Nieuws


14 juni 2023

Onderzoek: Hoe volwassen is jouw organisatie op het gebied van HRTech?


Op initiatief van Crowe Foederer HR Tech Services en #HRTech Review start deze week een onderzoek naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties in het gebruik van HR-technologie.

Categorie: Onderzoek, HRTech selecteren, HRTech implementeren
Geschreven door: HRTech Redactie

Voorafgaand aan het onderzoek is veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van een ‘#HRTech Volwassenheidsmodel’. Dat model beschrijft vijf niveaus  - van ad hoc/reactief tot voorspellend/proactief – en laat zien hoe volwassen organisaties zijn op een aantal terreinen.

Over het HRTech Volwassenheidsmodel

“Het model is opgezet door de expert community van #HRTech Review, met zo’n 20 experts die samen meer dan 250 jaar aan ervaring hebben in het selecteren, implementeren en gebruiken van HR technologie”, aldus hoofdredacteur Mark van Assema.

HRTech model op tafelMeedoen aan het onderzoek is voor organisaties heel interessant, zegt hij: “Het onderzoek geeft je inzicht in je eigen situatie en laat zien welke verbeterstappen je organisatie kan maken. Wanneer je meedoet aan dit onderzoek ontvang je naast de resultaten van dit onderzoek ook een maatwerk versie van het #HRTech Volwassenheidsmodel met op basis van jouw antwoorden de volwassenheid van jouw organisatie geplaatst in het model, zie onderstaand voorbeeld. Je kunt dit gebruiken om die volwassenheid de komende jaren stap voor stap te vergroten tot een niveau dat voor jouw organisatie (omvang) voldoende is, niveau 3 voor kleinere organisatie, niveau 4 of 5 voor grotere, internationale organisaties.”

Doe vooral mee aan het onderzoek en kijk waar jouw organisatie staat in het #HRTech Volwassenheidsmodel. Deelnemen kan via deze link!

#HRTech Review en haar partner Crowe Foederer vonden elkaar begin dit jaar in de gezamenlijke wens om de volwassenheid van Nederlandse organisaties op het gebied van HR technologie in kaart te brengen. De uitvoering van het onderzoek is in handen van het onderzoeksteam van #HRTech Review/ZiPmedia. De resultaten van het onderzoek en een duiding van de ‘stand in het land’ op het gebied van HRTech-volwassenheid zullen worden beschreven in een rapport van Crowe Foederer en #HRTech Review. Tijdens het gezamenlijke event ‘Groeien met HR Technologie’ op 28 september in het Evoluon in Eindhoven worden de uitkomsten gepresenteerd.

Schrijf je hier in voor het gratis event ‘Groeien met HR Technologie’ op 28 september

Voorbeeld van een maatwerk #HRTech volwassenheidsmodel:

HRTech Volwassenheidsmodel voorbeeld

Deel dit artikel
Dit artikel is 748 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter