Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


19 maart 2020 - HRTech Redactie

Het is bij veel bedrijven een van de ondergeschoven kindjes binnen HR, het proces voor interne mobiliteit. Met een krappere arbeidsmarkt, een organisatie in transformatie én duurzame inzetbaarheid doelen heeft KPN dit proces tot één van vier HR pijlers benoemd.


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”


7 februari 2020 - Mark Bassie

Vandaag deel 2 van het rondetafelgesprek met VMS leveranciers naar aanleiding van het nieuwe onderzoeksrapport over VMS systemen in Nederland en België. Daarin wordt veel gesproken over het samenkomen van recruitment voor vast en flex, ook wel Total Talent Acquisition genoemd, en de rol die het VMS versus het ATS hierin spelen.


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


3 februari 2020 - HRTech Redactie

Dat de HRTech wereld te divers is om 'alles-in-één' te kunnen bieden wordt steeds zichtbaarder. In 2018 kondigden Raet en Talentsoft al een strategische samenwerking aan en eind 2019 breidt Visma|Raet haar strategische landschap verder uit richting externe talenten door een samenwerking met Nétive VMS.


28 januari 2020 - Mark Bassie

Eens in de 3 jaar doen Flex-Beheer en The Flex Academy een onderzoek naar de markt van VMS spelers, Vendor Management Systemen voor de inhuur van externe medewerkers. De nieuwe editie van het rapport is nu beschikbaar. In november 2019 zijn drie leveranciers uitgenodigd om met elkaar te discussiëren over de toekomst van hun systemen in de snel veranderende arbeidsmarkt en de opkomst van Total Talent Acquisition en de link naar ATS. Vandaag deel 1 van die rondetafel.


9 januari 2020 - HRTech Redactie

Dat technologie versnelling en innovatie mogelijk maakt werd gister weer duidelijk toen leverancier L1nda, uit de vaak geïsoleerde wereld van roosterplanning tools, aankondigde ook uitzendbureau te worden. Extra opmerkelijk bezien vanuit de invoering van de WAB.


17 december 2019 - HRTech Redactie

In slechts 2 maanden tijd heeft Jellow een koppeling met TheMatchBox gerealiseerd en kan daardoor kwalitatief beter de opdrachten van klanten matchen met de talentpool aan beschikbare freelancers. Een mooi voorbeeld van tooling voor 'recruitment vast' toegepast in tooling voor 'recruitment flex'.


14 november 2019 - HRTech Redactie

Afgelopen dinsdag bij het Insight #HRTech Review Community Diner is het eerste exemplaar van de whitepaper ‘De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture’, geschreven door Mark van Assema, uitgereikt aan Ron Bosma, expert Total Talent Management en adviseur voor het white paper.


15 oktober 2019 - Ron Bosma

Op de agenda van veel organisaties staat het ontwikkelen van een Total Talent Management  aanpak. Het lijkt een vanzelfsprekende stap om de grenzen tussen vast en flex op te heffen zodat niet de contract- of beloningsvorm leidend is maar het benodigde competentieprofiel van toekomstig talent. Toch is het een stap die voor menig organisatie ook de nodige uitdagingen geeft. Want naast het ontwikkelen van nieuw beleid en het trainen van alle inhurende managers zullen ook alle gerelateerde HR systemen een dergelijk proces moeten ondersteunen.


10 oktober 2019 - HRTech Redactie

Bij HRLive spreken vandaag Annet de Lange en Sanne van den Bosch over de opkomst van de klusjes economie. Die klusjes worden klussen en gaan van B2C ook in B2B een steeds grotere rol spelen. Wanneer het HR team deze vorm van werken omarmt kun je mixen met de vaste werknemers en ook daar de dynamiek vergroten.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


3 september 2019 - HR Office

Roeien met de riemen die je hebt. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar met de huidige schaarste op de markt, is dit wél de realiteit. Als HR-professional is het logisch dat je je afvraagt hoe je dan het meest uit je bestaande medewerkers haalt. In dit gastblog legt Martijn Smit van HR Office uit hoe je interne mobiliteit binnen je bedrijf vergroot. En hoe het absoluut niet moet.


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


30 juli 2019 - HRTech Redactie

Onze partner Qhuba is een samenwerking aangegaan met recruitment start-up Likewise.ly. Deze app wordt door een kandidaat gebruikt om vacatures te zoeken, maar voor daadwerkelijk te solliciteren is er eerst een cultuurtest om te kijken of je wel bij de organisatie gaat passen. De sollicitatie via de app gebeurt vervolgens met een video.


23 juli 2019 - HRTech Redactie

Na de introductie van onze eigen HRTech Arena in januari dit jaar is vorige week een tweede Arena gepubliceerd door ZiPconomy, de ZiParena. Deze arena is in samenwerking met HRTech Review ontwikkeld en geeft inzicht in de marktpartijen in de wereld van inhuur van flexwerkers. Ook zijn daarin natuurlijk genoeg Tech partijen te vinden.