Nieuws


19 februari 2024

Dit moeten HR-tech leveranciers doen in 2024 volgens Gartner


Technologie is en blijft een belangrijk onderdeel van het HR-budget, maar het veranderlijke economische klimaat heeft wel grote invloed op de prioriteiten binnen organisaties. Daarom is het voor leveranciers van #HRtech van groot belang dat zij hun toegevoegde waarde voor bedrijven kunnen aantonen.

Categorie: HRTech selecteren
Geschreven door: HRTech Redactie

andre-taissin-5OUMf1Mr5pU-unsplash

Kostenoptimalisatie

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat voor CEO’s kostenbeheer een steeds belangrijker thema wordt. Uit onderzoek kwam naar voren dat 14% dit noemt als prioriteit voor het komende jaar. Let wel, dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder (+69% t.o.v. 2022).

Voor het beste bedrijfsresultaat moet HR constant balanceren tussen wat goed is voor het bedrijf en de kosten. Om dit evenwicht te behouden, kijken HR-professionals steeds meer naar technologische oplossingen. Technologie is voor het derde jaar op rij het belangrijkste investeringsgebied voor HR. 

Met de focus op kostenbeheer is het voor aanbieders van HR-technologie belangrijk dat zij kunnen aantonen dat de tool die zij leveren bijdraagt aan kostenoptimalisatie.

Technologie in lijn met bedrijfswaarden

Gartner stelt dat het als leverancier van HR-technologie belangrijk is om de technologieën op één lijn te brengen met de belangrijkste waarden binnen organisaties. Zo wordt de werknemerservaring (employee experience) binnen organisaties steeds belangrijker. 

Ondersteun de werknemerservaring met behulp van technologie. Zorg dat de technologie aansluit op de belangrijkste momenten van managers en werknemers binnen de employee journey om de ROI te optimaliseren.

Daarnaast is de flexibiliteit van talent tegenwoordig een belangrijke waarde binnen organisaties. Combineer mogelijkheden om vaardigheden en aanbod van talent met elkaar te verbinden. Ondersteun daarnaast de continue talentmanagementprocessen. En maak de uitvoering van total talent management mogelijk. 

Kunstmatige intelligentie kan ingezet worden om besluiten te verbeteren en om efficiënter te werken.

Tot slot is het volgens Gartner van belang om constant te streven naar een vereenvoudiging van het totale aantal systemen en optimalisatie van de portefeuille, om zo kosten te besparen.


Download hier het volledige rapport.

Deel dit artikel
Dit artikel is 258 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter