Nieuws


27 december 2022

De top 10 artikelen van 2022


Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.

Categorie: HRTech selecteren, HRTech implementeren, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

De top 10 content in 2022 op HR Tech ReviewDe 'mooiste tijd van het het jaar' is weer aangebroken: de tijd om nog even achterom te kijken en de balans op te maken. Wat ging er goed dit jaar en wat kan er beter? Ook de redactie van #HRTech Review dook in de statistieken om meer inzicht te krijgen in wat onze lezers het meeste heeft geboeid. Dit is de top 10 van de best gelezen artikelen. 

 

1. Recruitment bij Politie Nederland: vergroten van ‘wendbaarheid’ en ‘flexibiliteit’ in vacaturedienstverlening

#HRTech-expert Joost de Zeeuw kreeg van de Politie de opdracht om de vacaturedienstverlening wendbaarder te maken. Hoe heeft hij dit aangepakt?

2. Dé vijf #HRTech trends voor 2022

De vijf belangrijkste trends voor 2022 waren volgens dit artikel skills management, vind-tools in recruitment, tooling bij hybride en remote werken, coaching en mentoring en rationalisatie. Wat is daarvan terechtgekomen?

3. Skills en skillspaspoort als succesfactor op een krappe arbeidsmarkt

Uit onderzoek van TNO en CBS blijkt dat matches op de arbeidsmarkt makkelijker gemaakt kunnen worden door uit te gaan van taken en skills in plaats van beroepen en opleidingen. Een skills-paspoort dat de beschikbare vaardigheden van werkenden vastlegt, verkleint de kans op mismatches.

4. Gevaar van AI, het is krachtig als een kernbom

Henry Kissinger trekt in het boek The Age of AI de vergelijking tussen AI en een kernbom. De Big Tech-bedrijven zijn in een machtsstrijd verwikkeld waarin Artificial intelligence (AI) als wapen wordt ingezet. Om te voorkomen dat die superslimme computers dingen gaan doen die wij niet willen is het tijd voor ethiek bij AI-toepassingen.

5. Talentmarktplaatsen: de ontwikkeling en evolutie volgens Bersin

Door de pandemie hebben werkenden het licht gezien en veranderen ze hun routine, werkplek en werksituatie, zegt Josh Bersin. Als gevolg hiervan zetten organisaties meer dan ooit in op interne ontwikkeling van talent, via wat we het Talent Marketplace concept noemen.

6. De tech investeringen van Nike om leidend te zijn in HR

De chief human resources officer (CHRO) van Nike geeft een interview waarbij ze een inkijkje geeft in investeringen in HRTech bij de organisatie.

7. Lancering #HRTech Arena editie V

In september zag de vijfde editie van de #HRTech Arena het licht, met meer dan 90 nieuwe spelers, en een paar stoppers.

8. Spotify biedt talent van over de hele wereld kansen met interne talentmarktplaats Echo

In september vorig jaar lanceerde Spotify de interne talentmarktplaats Echo, om groeikansen onder de aandacht te brengen van alle medewerkers met ambities, waar ook ter wereld.

9. Planbizz Arena 2022: 93 aanbieders van roosterplanningsoftware

Eind februari lanceerde onze kennispartner Planbizz de nieuwe editie van hun Planbizz Arena. Een coproductie met HRTech Review, samengesteld om de markt voor roosterplanningsoftware in Nederland inzichtelijk te maken.

 10. Hoe ING skills data gebruikt om workforce planning en EX te verbeteren

De manier waarop ING vaardigheden van personeel ontwikkelt, door intensief gebruik te maken van skills data, is zeer interessant. myHRFuture sprak met Luigi Maria Fierro van ING over deze ontwikkeling.

Deel dit artikel
Dit artikel is 591 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter