Nieuws


27 augustus 2020 - Bonte Bij

De keuze voor het beste e-HRM systeem vraagt inzicht in de eigen (HR-) organisatie, strategie en visie. Er is inzicht nodig in de behoefte van de mensen in de organisatie en kennis over de (technologische) mogelijkheden. En dan de fundamentele keuze bij systeemselectie: kiezen voor een allround systeem of kiezen voor een mix van een basissysteem met daaraan gekoppelde expertsystemen.


21 juli 2020 - HRTech Redactie

Discriminatie is altijd al een moeilijk onderwerp geweest, maar de Black Lives Matter beweging lijkt echt iets in beweging te zetten. Het onderwerp wordt opgepakt niet alleen als het gaat over ras, maar ook over geslacht, leeftijd en afkomst. Zo kondigt Google aan vergaande maatregelen te nemen die, gezien hun dominantie als zoekmachine, impact gaan hebben op ieders Employer Branding aanpak.


9 juli 2020 - HRTech Redactie

Vanuit de passie voor HR Tech en het zijn van ‘Smart HR Ambassadeur’ is Niels betrokken om een bijdrage te leveren aan nieuwe inzichten, kennis, ervaring, ideeën én deze uit te dragen. Voor de digitale transformatie is een fundamentele nieuwe manier van denken vereist over wat HR doet en hoe de werkzaamheden van HR zijn ingeregeld om te presteren: Smart HR!


6 juli 2020 - HRTech Redactie

Bonte Bij is een veelkleurige club van zelfstandige professionals met uiteenlopende achtergronden. In die verschillen versterken ze elkaar. Net als bijen zijn ze vrij en onafhankelijk om te vliegen maar komen ze altijd weer samen in de ‘korf’ waar ze hun vracht aan ervaring, expertise en kennis delen. Met elkaar, en vanaf nu ook met ons.


2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.


18 juni 2020 - HRTech Redactie

Je zoekt een HR-tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review presenteert maandag 22 juni een toolkit om je te helpen. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een tool waar je nooit aan had gedacht.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


23 april 2020 - HRTech Redactie

Voor de pijlsnelle omschakeling naar 100% thuiswerken voor sommige beroepen was de nood aan videobellen groot. Niet alleen de vergaderingen, maar ook de sociale interactie wordt steeds vaker online gedaan. De tools die we in alle haast moesten gaan gebruiken blijken niet altijd even gebruiksvriendelijk en bovenal veilig. Onze conclusie uit de keuzehulp van de AP, zet je eigen Jitsi server op.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


10 maart 2020 - HRTech Redactie

Weinig afdelingen van bedrijven zijn zo aan verandering onderhevig als HR. Dat heeft voornamelijk te maken met de technologische ontwikkelingen in dat veld. In de Learning Systems 9-Grid van Fosway Group wordt er gekeken naar wat de meest veelbelovende technologische tools zijn op het gebied van Talent Ontwikkeling.


31 januari 2020 - HRTech Redactie

Vandaag hebben we in het webinar deze morgen de derde editie van de HRTech Arena gepresenteerd en toegelicht. Ook hebben we de nieuwe Consultancy gids gelanceerd, voor als je hulp kunt gebruiken bij je HRTech avonturen.


15 januari 2020 - HRTech Redactie

Na de vele positieve reacties op de introductie van de HRTech Arena zijn we ondertussen toe aan de derde editie. Deze wordt onthuld tijdens een webinar op 31 januari, waar we ook een blik zullen werpen op de nieuwe spelers en wat ze meebrengen aan innovaties. Daarnaast gaat die dag ook onze nieuwe Consultancy gids gelanceerd worden.


9 december 2019 - HRTech Redactie

Het team van HR Praktijk en HR Academy maakt sinds eind augustus iedere 2 weken een podcast serie over verschillende onderwerpen voor HR. En omdat voor HR de technologische hulpmiddelen steeds belangrijker worden komen er ook interessante voorbeelden met #HRTech voorbij. En deze week in Podcast #8 Mark van Assema over #HRTech Review.


17 september 2019 - HRTech Redactie

Het is een bekende uitdaging: uit het grote aanbod van aanbieders en mogelijkheden de juiste HR Tech selecteren. Consultancy partner VroomHR is al 25 jaar actief in het selecteren van de best passende HR-technologie voor haar klanten en herkent dit probleem. Om die reden heeft VroomHR de kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een eigen VroomHR selectietool.