Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

18 november 2021 - HRTech Redactie

Het inhuren van mensen uit of in het buitenland is voor veel organisaties, van startups tot corporates, complex door lokale financiële en juridische hobbels. Dit is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een flinke beperking. Nieuwe betaalplatformen maken op afstand werken veel makkelijker, goedkoper en sneller. En sommigen doen dat ‘Total Talent Management proof’, voor zowel freelancers als medewerkers. Probeer het maar eens!


21 oktober 2021 - HRTech Redactie

Tijdens het dit jaar Hybride Recruitment Tech Event op 18 november, offline te Utrecht of online te volgen, worden weer twee Recruitment Tech awards uitgereikt. Een award voor beste recruitment case en een award voor beste innovatieve recruitment tool. Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de 6 genomineerden.


16 oktober 2021 - HRTech Redactie

Een verslag van #HRTech expert Peer Goudsmit van het event Digitaal Werven - Selectie van 12 oktober in Utrecht. Peer vertelt meer over de presentatie Arnoud Engelfriet, oprichter en partner bij ICTRecht, die ingaat op de juridische kant van het toepassen van Artificial Intelligence bij selectie van mensen.


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


6 september 2021 - HRTech Redactie

Bij de aanschaf van een nieuw HR-systeem zijn er veel dingen om te overwegen en over te beslissen. Juho Valtonen, integratie- en connectiviteitsmanager bij Sympa, moedigt mensen echter altijd aan om na te denken over hoe andere afdelingen in de organisatie kunnen profiteren van het beoogde HR-systeem. Een verslag van Sympa. Hij geeft vijf redenen voor nauwere samenwerking tussen HR en IT bij de aanschaf van een HR-systeem.


26 augustus 2021 - HRTech Redactie

Na het nieuwste IPCC-klimaatrapport duiken we eens in duurzaamheid van BigTech, inclusief de lessen voor #HRTech. Duurzaamheid gaat over meer dan alleen klimaat en is wereldwijd door 193 landen bevestigd in de Sustainable Development Goals van de VN. De ASN Bank beoordeelt bedrijven volgens een eigen duurzaamheidshandleiding en opvallende namen komen niet (meer) door de keuring om in te beleggen. Is duurzaamheid van je #HRTech leverancier al een selectiecriterium?


17 augustus 2021 - HRTech Redactie

Thuiswerken is onlosmakelijk verbonden met het nieuwe normaal. Of het kabinet het nu aanraadt of niet: veel organisaties en werkenden zijn de voordelen van thuiswerken al gaan inzien en willen niet anders. Alleen: met welke software doe je dat het best?


6 juli 2021 - Kirkman Company

In een serie vlogs nemen verschillende consultants uit de HR praktijk van Kirkman Company je mee in waar zij denken dat zaken beter kunnen in het HR tech werkveld. In dit artikel delen we 3 van hun tegelwijsheden, inclusief een aantal concrete tips voor het verbeteren van een HR IT implementatie. 


25 juni 2021 - HRTech Redactie

Vroeger waren computers 100% DEI proof, want camera's en AI bestonden nog niet, dus het maakte totaal niet uit wie een computer gebruikte. De snelle technologische ontwikkelingen waren vaak een vooruitgang, maar er zijn ook problemen bij gekomen. Nu software steeds slimmer wordt is het extra belangrijk dat iedereen die software ontwikkeld zich bewust is van de eigen vooroordelen.


31 mei 2021 - HRTech Redactie

De best passende Workforce Planning software inkopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Software aanschaffen doe je immers niet iedere dag. Niet vreemd dus dat ruim 80% van de selectie- en implementatieprocessen mislukt door de selectie van verkeerde software. Planbizz heeft nu een eigen e-book geschreven om veelgemaakte fouten in het proces te voorkomen.


19 mei 2021 - HRTech Redactie

Cloudwatch & VroomHR, beiden specialist op het gebied van HR Transformatie en Digital HR, bundelen hun krachten en gaan per direct samen verder. De nieuwe organisatie telt ruim 50 werkenden, waaronder een breed team aan HR-consultants op het gebied van HR-transformatie, procesverbetering, architectuur en softwareselectie. We spraken beide partners over deze fusie.


1 februari 2021 - HRTech Redactie

In een webinar afgelopen woensdag presenteerden we de nieuwe 2021 editie IV van de HRTech Arena. Er zijn 84 partijen toegevoegd en 14 afgevoerd, dus totaal 70 nieuwe spelers naar totaal ruim 370 nu. We hebben het domein Employer Branding toegevoegd en het domein Samenwerken gesplitst in specifiek Teamwork en Engagement, beide met zeer nuttige tools in deze aanhoudende corona thuiswerktijden.


13 januari 2021 - HRTech Redactie

Planbizz en #HRTechReview introduceren samen de Planbizz Arena, die organisaties helpt bij hun zoektocht naar de beste Workforce Planning software. In deze Arena staan 75 aanbieders van Workforce Planning software overzichtelijk bij elkaar, onderverdeeld per branche.


7 januari 2021 - HRTech Redactie

Wist je dat 1 op de 3 werkenden de perfecte job skipt als de bedrijfscultuur hen niet aanstaat? En dat 91% van de managers cultural fit minstens zo belangrijk vindt als de skills van een nieuwe medewerker? Met de slimme HR software HoorayHR worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Handige verzuim- en verlofregistratie, maar ook een bonnen app voor declaraties, urenregistratie en digitaal ondertekenen van contracten. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


7 december 2020 - HRTech Redactie

Alle HRTech aanbieders opgelet. In januari verschijnt de volgende editie van de #HRTech Arena. Als jouw organisatie of tool er nog niet tussen staat en je bent wel aanbieder van HRTech software, dan kan je je nu nog aanmelden. In 2021 prijkt dan ook jouw logo in het speelveld van HRTech aanbieders.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


6 november 2020 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2020 gebruikt en hoe beoordeel jij deze? In welke recruitmenttechnologie ga je in 2021 investeren? Doe mee met het nieuwe onderzoek de Recruitment Tech Survey en ontvang een gratis online ticket voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020. Vul uiterlijk 12 november het onderzoek in om een gratis ticket te krijgen voor het event t.w.v. € 45,-.


19 oktober 2020 - HRTech Redactie

In dit interview licht Joëlla Menken van Kirkman Company toe waarom corona het extra belangrijk maakt om nog eens onder de loep te nemen of je jouw HR tools niet efficiënter kan inzetten. Ook ziet Kirkman een trend om je HR tools na implementatie extern te laten beheren, dus het outsourcen van functioneel beheer.


28 september 2020 - HRTech Redactie

Het 2020 onderzoek van Fosway Group toont dat door de verstrekkende gevolgen van de COVID-19-pandemie HR in het oog van de storm staat. De crisis stimuleert echte innovatie, vaak waar het al veel eerder had moeten gebeuren. De nieuwe Cloud HR 9-Grid heeft veel nieuwe spelers en flinke verschuivingen in het midden segment.


27 augustus 2020 - Bonte Bij

De keuze voor het beste e-HRM systeem vraagt inzicht in de eigen (HR-) organisatie, strategie en visie. Er is inzicht nodig in de behoefte van de mensen in de organisatie en kennis over de (technologische) mogelijkheden. En dan de fundamentele keuze bij systeemselectie: kiezen voor een allround systeem of kiezen voor een mix van een basissysteem met daaraan gekoppelde expertsystemen.


21 juli 2020 - HRTech Redactie

Discriminatie is altijd al een moeilijk onderwerp geweest, maar de Black Lives Matter beweging lijkt echt iets in beweging te zetten. Het onderwerp wordt opgepakt niet alleen als het gaat over ras, maar ook over geslacht, leeftijd en afkomst. Zo kondigt Google aan vergaande maatregelen te nemen die, gezien hun dominantie als zoekmachine, impact gaan hebben op ieders Employer Branding aanpak.


9 juli 2020 - HRTech Redactie

Vanuit de passie voor HR Tech en het zijn van ‘Smart HR Ambassadeur’ is Niels betrokken om een bijdrage te leveren aan nieuwe inzichten, kennis, ervaring, ideeën én deze uit te dragen. Voor de digitale transformatie is een fundamentele nieuwe manier van denken vereist over wat HR doet en hoe de werkzaamheden van HR zijn ingeregeld om te presteren: Smart HR!


6 juli 2020 - HRTech Redactie

Bonte Bij is een veelkleurige club van zelfstandige professionals met uiteenlopende achtergronden. In die verschillen versterken ze elkaar. Net als bijen zijn ze vrij en onafhankelijk om te vliegen maar komen ze altijd weer samen in de ‘korf’ waar ze hun vracht aan ervaring, expertise en kennis delen. Met elkaar, en vanaf nu ook met ons.


2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.