Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

22 november 2021 - HRTech Redactie

HR suite wereldspeler Workday gaat VNDLY overnemen. Hiermee vult het een belangrijk functioneel hiaat op in de hoek van het vinden van tijdelijk talent via externe leveranciers. Het VMS, Vendor Management System, van VNDLY gaat geheel gekoppeld worden aan zowel de HCM suite, voor het recruitment en overige HR functionaliteit, maar ook aan de financiële suite van Workday voor de afhandeling van inkooporders en facturen.


2 november 2021 - HRTech Redactie

Het zat al een tijdje in de planning, maar sinds deze week is deze dienst wereldwijd operationeel. Services Marketplace, zo heet LinkedIns nieuwe marktplaats voor freelancers. Daarmee gaat LinkedIn de concurrentie aan met freelanceplatforms als Fiverr and Upwork.


27 september 2021 - HRTech Redactie

Iedereen wil de beste talenten en werkenden in zijn of haar organisatie hebben. Maar wat zijn dat eigenlijk: de beste werkenden? Welke vaardigheden moeten zij vandaag de dag bezitten, of beter gezegd: welke vaardigheden heeft je organisatie nodig?


12 juli 2021 - HRTech Redactie

De wereld van werk wordt steeds flexibeler, zowel als je kijkt naar locatie nu door corona, maar ook op het gebied van contractvormen. Total Talent Management is het voeren van een HR beleid voor de totale groep werkenden voor je organisatie. In dit tweeluik bespreekt Mark van Assema welke 4 stappen nodig zijn om je HR IT architectuur geschikt te maken voor alle werkenden.


5 juli 2021 - HRTech Redactie

Ziekenhuizen over de hele wereld kampen met personeelstekorten. Door corona is de vraag naar extra capaciteit flink toegenomen en is ook intern veel geschoven tussen allerlei afdelingen. De zorg is een sector waar continu druk op staat, zo lijkt het. Maar is die druk wel terecht?


3 juni 2021 - HRTech Redactie

Gister verscheen het nieuwe rapport ‘Aanbieders van Integraal Talentbeheer (ITB) in Nederland en België” van Mark Bassie en Marleen Deleu. Het is een rapport voor organisaties die iedereen die voor ze werkt, inclusief tijdelijke, externe medewerkers, zo gelijk mogelijk willen behandelen. Bij deze voor velen nieuwe aanpak kun je zowel op proces als technisch gebied ondersteuning inschakelen.


25 maart 2021 - HR Office

Generatie Y en Z betreden de komende jaren de arbeidsmarkt. Opgegroeid in het digitale tijdperk, zijn ze gewend razendsnel informatie op te zoeken. Met name generatie Z is opgegroeid met een smartphone in de hand. Een ‘ouderwetse’ e-mail sturen of een lang sollicitatieformulier invullen, past hier gewoonweg niet bij. Daarom kiezen steeds meer werkgevers voor een nieuwe sollicitatiemethode: solliciteren via WhatsApp!


4 maart 2021 - HRTech Redactie

De steeds veranderende coronamaatregelen vragen om een flinke dosis aanpassingsvermogen van organisaties en hun medewerkers. Thuiswerken wordt steeds normaler en veel processen worden inmiddels digitaal uitgevoerd. Maar hoe gaat dat bij het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers? Juist in onzekere tijden is het belangrijk om integere mensen in dienst te nemen en te houden. Want zelfs wanneer iedereen op afstand werkt, zijn het de mensen die bijdragen aan het succes van jouw organisatie.


22 februari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de zesde webinarweek van ZiPconomy en Werf& was er met 25 webinars weer veel inspiratie op te halen over de wereld van recruitment, zowel voor vaste medewerkers als voor inhuur van externen. Erinne Baarslag en Mark van Assema bespraken in hun tweegesprek een zestal prikkelende stellingen met een andere kijk op TTM, Total Talent Management.


22 december 2020 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt heeft vanwege de pandemie noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Externe (tijdelijke) werkenden worden minder snel aangenomen en bedrijven kijken eerder rond of er in de eigen gelederen geen vaardigheden zitten die van pas komen in een team of bij een project. Maar die interne zoektocht levert een hoop uitdagingen op, zo schrijft Kevin Wheeler van Future of Talent.


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


10 december 2020 - HRTech Redactie

De Belgische VMS en Inhuurmarktplaats leverancier Connecting-Expertise wordt ondergebracht bij de Franse Pixid Group, waar ook ATS speler Carerix al onder valt. Daarmee worden de Total Talent Acquisition oplossingen van Pixid met kantoren in Frankrijk, Nederland en het VK verder uitgebreid naar België.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


2 november 2020 - HRTech Redactie

De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


19 maart 2020 - HRTech Redactie

Het is bij veel bedrijven een van de ondergeschoven kindjes binnen HR, het proces voor interne mobiliteit. Met een krappere arbeidsmarkt, een organisatie in transformatie én duurzame inzetbaarheid doelen heeft KPN dit proces tot één van vier HR pijlers benoemd.


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”