Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

20 mei 2024 - HRTech Redactie

Nederlandse CEO’s beschikken gemiddeld over minder digitale kennis dan collega’s uit andere landen. Een derde weet bijvoorbeeld niet waaraan hun digitaliseringsbudget het beste kan worden besteed. Maar dat weerhoudt Nederlandse CEO’s niet om met AI banen te vervangen en hun personeelsbestand te verminderen.


13 mei 2024 - HRTech Redactie

De wondere wereld van recruitmenttechnologie: een wirwar van tools, software en systemen die beloven jouw wervingsproces te stroomlijnen. Maar waar begin je? En hoe vind je de juiste tools voor jouw organisatie?


23 februari 2024 - HRTech Redactie

“Er is al jaren sprake van personeelstekorten in een aantal vitale sectoren. Dat biedt kansen voor zij-instromers. Deze groep mensen heeft een duwtje in de rug nodig,” aldus Njord Pattiasina, directeur van de pionierende stichting Arbeidsmatchplatform Energietransitie. Zij werken hard om de zij-instroom en doorstroom van nieuwe technici grootschalig mogelijk te maken.


19 februari 2024 - HRTech Redactie

Technologie is en blijft een belangrijk onderdeel van het HR-budget, maar het veranderlijke economische klimaat heeft wel grote invloed op de prioriteiten binnen organisaties. Daarom is het voor leveranciers van #HRtech van groot belang dat zij hun toegevoegde waarde voor bedrijven kunnen aantonen.


17 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct. 


4 december 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin verder stappen te zetten, is de Skills Ambassade opgericht. Tijdens de conferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op 20 november in Amstelveen, werd de Skills Ambassade officieel gelanceerd.


27 november 2023 - HRTech Redactie

Fosway heeft zijn nieuwe Cloud HR 9-Grid rapport gepubliceerd. We bespreken een aantal opvallende zaken.


23 november 2023 - HRTech Redactie

Wat zegt de Amerikaanse lijst met Top HR Technology Products of the Year over de trends en ontwikkelingen in de markt van #HRTech? Dit jaar blijkt - niet verrassend - generatieve AI een grote stempel te drukken. Daarnaast zijn er ook meer tools gericht op skills en talentmanagement. 


20 november 2023 - HRTech Redactie

De wereld om ons heen is constant in verandering, waardoor ook personeelsstrategieën de hele tijd aangepast moeten worden. Dit vraagt om #HRtech investeringen op andere gebieden en om een andere, meer langetermijnaanpak. De tijd van pleisters plakken is voorbij. Dit blijkt uit het HR Technology Market Report 2023 van Unleash en Unit4.


28 september 2023 - HRTech Redactie

Twee keer per jaar bundelen ZiPconomy en Werf& de krachten voor de Webinar Week. Tussen maandagochtend 2 oktober en vrijdagmiddag 6 oktober 2023 praten experts je in 25 gratis webinars weer helemaal bij over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van flex en recruitment. Met daarin uiteraard ook de nodige aandacht voor #HRtech.


7 september 2023 - Juliette de Swarte

Altijd al willen weten hoe jouw HR-afdeling scoort op digitale volwassenheid? Samen met Crowe Foederer onderzochten we wat er nodig is om als HR te groeien in tech-volwassenheid. Én ook: hoe ver zijn organisaties in Nederland op weg om dat te bereiken?


26 juni 2023 - Crowe Foederer

Door de tech-volwassenheid in bedrijven toe te laten nemen kan HR zich weer bezighouden met waar het ooit voor bedoeld was: mensen. Bram Krijnen, Crowe Foederer: “Veel van onze klanten willen naar een hoger volwassenheidsniveau op HR-gebied maar worstelen erg met de vraag ‘Hoe doe ik dat?’.” Alleen een tech-oplossing aanschaffen is in ieder geval niet het antwoord.


14 juni 2023 - HRTech Redactie

Op initiatief van Crowe Foederer HR Tech Services en #HRTech Review start deze week een onderzoek naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties in het gebruik van HR-technologie.


14 juni 2023 - Mark van Assema

Zelfs bij de kleinste MKB bedrijven wordt tegenwoordig al #HRTech gebruikt, weliswaar dan meestal via de salarisadministratie van de accountant. Grote, internationale organisaties hebben vaak tientallen HR-tools in gebruik. Maar meer tools is vaak niet beter. Het zou moeten gaan over de gebruikerstevredenheid. Tools die niet gekoppeld zijn, andere user experience geven en slecht beheerd worden, geven geen tevreden gebruikers. Tijd voor een #HRTech volwassenheidsmodel.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


17 april 2023 - Crowe Foederer

Hoe richt je de HR-Cyclus het beste in voor jouw organisatie? Kies je voor standaardisatie of personalisatie? Sanne van Hoeij en Boy Mansvelders, beide HR Technology Consultant bij Crowe Foederer, delen hun inzichten hierover.


11 april 2023 - Juliette de Swarte

Een cv is een waardeloze voorspeller van een succesvolle match. Maar wat is het alternatief? “Neem mensen aan op basis van hun skills,” zegt Hans Cremer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. “Door diploma’s meer los te laten kunnen we zien wat iemand écht kan.”


21 februari 2023 - HRTech Redactie

Hoe maak je een succes van de software voor workforce- en roosterplanning in jouw organisatie? Rocco Agterberg, oprichter van Planbizz, heeft daar wel een antwoord op: “Het gaat over zo veel meer dan ‘een rooster maken’, het gaat over het bereiken van je ambities.”


12 januari 2023 - worldofwork

In deze case beschrijft onze consultancy-partner worldofwork™ hoe zij voor het sterk internationaal groeiende Swapfiets een nieuw HR-platform selecteerden. Een 'greenfield-situatie' geeft daarbij de vrijheid om een droom na te jagen zonder het juk van verwachtingen vanuit een oud systeem en complexe datamigraties. Hoe ze dat aanpakten, lees je hier.


27 december 2022 - HRTech Redactie

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.


5 december 2022 - HRTech Redactie

In negen interessante webinars lieten onze sprekers in de HRTechReview Webinarweek 2022 de mogelijkheden zien van HR Technologie. Ziehier een terugblik, met een heleboel bruikbare ‘takeaways’.


17 oktober 2022 - HRTech Redactie

“HRTech is zowel de hamer als de zaag voor HR-professionals. Het is het instrument waarmee je jouw werk kunt uitvoeren", aldus hoofdredacteur en HRTech-expert Mark van Assema. In aanloop naar de HRTech Webinarweek (7 -11 november), vertelt  hij hoe ‘tech’ het leven van HR-professionals niet alleen leuker, maar ook gemakkelijker kan maken. HRTech-organisaties geven tijdens de webinarweek hun visie op actuele HR-thema's en vertellen over hun oplossingen voor HR-uitdagingen.


10 oktober 2022 - HRTech Redactie

De nieuwe editie V van de #HRTech Arena staat sinds 2 weken op de site. Met 440 spelers totaal staan er 81 nieuwe partijen op de kaart. Wat zijn de meest innovatieve domeinen en welke onderliggende trends verklaren die groeicijfers. Een verslag van het webinar van 4 oktober met Narada Bouwland en Mark van Assema.


20 september 2022 - HRTech Redactie

De wereld van de #HRTech ontwikkelt zich zeer snel. Zo snel zelfs dat ook deze nieuwe editie alweer een beetje achterhaald is door een nieuwe speler, Tellent, die afgelopen week de markt betrad. Maar vanaf vandaag staat de nieuwe Arena editie V, met meer dan 90 nieuwe spelers, en een paar stoppers, op de site en is gratis te downloaden.


12 september 2022 - Mark van Assema

Aan de andere kant van de plas, in de VS, gebeurt uiteraard ook veel op het gebied van #HRTech. Dat volgen we ook en we brengen daarvan deze keer een alternatieve visualisatie mee van Talent Tech Labs, die we naast onze eigen #HRTech Arena leggen. Veel van de partijen in het model van Talent Tech Labs zijn ‘VS only’ en dus kijken we vooral naar de alternatieve domeinen die ze hanteren.