Nieuws


4 december 2023

Skills Ambassade opgericht


Skills-denken is belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin verder stappen te zetten, is de Skills Ambassade opgericht. Tijdens de conferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op 20 november in Amstelveen, werd de Skills Ambassade officieel gelanceerd.

Categorie: HRTech selecteren, Skills Based HR, Integraal SkillsPaspoort
Geschreven door: HRTech Redactie

Borging Integraal Skillspaspoort Programma

Jos SandersDe Skills Ambassade is de borging van het Integraal Skillspaspoort Programma en meer dan dat, vertelt Jos Sanders namens de ISP-werkgroep:

“Begin dit jaar was de startconferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ en op 20 november sloten we het ‘EU Jaar van de Skills’ af met een tweede conferentie, waar we ons gezamenlijk rapport presenteerden als inspiratie om vooral samen door te pakken, want er is nog veel te doen. De synergie tussen de onderdelen van het Integraal Skillspaspoort, bestaande uit de skillsplatformen, de skillswallet en de skillstaal, moet nog meer vorm krijgen. De skillswallet moet nog worden gekoppeld aan de diverse skillsplatformen en de skillstaal is nog in ontwikkeling. We hebben in dit ‘EU Jaar van de Skills’ laten zien dat we een ‘coalition of the willing’ hebben gevormd en dat willen we graag uitbouwen met een jaarlijks terugkerende conferentie.”

Overzicht van aanbieders

Nu er steeds meer aandacht is voor skills, zijn er ook steeds meer aanbieders van een skillsplatform. Iedere aanbieder pakt het op zijn eigen manier aan, met verschillende methoden en technieken, en onder verschillende voorwaarden. De kans is groot dat gebruikers straks door de bomen het bos niet meer zien. Om meer overzicht te bieden in het grote aanbod van verschillende skillsplatformen, is in het rapport ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ gewerkt aan een eerste overzicht. 

Deze informatie is onder meer terug te vinden op de website van de Skills Ambassade. Bezoekers kunnen dan hun wensen en voorkeuren selecteren en direct een aantal skillsplatformen uitzoeken die mogelijk bij hen passen. Ook kunnen zij direct contact opnemen met de aanbieders. De initiatiefnemers willen vanuit de ambassade gebruikers ook actief begeleiden bij het gebruik van het Integraal skillspaspoort 2.0.


cover-skills-Rapport “Op weg naar een integraal skillspaspoort’

Het rapport ‘Samen op weg naar een integraal skillspaspoort‘ bevat het tweede onderzoek naar concrete toepassing van wat inmiddels het Integraal Skillspaspoort (ISP) wordt genoemd.

Vele arbeidsmarktpartijen hebben meegewerkt aan dit onderzoeksprogramma gericht op alle kraptesectoren en op scholieren, studenten, werkenden en in het bijzonder ook niet-werkenden en arbeidsmigranten.

In dit rapport worden bevindingen gepresenteerd van onder meer 21 toepassingen uit dit onderzoeksprogramma en wat EVC’s aan meerwaarde bieden voor de 24 bekeken skillsplatformen.

Bestel uw exemplaar via: Bestelpagina ISP rapport “Op weg naar een integraal skillspaspoort’ – ZiPconomy

Deel dit artikel
Dit artikel is 271 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter