Nieuws


18 april 2023

Hoe Vendor Management Systemen zich opnieuw blijven uitvinden!


Vendor Management Systemen kunnen door het toevoegen van meer functionaliteiten meer waarde bieden aan de organisaties die er gebruik van maken. HRtech-expert Ron Bosma van Talentin geeft daarvan een paar sprekende voorbeelden.

Categorie: Recruitment flex
Geschreven door: Ron Bosma

Hoe Vendor Management Systemen zich opnieuw blijven uitvinden!

Vendor Management Systemen (VMS), zoals Beeline, Nétive en SAP Fieldglass, zijn de afgelopen jaren een onmisbaar onderdeel geworden van het workforce ecosysteem. Deze systemen zijn oorspronkelijk ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun toeleveringsketen van tijdelijk personeel. Echter, in de huidige dynamische arbeidsmarkt, moeten deze systemen zichzelf opnieuw uitvinden om aan de veranderende behoeften van opdrachtgevers te voldoen.

Verbeteren van gebruikerservaring

Een van de belangrijkste manieren waarop VMS systemen zichzelf opnieuw uitvinden is door het verbeteren van de gebruikerservaring. Oorspronkelijk zijn deze systemen ontwikkeld om voornamelijk vanuit een procurement en compliance-perspectief het inhuurproces te ondersteunen en minder vanuit het perspectief van de inhurende managers en het tijdelijk talent. Onder druk van nieuwkomers op de markt zoals Wand en SimplifyVMS, die innovatieve, intuïtieve interfaces bieden, hebben de oorspronkelijke aanbieders de afgelopen jaren al veel verbeteringen aangebracht aan de gebruikersinterface om de gebruikerservaring te verbeteren.

Integreren van technologieën

Een ander gebied waarop VMS-systemen zichzelf opnieuw uitvinden, is het integreren van geavanceerde technologieën. Deze systemen maken al gebruik van data intelligence, maar door de toevoeging van bijvoorbeeld predictive analytics komen er nog meer mogelijkheden om gebruikers slim te ondersteunen.

Kortom, VMS-systemen kunnen door het toevoegen van meer functionaliteiten blijven evolueren en steeds meer waarde toevoegen aan organisaties die ze gebruiken.

Voorbeelden nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteiten die SAP Fieldglass recent heeft aangekondigd, naast algemene verbeteringen aan de gebruikersinterface, zijn bijvoorbeeld:

  • Naadloze integratie met tijdregistratie en/of kloksystemen waarbij het mogelijk wordt om de data uit het tijdsregistratiesysteem te integreren in het VMS waarbij Fieldglass de mogelijkheid gaat bieden werktijden te converteren naar verschillende uurvergoedingen volgens de CAO.
  • Het toevoegen van zogenaamde Service Procurement functionaliteiten voor het aanmaken, managen, accorderen en factureren van taakgerichte activiteiten zoals bijvoorbeeld schoonmaak, onderhoud aan machines of het verwerken van tickets bij een servicecenter.
  • Integratie van feedback-tools om continu informatie op te halen van wat de diverse stakeholders nodig hebben en hoe de dienstverlening verbeterd kan worden. In dit geval door Qualtrix XM interactief te connecten met SAP Fieldglass.
  • Geavanceerde integraties met onder andere HCM-systemen zoals SAP SuccessFactors ter ondersteuning van een Total Talent-aanpak.

Toepassen van MI en AI

Dergelijke verbeteringen zien we ook bij de andere leveranciers van VMS-systemen. Het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en het toepassen van MI en AI, volgen elkaar steeds sneller op. Het juist toepassen van dergelijke vernieuwingen in bestaande processen en programma’s is iets wat zorgvuldig dient te gebeuren om ook daadwerkelijk rendement te realiseren. Belangrijk is wel dat organisaties die een VMS gebruiken regelmatig evalueren en zich blijven aanpassen aan veranderingen in de arbeidsmarkt en de nieuwe mogelijkheden die het gekozen VMS biedt.

Over de schrijver

Ron Bosma is Managing Partner bij TalentIn. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de branche en helpt organisaties bij het vaststellen en uitvoeren van hun workforce en recruitmentstrategie, waarbij hij ervoor zorgt dat wat is ontworpen ook kan worden geïmplementeerd.

Talentin is sponsor van het rapport “VMS-aanbieders in Nederland en België (editie 2023-2023)”. Hierin een actueel overzicht van de aanbieders van Vendor Management Systeem oplossingen die actief zijn in Nederland en België. Het rapport biedt geeft diep inzicht in de verschillen tussen die aanbieders. Daarnaast geeft het rapport een uitgebreid overzicht van de trends in de wereld van VMS.

Het rapport is bij ZiPconomy gratis te downloaden of tegen beperkte kosten in gedrukte editie te bestellen

Deel dit artikel
Dit artikel is 385 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter