Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

6 juli 2021 - Kirkman Company

In een serie vlogs nemen verschillende consultants uit de HR praktijk van Kirkman Company je mee in waar zij denken dat zaken beter kunnen in het HR tech werkveld. In dit artikel delen we 3 van hun tegelwijsheden, inclusief een aantal concrete tips voor het verbeteren van een HR IT implementatie. 


25 juni 2021 - HRTech Redactie

Vroeger waren computers 100% DEI proof, want camera's en AI bestonden nog niet, dus het maakte totaal niet uit wie een computer gebruikte. De snelle technologische ontwikkelingen waren vaak een vooruitgang, maar er zijn ook problemen bij gekomen. Nu software steeds slimmer wordt is het extra belangrijk dat iedereen die software ontwikkeld zich bewust is van de eigen vooroordelen.


31 mei 2021 - HRTech Redactie

De best passende Workforce Planning software inkopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Software aanschaffen doe je immers niet iedere dag. Niet vreemd dus dat ruim 80% van de selectie- en implementatieprocessen mislukt door de selectie van verkeerde software. Planbizz heeft nu een eigen e-book geschreven om veelgemaakte fouten in het proces te voorkomen.


19 mei 2021 - HRTech Redactie

Cloudwatch & VroomHR, beiden specialist op het gebied van HR Transformatie en Digital HR, bundelen hun krachten en gaan per direct samen verder. De nieuwe organisatie telt ruim 50 werkenden, waaronder een breed team aan HR-consultants op het gebied van HR-transformatie, procesverbetering, architectuur en softwareselectie. We spraken beide partners over deze fusie.


1 februari 2021 - HRTech Redactie

In een webinar afgelopen woensdag presenteerden we de nieuwe 2021 editie IV van de HRTech Arena. Er zijn 84 partijen toegevoegd en 14 afgevoerd, dus totaal 70 nieuwe spelers naar totaal ruim 370 nu. We hebben het domein Employer Branding toegevoegd en het domein Samenwerken gesplitst in specifiek Teamwork en Engagement, beide met zeer nuttige tools in deze aanhoudende corona thuiswerktijden.


13 januari 2021 - HRTech Redactie

Planbizz en #HRTechReview introduceren samen de Planbizz Arena, die organisaties helpt bij hun zoektocht naar de beste Workforce Planning software. In deze Arena staan 75 aanbieders van Workforce Planning software overzichtelijk bij elkaar, onderverdeeld per branche.


7 januari 2021 - HRTech Redactie

Wist je dat 1 op de 3 werkenden de perfecte job skipt als de bedrijfscultuur hen niet aanstaat? En dat 91% van de managers cultural fit minstens zo belangrijk vindt als de skills van een nieuwe medewerker? Met de slimme HR software HoorayHR worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Handige verzuim- en verlofregistratie, maar ook een bonnen app voor declaraties, urenregistratie en digitaal ondertekenen van contracten. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


7 december 2020 - HRTech Redactie

Alle HRTech aanbieders opgelet. In januari verschijnt de volgende editie van de #HRTech Arena. Als jouw organisatie of tool er nog niet tussen staat en je bent wel aanbieder van HRTech software, dan kan je je nu nog aanmelden. In 2021 prijkt dan ook jouw logo in het speelveld van HRTech aanbieders.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


6 november 2020 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2020 gebruikt en hoe beoordeel jij deze? In welke recruitmenttechnologie ga je in 2021 investeren? Doe mee met het nieuwe onderzoek de Recruitment Tech Survey en ontvang een gratis online ticket voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020. Vul uiterlijk 12 november het onderzoek in om een gratis ticket te krijgen voor het event t.w.v. € 45,-.


19 oktober 2020 - HRTech Redactie

In dit interview licht Joëlla Menken van Kirkman Company toe waarom corona het extra belangrijk maakt om nog eens onder de loep te nemen of je jouw HR tools niet efficiënter kan inzetten. Ook ziet Kirkman een trend om je HR tools na implementatie extern te laten beheren, dus het outsourcen van functioneel beheer.


28 september 2020 - HRTech Redactie

Het 2020 onderzoek van Fosway Group toont dat door de verstrekkende gevolgen van de COVID-19-pandemie HR in het oog van de storm staat. De crisis stimuleert echte innovatie, vaak waar het al veel eerder had moeten gebeuren. De nieuwe Cloud HR 9-Grid heeft veel nieuwe spelers en flinke verschuivingen in het midden segment.


27 augustus 2020 - Bonte Bij

De keuze voor het beste e-HRM systeem vraagt inzicht in de eigen (HR-) organisatie, strategie en visie. Er is inzicht nodig in de behoefte van de mensen in de organisatie en kennis over de (technologische) mogelijkheden. En dan de fundamentele keuze bij systeemselectie: kiezen voor een allround systeem of kiezen voor een mix van een basissysteem met daaraan gekoppelde expertsystemen.


21 juli 2020 - HRTech Redactie

Discriminatie is altijd al een moeilijk onderwerp geweest, maar de Black Lives Matter beweging lijkt echt iets in beweging te zetten. Het onderwerp wordt opgepakt niet alleen als het gaat over ras, maar ook over geslacht, leeftijd en afkomst. Zo kondigt Google aan vergaande maatregelen te nemen die, gezien hun dominantie als zoekmachine, impact gaan hebben op ieders Employer Branding aanpak.


9 juli 2020 - HRTech Redactie

Vanuit de passie voor HR Tech en het zijn van ‘Smart HR Ambassadeur’ is Niels betrokken om een bijdrage te leveren aan nieuwe inzichten, kennis, ervaring, ideeën én deze uit te dragen. Voor de digitale transformatie is een fundamentele nieuwe manier van denken vereist over wat HR doet en hoe de werkzaamheden van HR zijn ingeregeld om te presteren: Smart HR!


6 juli 2020 - HRTech Redactie

Bonte Bij is een veelkleurige club van zelfstandige professionals met uiteenlopende achtergronden. In die verschillen versterken ze elkaar. Net als bijen zijn ze vrij en onafhankelijk om te vliegen maar komen ze altijd weer samen in de ‘korf’ waar ze hun vracht aan ervaring, expertise en kennis delen. Met elkaar, en vanaf nu ook met ons.


2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.


18 juni 2020 - HRTech Redactie

Je zoekt een HR-tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review presenteert maandag 22 juni een toolkit om je te helpen. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een tool waar je nooit aan had gedacht.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


23 april 2020 - HRTech Redactie

Voor de pijlsnelle omschakeling naar 100% thuiswerken voor sommige beroepen was de nood aan videobellen groot. Niet alleen de vergaderingen, maar ook de sociale interactie wordt steeds vaker online gedaan. De tools die we in alle haast moesten gaan gebruiken blijken niet altijd even gebruiksvriendelijk en bovenal veilig. Onze conclusie uit de keuzehulp van de AP, zet je eigen Jitsi server op.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


10 maart 2020 - HRTech Redactie

Weinig afdelingen van bedrijven zijn zo aan verandering onderhevig als HR. Dat heeft voornamelijk te maken met de technologische ontwikkelingen in dat veld. In de Learning Systems 9-Grid van Fosway Group wordt er gekeken naar wat de meest veelbelovende technologische tools zijn op het gebied van Talent Ontwikkeling.


31 januari 2020 - HRTech Redactie

Vandaag hebben we in het webinar deze morgen de derde editie van de HRTech Arena gepresenteerd en toegelicht. Ook hebben we de nieuwe Consultancy gids gelanceerd, voor als je hulp kunt gebruiken bij je HRTech avonturen.