Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

26 september 2022 - HRTech Redactie

Een talentpool, opgebouwd door recruitmentteams, is vaak niets meer dan een lijst van kandidaten die ooit enige interesse hebben getoond in een organisatie. Maar een talent community is iets heel anders, zegt expert Kevin Wheeler. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van zo’n talent community?


28 juli 2022 - HRTech Redactie

Sollicitanten hebben het recht te weten of organisaties gebruik maken van recruitmentsoftware en hoe de daarin actieven algoritmes werken. Dat vindt het College voor de Rechten van de Mens. Als een organisatie dat niet kan uitleggen, kan een (afgewezen) sollicitant een klacht indienen bij het College.
 


7 juli 2022 - HRTech Redactie

Het heeft even geduurd, maar de uitgebreide resultaten van het wereldwijde ‘What Do Recruiters Want?’ onderzoek van Hung Lee zijn gepubliceerd, en gevisualiseerd via de tool Tableau. Nederland staat op plaats 6 onder de deelnemers en daarmee is dit ook een voor ons land representatief onderzoek. Opvallend is onder andere de wens om hybride te werken.


27 juni 2022 - HRTech Redactie

Deze handleiding is voor kleinere bedrijven, die zelf willen experimenteren met het concept van Total Talent Acquisition (TTA). Het TA / Recruitment team is dan de centrale spil om alle soorten talent voor de business te vinden, ook freelancers en andere inhuur. Met een aantal kleine wijzigingen in het ATS / recruitment systeem en op je werken-bij pagina kun je aan de slag.


31 maart 2022 - HRTech Redactie

Via crowdrecruitment kunnen freelance recruiters jouw vaste team helpen om kandidaten te vinden. Hoe werkt dat?


24 februari 2022 - HRTech Redactie

KlusCV en SkillsCV willen de arbeidsmarkt eerlijker en toegankelijker maken. Hoe doen ze dat? En hoe zien deze cv’s nieuwe stijl eruit in de praktijk? HRtech Review zocht het uit.


23 december 2021 - HRTech Redactie

Uit verkennend onderzoek blijkt dat een digitaal getuigschrift grote toegevoegde waarde kan hebben voor platformwerkers. Daarom beginnen zes platformbedrijven een pilot waarbij werkenden met één druk op de knop zowel reputatie- als transactiedata kunnen meenemen.


22 november 2021 - HRTech Redactie

HR suite wereldspeler Workday gaat VNDLY overnemen. Hiermee vult het een belangrijk functioneel hiaat op in de hoek van het vinden van tijdelijk talent via externe leveranciers. Het VMS, Vendor Management System, van VNDLY gaat geheel gekoppeld worden aan zowel de HCM suite, voor het recruitment en overige HR functionaliteit, maar ook aan de financiële suite van Workday voor de afhandeling van inkooporders en facturen.


2 november 2021 - HRTech Redactie

Het zat al een tijdje in de planning, maar sinds deze week is deze dienst wereldwijd operationeel. Services Marketplace, zo heet LinkedIns nieuwe marktplaats voor freelancers. Daarmee gaat LinkedIn de concurrentie aan met freelanceplatforms als Fiverr and Upwork.


27 september 2021 - HRTech Redactie

Iedereen wil de beste talenten en werkenden in zijn of haar organisatie hebben. Maar wat zijn dat eigenlijk: de beste werkenden? Welke vaardigheden moeten zij vandaag de dag bezitten, of beter gezegd: welke vaardigheden heeft je organisatie nodig?


12 juli 2021 - HRTech Redactie

De wereld van werk wordt steeds flexibeler, zowel als je kijkt naar locatie nu door corona, maar ook op het gebied van contractvormen. Total Talent Management is het voeren van een HR beleid voor de totale groep werkenden voor je organisatie. In dit tweeluik bespreekt Mark van Assema welke 4 stappen nodig zijn om je HR IT architectuur geschikt te maken voor alle werkenden.


5 juli 2021 - HRTech Redactie

Ziekenhuizen over de hele wereld kampen met personeelstekorten. Door corona is de vraag naar extra capaciteit flink toegenomen en is ook intern veel geschoven tussen allerlei afdelingen. De zorg is een sector waar continu druk op staat, zo lijkt het. Maar is die druk wel terecht?


3 juni 2021 - HRTech Redactie

Gister verscheen het nieuwe rapport ‘Aanbieders van Integraal Talentbeheer (ITB) in Nederland en België” van Mark Bassie en Marleen Deleu. Het is een rapport voor organisaties die iedereen die voor ze werkt, inclusief tijdelijke, externe medewerkers, zo gelijk mogelijk willen behandelen. Bij deze voor velen nieuwe aanpak kun je zowel op proces als technisch gebied ondersteuning inschakelen.


25 maart 2021 - HR Office

Generatie Y en Z betreden de komende jaren de arbeidsmarkt. Opgegroeid in het digitale tijdperk, zijn ze gewend razendsnel informatie op te zoeken. Met name generatie Z is opgegroeid met een smartphone in de hand. Een ‘ouderwetse’ e-mail sturen of een lang sollicitatieformulier invullen, past hier gewoonweg niet bij. Daarom kiezen steeds meer werkgevers voor een nieuwe sollicitatiemethode: solliciteren via WhatsApp!


4 maart 2021 - HRTech Redactie

De steeds veranderende coronamaatregelen vragen om een flinke dosis aanpassingsvermogen van organisaties en hun medewerkers. Thuiswerken wordt steeds normaler en veel processen worden inmiddels digitaal uitgevoerd. Maar hoe gaat dat bij het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers? Juist in onzekere tijden is het belangrijk om integere mensen in dienst te nemen en te houden. Want zelfs wanneer iedereen op afstand werkt, zijn het de mensen die bijdragen aan het succes van jouw organisatie.


22 februari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de zesde webinarweek van ZiPconomy en Werf& was er met 25 webinars weer veel inspiratie op te halen over de wereld van recruitment, zowel voor vaste medewerkers als voor inhuur van externen. Erinne Baarslag en Mark van Assema bespraken in hun tweegesprek een zestal prikkelende stellingen met een andere kijk op TTM, Total Talent Management.


22 december 2020 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt heeft vanwege de pandemie noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Externe (tijdelijke) werkenden worden minder snel aangenomen en bedrijven kijken eerder rond of er in de eigen gelederen geen vaardigheden zitten die van pas komen in een team of bij een project. Maar die interne zoektocht levert een hoop uitdagingen op, zo schrijft Kevin Wheeler van Future of Talent.


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


10 december 2020 - HRTech Redactie

De Belgische VMS en Inhuurmarktplaats leverancier Connecting-Expertise wordt ondergebracht bij de Franse Pixid Group, waar ook ATS speler Carerix al onder valt. Daarmee worden de Total Talent Acquisition oplossingen van Pixid met kantoren in Frankrijk, Nederland en het VK verder uitgebreid naar België.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


2 november 2020 - HRTech Redactie

De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.