Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

20 september 2022 - HRTech Redactie

De wereld van de #HRTech ontwikkelt zich zeer snel. Zo snel zelfs dat ook deze nieuwe editie alweer een beetje achterhaald is door een nieuwe speler, Tellent, die afgelopen week de markt betrad. Maar vanaf vandaag staat de nieuwe Arena editie V, met meer dan 90 nieuwe spelers, en een paar stoppers, op de site en is gratis te downloaden.


12 september 2022 - Mark van Assema

Aan de andere kant van de plas, in de VS, gebeurt uiteraard ook veel op het gebied van #HRTech. Dat volgen we ook en we brengen daarvan deze keer een alternatieve visualisatie mee van Talent Tech Labs, die we naast onze eigen #HRTech Arena leggen. Veel van de partijen in het model van Talent Tech Labs zijn ‘VS only’ en dus kijken we vooral naar de alternatieve domeinen die ze hanteren.


1 september 2022 - HRTech Redactie

Ieder jaar brengt Gartner de ontwikkeling in kaart van innovaties binnen #HRTech. De Gartner Hype Cycle geeft een indicatie van de marktfase waarin deze technologie zich bevindt. Elke Hype Cycle onderscheidt daarbij zes fasen van ontwikkeling, die elke technologische innovatie doorloopt. Dit is wat er opvalt in de Hype Cycle 2022 voor HCM-Technologie.


2 augustus 2022 - HRTech Redactie

In mei startte professionele dienstverlener Ernst & Young (EY) een samenwerking met IT-bedrijf IBM om samen een financieel Center Of Excellence (COE) op te richten. Al snel besloten ze om ook samen een talent-COE toe te voegen, om organisaties te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun mensen.


21 maart 2022 - HRTech Redactie

Eind februari lanceerde onze kennispartner Planbizz de nieuwe editie van hun Planbizz Arena. Een coproductie met HRTech Review, samengesteld om de markt voor roosterplanningsoftware in Nederland inzichtelijk te maken. Net als in de HRTech Arena vind je hierin generalisten en specialisten in bepaalde branches als horeca of onderwijs.


18 maart 2022 - Vroom HR

Is je HRTech-systeem aan vervanging toe? Dan zijn er zoveel opties dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daan Degenkamp van Vroom geeft in deze blog tips om je keuzestress te verminderen.


11 januari 2022 - HRTech Redactie

Het College voor de Rechten van de Mens waarschuwt voor de gevaren van zelflerende algoritmes bij werving en selectie. Recruitmentexpert Bas van de Haterd: “Als dit nieuws voor je is, vraag dan hulp van een expert.”


4 januari 2022 - HRTech Redactie

Beoordelen of een kandidaat echt gemotiveerd is om te werken voor een organisatie, dat kan een computer met behulp van een gezichtsscan veel beter dan een recruiter. Althans volgens Marnix Naber, oprichter van Neurolytics en Assistent Hoogleraar Neurowetenschappen en Psychologie.


18 november 2021 - HRTech Redactie

Het inhuren van mensen uit of in het buitenland is voor veel organisaties, van startups tot corporates, complex door lokale financiële en juridische hobbels. Dit is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een flinke beperking. Nieuwe betaalplatformen maken op afstand werken veel makkelijker, goedkoper en sneller. En sommigen doen dat ‘Total Talent Management proof’, voor zowel freelancers als medewerkers. Probeer het maar eens!


21 oktober 2021 - HRTech Redactie

Tijdens het dit jaar Hybride Recruitment Tech Event op 18 november, offline te Utrecht of online te volgen, worden weer twee Recruitment Tech awards uitgereikt. Een award voor beste recruitment case en een award voor beste innovatieve recruitment tool. Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de 6 genomineerden.


16 oktober 2021 - HRTech Redactie

Een verslag van #HRTech expert Peer Goudsmit van het event Digitaal Werven - Selectie van 12 oktober in Utrecht. Peer vertelt meer over de presentatie Arnoud Engelfriet, oprichter en partner bij ICTRecht, die ingaat op de juridische kant van het toepassen van Artificial Intelligence bij selectie van mensen.


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


6 september 2021 - HRTech Redactie

Bij de aanschaf van een nieuw HR-systeem zijn er veel dingen om te overwegen en over te beslissen. Juho Valtonen, integratie- en connectiviteitsmanager bij Sympa, moedigt mensen echter altijd aan om na te denken over hoe andere afdelingen in de organisatie kunnen profiteren van het beoogde HR-systeem. Een verslag van Sympa. Hij geeft vijf redenen voor nauwere samenwerking tussen HR en IT bij de aanschaf van een HR-systeem.


26 augustus 2021 - HRTech Redactie

Na het nieuwste IPCC-klimaatrapport duiken we eens in duurzaamheid van BigTech, inclusief de lessen voor #HRTech. Duurzaamheid gaat over meer dan alleen klimaat en is wereldwijd door 193 landen bevestigd in de Sustainable Development Goals van de VN. De ASN Bank beoordeelt bedrijven volgens een eigen duurzaamheidshandleiding en opvallende namen komen niet (meer) door de keuring om in te beleggen. Is duurzaamheid van je #HRTech leverancier al een selectiecriterium?


17 augustus 2021 - HRTech Redactie

Thuiswerken is onlosmakelijk verbonden met het nieuwe normaal. Of het kabinet het nu aanraadt of niet: veel organisaties en werkenden zijn de voordelen van thuiswerken al gaan inzien en willen niet anders. Alleen: met welke software doe je dat het best?


6 juli 2021 - Kirkman Company

In een serie vlogs nemen verschillende consultants uit de HR praktijk van Kirkman Company je mee in waar zij denken dat zaken beter kunnen in het HR tech werkveld. In dit artikel delen we 3 van hun tegelwijsheden, inclusief een aantal concrete tips voor het verbeteren van een HR IT implementatie. 


25 juni 2021 - HRTech Redactie

Vroeger waren computers 100% DEI proof, want camera's en AI bestonden nog niet, dus het maakte totaal niet uit wie een computer gebruikte. De snelle technologische ontwikkelingen waren vaak een vooruitgang, maar er zijn ook problemen bij gekomen. Nu software steeds slimmer wordt is het extra belangrijk dat iedereen die software ontwikkeld zich bewust is van de eigen vooroordelen.


31 mei 2021 - HRTech Redactie

De best passende Workforce Planning software inkopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Software aanschaffen doe je immers niet iedere dag. Niet vreemd dus dat ruim 80% van de selectie- en implementatieprocessen mislukt door de selectie van verkeerde software. Planbizz heeft nu een eigen e-book geschreven om veelgemaakte fouten in het proces te voorkomen.


19 mei 2021 - HRTech Redactie

Cloudwatch & VroomHR, beiden specialist op het gebied van HR Transformatie en Digital HR, bundelen hun krachten en gaan per direct samen verder. De nieuwe organisatie telt ruim 50 werkenden, waaronder een breed team aan HR-consultants op het gebied van HR-transformatie, procesverbetering, architectuur en softwareselectie. We spraken beide partners over deze fusie.


1 februari 2021 - HRTech Redactie

In een webinar afgelopen woensdag presenteerden we de nieuwe 2021 editie IV van de HRTech Arena. Er zijn 84 partijen toegevoegd en 14 afgevoerd, dus totaal 70 nieuwe spelers naar totaal ruim 370 nu. We hebben het domein Employer Branding toegevoegd en het domein Samenwerken gesplitst in specifiek Teamwork en Engagement, beide met zeer nuttige tools in deze aanhoudende corona thuiswerktijden.


13 januari 2021 - HRTech Redactie

Planbizz en #HRTechReview introduceren samen de Planbizz Arena, die organisaties helpt bij hun zoektocht naar de beste Workforce Planning software. In deze Arena staan 75 aanbieders van Workforce Planning software overzichtelijk bij elkaar, onderverdeeld per branche.


7 januari 2021 - HRTech Redactie

Wist je dat 1 op de 3 werkenden de perfecte job skipt als de bedrijfscultuur hen niet aanstaat? En dat 91% van de managers cultural fit minstens zo belangrijk vindt als de skills van een nieuwe medewerker? Met de slimme HR software HoorayHR worden HR-taken geautomatiseerd en hebben je collega’s toegang tot hun personeelsdossier. Handige verzuim- en verlofregistratie, maar ook een bonnen app voor declaraties, urenregistratie en digitaal ondertekenen van contracten. Hopla, meer tijd voor je business en een blij team!


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


7 december 2020 - HRTech Redactie

Alle HRTech aanbieders opgelet. In januari verschijnt de volgende editie van de #HRTech Arena. Als jouw organisatie of tool er nog niet tussen staat en je bent wel aanbieder van HRTech software, dan kan je je nu nog aanmelden. In 2021 prijkt dan ook jouw logo in het speelveld van HRTech aanbieders.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.