Nieuws


27 februari 2024

Total Talent Tool geeft grip op het geheel aan talent in je organisatie


Olli is een nieuwe technologie die organisaties in staat stelt Total Talent Management in de praktijk te brengen. Claudia Mascunan, Business Development Manager, vertelt hoe deze nieuwe tool zorgt voor een overzicht van alle talenten binnen de organisatie.

Categorie: Recruitment flex, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om een andere visie op talent en op de bemensing van je organisatie, zegt Claudia Mascunan, Business Development Manager bij Olli, een nieuwe tool gericht op Total Talent Management.

Organisaties zouden vanuit het beschikbare werk moeten kijken welk talent daarvoor nodig is. En dan daarnaar op zoek gaan, ongeacht de contractvorm. Met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt doen organisaties er goed aan niet van tevoren te kiezen tussen vast of flex, maar te kiezen voor de beste kandidaat die beschikbaar is.

Nu kijken organisaties nog vaak vanuit verschillende afdelingen naar bemensing. Het is nu vaak zo dat HR verantwoordelijk is voor het vaste personeel, terwijl inkoop zich bezighoudt met de inhuur van talent.

Total Talent-gedachte

Er zijn wel al bedrijven die werken vanuit de Total Talent-gedachte. Zij maken minder of geen onderscheid tussen vast en tijdelijk. Deze organisaties hebben de totale bemensing vaak ondergebracht bij HR. Zij hebben één overview, waarin vast en flex, maar ook learning & development en interne mobiliteit onder de HR-organisatie vallen. Maar over het algemeen gebeurt dit nog heel weinig, vertelt Mascunan. “Er wordt nog veel gewerkt met silo’s die verschillende visies en werkwijzen hebben.” 

Stappen richting Total Talent Management

Om binnen je organisatie met Total Talent Management aan de slag te gaan, is het belangrijk om intern met je stakeholders het gesprek te starten. “Zorg dat de Total Talent-visie gaat leven. Het is belangrijk dat de afdelingen die erbij betrokken zijn, gaan inzien dat dit de toekomst is.”

Van daaruit kun je kleine stapjes maken om naar een Total Talent-visie toe te groeien en de bijbehorende technologie te gaan gebruiken. “Total Talent Management is niet iets dat je van vandaag op morgen kunt implementeren.”

Tooling voor Total Talent Management

Olli is een nieuwe technologie die organisaties in staat stelt Total Talent Management in de praktijk te brengen. Nu zie je dat bedrijven vaak tools gebruiken die geschikt zijn voor recruitment en/of het beheren van hun vaste personeel óf voor hun flexibele personeel. Of er wordt nog gebruikgemaakt van Excel om gegevens te beheren. 

Met Olli wordt inloggen op verschillende systemen verleden tijd. Alles op het gebied van instroom komt samen: met één dashboard, één managementomgeving en één talentpool, waarin zowel vast als flexibel talent te vinden is. Zo krijg je grip op het geheel: je hebt overzicht van alle talenten binnen je organisatie. Naast overzicht, geeft de tool ook inzicht. Door de integratie van Power BI kun je krachtige analyses maken en dus op basis van data onderbouwde keuzes maken.

Recruitmentmodule

Olli heeft een recruitmentmodule waarmee je vacatureteksten kunt samenstellen, publiceren, jobmarketing kunt doen en kandidaten in behandeling kunt nemen. Op basis van een ESCO-integratie (Europese functiestandaard), worden vacatureteksten gegenereerd. 

Als gebruiker geef je nog een aantal details mee, bijvoorbeeld over de doorgroei- of thuiswerkmogelijkheden, de tone of voice (formeel/informeel) van de tekst en of het om een vaste of flexibele functie gaat, of dat beiden mogelijk is. Ook kun je aan de geïmplementeerde AI laten weten welke vacature-eisen voor jou zwaarder wegen dan andere. Op die manier kun je de vacature aanpassen aan jouw organisatie.

Nadat de tekst is samengesteld kun je deze direct publiceren op je eigen werkenbij-website, delen met jouw leveranciers van personeel en advertenties inkopen op jobboards en freelanceplatformen. Op basis van data kun je achterhalen waar een bepaalde vacature het waarschijnlijk goed doet. Zo kun je de vacature op de juiste kanalen delen, zodat je sneller resultaat hebt.  

 

Bekijk het webinar met de lancering van Olli

Deel dit artikel
Dit artikel is 414 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter