Nieuws


31 maart 2022

Crowdrecruiting: een nieuw model voor MSP-dienstverleners en bureaus


Via crowdrecruitment kunnen freelance recruiters jouw vaste team helpen om kandidaten te vinden. Hoe werkt dat?

Categorie: Recruitment flex, Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

Crowdrecruiting een nieuws model voor MSPdienstverleners en bureaus

Stel je voor dat je in één keer honderden recruiters kunt vragen voor jou op zoek te gaan naar de ideale kandidaat. Dat is de belofte van 'crowdrecruiting', een nieuwe toepassing van crowdsourcing om vacatures in te vullen.

Het basisprincipe van crowdsourcing is dat een grote groep samen meer voor elkaar krijgt dan een individu. Zo kun je met crowdfunding bijvoorbeeld een project financieren met kleine investeringen van heel veel mensen. Met crowdrecruiting gaan meerdere onafhankelijke recruiters voor jou op zoek naar kandidaten voor vacatures.

Zo vis je als werkgever of bureau ineens uit een veel grotere vijver en vergroot je de kans dat je snel een geschikte kandidaat vindt.

Crowd zoekt buiten jouw netwerk

In de Verenigde Staten bestaat sinds december 2021 zo'n crowdsourcingplatform voor de zorg. Via Fulfil platform vragen zorginstellingen 'de crowd' om op zoek te gaan naar schaarse functieprofielen, zoals medisch specialisten.

In een blog schrijft de Amerikaanse Tom McLain dat zijn HR-bedrijf Medicus Healthcare Solutions goede resultaten haalt met Fulfil. Medicus Healthcare Solutions levert tijdelijk personeel aan onder andere ziekenhuizen. "De crowd is een waardevolle toevoeging aan ons interne team recruiters", schrijft hij.

"Op deze manier kunnen onze eigen recruiters zich volledig richten op kandidaten die binnen hun netwerk vallen. Zoekopdrachten die niet in hun straatje passen, besteden ze uit aan recruiters uit de crowd die meer thuis zijn in die doelgroep. Voor ons zoeken de crowdrecruiters bijvoorbeeld medisch specialisten of professionals uit het buitenland."

Tijd- en plaatsonafhankelijk

Crowdrecruiting biedt mogelijkheden voor bedrijven, bureaus en MSP-dienstverleners. Als zij kandidaten zoeken buiten hun eigen netwerk, kunnen ze via het platform hulp vragen aan inhuurprofessionals uit binnen- en buitenland.

Crowdrecruiting biedt inhuurprofessionals de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Op het Amerikaanse Fulfil krijgen ze bijvoorbeeld betaald per aanbieding en plaatsingen. Ze kunnen via het platform fulltime aan de slag als freelancer of bijverdienen naast hun vaste baan.

Andere voorbeelden van dit soort platformen zijn HiringAntz en CrowdRecruiting. De meeste platformen zijn internationaal, er is nog geen vergelijkbaar Nederlands initiatief. Recruit by Crowd lijkt nog het meest op crowdrecruiting. Dit platform is specifiek gericht op het vinden van IT-professionals. Het platform werkt met een vast netwerk van recruiters uit heel Europa.

Heb jij ervaring met crowdrecruiting als opdrachtgever, msp-dienstverlener of (freelance) recruiter? We horen graag van je! Mail naar mark@hrtechreview.nl

Deel dit artikel
Dit artikel is 500 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter