Nieuws


7 juli 2022

Recruiters en HR-professionals willen hybride werken


Het heeft even geduurd, maar de uitgebreide resultaten van het wereldwijde ‘What Do Recruiters Want?’ onderzoek van Hung Lee zijn gepubliceerd, en gevisualiseerd via de tool Tableau. Nederland staat op plaats 6 onder de deelnemers en daarmee is dit ook een voor ons land representatief onderzoek. Opvallend is onder andere de wens om hybride te werken.

Categorie: Onderzoek, Recruitment flex, Recruitment, Cultuur
Geschreven door: HRTech Redactie

Recruiters en HR-professionals willen hybride werken

De beste ATS tools

In onze vorige post over dit onderzoek werden de eerste, voor HRTech lezers meest spannende resultaten al gedeeld. Tools als Taleo (Oracle), Workday en SAP Successfactors worden wel veel gebruikt, maar zijn geen favoriet. De meest tevreden gebruikers leveren de nieuwe spelers Greenhouse, Lever en SmartRecruiters.

Nederland doet goed mee

In het onderzoek onder meer dan 2500 recruitment en HR-professionals is Nederland goed vertegenwoordigd. Het thuisland van Lee, het Verenigd Koninkrijk, staat nog bovenaan, maar je ziet dat er veel deelnemers zijn in heel Europa,en zelfs in de VS tot aan Australie. Alle onderzoeksresultaten vind je op zijn site onder het menu ‘Survey’ en als je de nieuwsbrief nog niet ontvangt, schrijf je dan in via de grote blauwe knop.

Country

Niemand wil volledig op kantoor werken

Er wordt veel over gesproken, en er is ook al meer onderzoek gedaan, maar dit specifieke onderzoek onder recruiters en HR-professionals geeft een onontkoombaar resultaat als het gaat om hybride werken.

In het onderzoek is eerst gevraagd hoe men op dit moment werkt, waarbij afhankelijk van het type recruiter nog wel een deel volledig op kantoor werkt. Bij ‘hybride fixed’ heeft men vaste kantoordagen in de week, bij ‘hybride max’ gaat men wel naar kantoor, maar zonder vaste dagen.

Current_work_mode

Op de vraag naar de gewenste werkmodus komt volledig op kantoor werken in het geheel niet voor. Niemand wil dat meer!

Anderzijds is het ook niet zo dat iedereen per se volledig remote wil werken. Minimaal 56% tot zelfs 82% wil een vorm van hybride werk, maar dan wel graag maximaal hybride, zonder vast te zitten aan vaste kantoordagen.

Preferred_work_mode

Hier vind je deze en alle andere Tableau-grafieken met onderzoeksresultaten.

In de krappe arbeidsmarkt is hybride werken zonder twijfel een belangrijke factor om nieuwe recruiters aan te trekken. Organisaties die toch inzetten op volledig op kantoor werken, gaan het erg moeilijk krijgen om nog recruiters te vinden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 748 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter