems Integrator), Manpower Group (Best Straffing & Resourcing Company), Quality Training (Best Learning & DVPT Company), Talofy (Best People Assessment Company), SD Worx (Best HR Services & Solutions Company), Loyens & Loeff (Best Employment Law Firm), Monizze Delaware (Best HR Community Reconginion of Excellence) en Accent (Special Jury Recognition of Excellence).

Deel dit artikel
Dit artikel is 201 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter