Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

22 december 2020 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt heeft vanwege de pandemie noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Externe (tijdelijke) werkenden worden minder snel aangenomen en bedrijven kijken eerder rond of er in de eigen gelederen geen vaardigheden zitten die van pas komen in een team of bij een project. Maar die interne zoektocht levert een hoop uitdagingen op, zo schrijft Kevin Wheeler van Future of Talent.


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


10 december 2020 - HRTech Redactie

De Belgische VMS en Inhuurmarktplaats leverancier Connecting-Expertise wordt ondergebracht bij de Franse Pixid Group, waar ook ATS speler Carerix al onder valt. Daarmee worden de Total Talent Acquisition oplossingen van Pixid met kantoren in Frankrijk, Nederland en het VK verder uitgebreid naar België.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


2 november 2020 - HRTech Redactie

De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


19 maart 2020 - HRTech Redactie

Het is bij veel bedrijven een van de ondergeschoven kindjes binnen HR, het proces voor interne mobiliteit. Met een krappere arbeidsmarkt, een organisatie in transformatie én duurzame inzetbaarheid doelen heeft KPN dit proces tot één van vier HR pijlers benoemd.


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”


7 februari 2020 - Mark Bassie

Vandaag deel 2 van het rondetafelgesprek met VMS leveranciers naar aanleiding van het nieuwe onderzoeksrapport over VMS systemen in Nederland en België. Daarin wordt veel gesproken over het samenkomen van recruitment voor vast en flex, ook wel Total Talent Acquisition genoemd, en de rol die het VMS versus het ATS hierin spelen.


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


3 februari 2020 - HRTech Redactie

Dat de HRTech wereld te divers is om 'alles-in-één' te kunnen bieden wordt steeds zichtbaarder. In 2018 kondigden Raet en Talentsoft al een strategische samenwerking aan en eind 2019 breidt Visma|Raet haar strategische landschap verder uit richting externe talenten door een samenwerking met Nétive VMS.


28 januari 2020 - Mark Bassie

Eens in de 3 jaar doen Flex-Beheer en The Flex Academy een onderzoek naar de markt van VMS spelers, Vendor Management Systemen voor de inhuur van externe medewerkers. De nieuwe editie van het rapport is nu beschikbaar. In november 2019 zijn drie leveranciers uitgenodigd om met elkaar te discussiëren over de toekomst van hun systemen in de snel veranderende arbeidsmarkt en de opkomst van Total Talent Acquisition en de link naar ATS. Vandaag deel 1 van die rondetafel.


9 januari 2020 - HRTech Redactie

Dat technologie versnelling en innovatie mogelijk maakt werd gister weer duidelijk toen leverancier L1nda, uit de vaak geïsoleerde wereld van roosterplanning tools, aankondigde ook uitzendbureau te worden. Extra opmerkelijk bezien vanuit de invoering van de WAB.


17 december 2019 - HRTech Redactie

In slechts 2 maanden tijd heeft Jellow een koppeling met TheMatchBox gerealiseerd en kan daardoor kwalitatief beter de opdrachten van klanten matchen met de talentpool aan beschikbare freelancers. Een mooi voorbeeld van tooling voor 'recruitment vast' toegepast in tooling voor 'recruitment flex'.


14 november 2019 - HRTech Redactie

Afgelopen dinsdag bij het Insight #HRTech Review Community Diner is het eerste exemplaar van de whitepaper ‘De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture’, geschreven door Mark van Assema, uitgereikt aan Ron Bosma, expert Total Talent Management en adviseur voor het white paper.


15 oktober 2019 - Ron Bosma

Op de agenda van veel organisaties staat het ontwikkelen van een Total Talent Management  aanpak. Het lijkt een vanzelfsprekende stap om de grenzen tussen vast en flex op te heffen zodat niet de contract- of beloningsvorm leidend is maar het benodigde competentieprofiel van toekomstig talent. Toch is het een stap die voor menig organisatie ook de nodige uitdagingen geeft. Want naast het ontwikkelen van nieuw beleid en het trainen van alle inhurende managers zullen ook alle gerelateerde HR systemen een dergelijk proces moeten ondersteunen.


10 oktober 2019 - HRTech Redactie

Bij HRLive spreken vandaag Annet de Lange en Sanne van den Bosch over de opkomst van de klusjes economie. Die klusjes worden klussen en gaan van B2C ook in B2B een steeds grotere rol spelen. Wanneer het HR team deze vorm van werken omarmt kun je mixen met de vaste werknemers en ook daar de dynamiek vergroten.