Nieuws


3 november 2021 - HRTech Redactie

In oktober is het project RITZ van start gegaan. RITZ staat voor Regionale Inzet Tijdelijke Zorg. Het is een unieke samenwerking tussen zorgorganisaties Thebe, De Wever, Mijzo en St. Franciscus op het gebied van personele inzet. Door samen te werken via een #HRTech tool en gebruik te maken van de capaciteit die regionaal beschikbaar is, kunnen de zorgorganisaties elkaar helpen.


27 juli 2021 - Nedap

Soms slaat technologie de plank mis. Dat terwijl technologie ons moet ondersteunen. Het moet ons leven of ons werk aangenamer maken. Daarom zegt Nedap Staffing Solutions: first people, then technology. Ze laten de mens en zijn uitdagingen het vertrekpunt zijn.


31 mei 2021 - HRTech Redactie

De best passende Workforce Planning software inkopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Software aanschaffen doe je immers niet iedere dag. Niet vreemd dus dat ruim 80% van de selectie- en implementatieprocessen mislukt door de selectie van verkeerde software. Planbizz heeft nu een eigen e-book geschreven om veelgemaakte fouten in het proces te voorkomen.


8 april 2021 - Nedap

Elke HR-afdeling van een productiebedrijf, logistieke onderneming of distributiecentrum, kent deze uitdaging: de grilligheden van de 24-uurs economie gooien oude werkwijzen en zekerheden overboord. Het roosteren van personeel, het registreren van gewerkte uren en de verloning zijn een complexe aangelegenheid geworden.


8 maart 2021 - HRTech Redactie

Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...


13 januari 2021 - HRTech Redactie

Planbizz en #HRTechReview introduceren samen de Planbizz Arena, die organisaties helpt bij hun zoektocht naar de beste Workforce Planning software. In deze Arena staan 75 aanbieders van Workforce Planning software overzichtelijk bij elkaar, onderverdeeld per branche.


11 november 2020 - HRTech Redactie

Onze nieuwe partner Nedap Staffing Solutions benadert de wereld van planning tools vanuit een Integraal Talent Beheer benadering, waar vast en flex gelijk worden gesteld. Hun nieuwste tool Flux kun je direct eind deze maand tijdens onze debinarweek bekijken.


30 juni 2020 - HRTech Redactie

Sinds deze maand is Vincent Peskens als specialist in HRTech voor Tijdregistratie aangesloten bij onze community. Hoewel tijdregistratie vanuit HR als niche is op te vatten kun je met handige tools veel alledaagse praktische en salaristechnische uitdagingen oplossen. Door invoering van een tijdregistratiesysteem met de juiste koppelingen leg je de basis voor optimaal beheer van contracturen en kostenbesparing.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


20 april 2020 - HRTech Redactie

De Rijksoverheid gaat de personeelsplanningssoftware van Intus inzetten voor rijksambtenaren die werken in roosterdienst. De roostersoftware zal worden aangeboden vanuit P-Direkt, het Shared Service Center voor HR-zaken voor rijksambtenaren. Bij de 37 betrokken overheidsorganisaties werken in totaal ongeveer 30.000 medewerkers en de betreffende externe medewerkers in roosterdienst.


9 januari 2020 - HRTech Redactie

Dat technologie versnelling en innovatie mogelijk maakt werd gister weer duidelijk toen leverancier L1nda, uit de vaak geïsoleerde wereld van roosterplanning tools, aankondigde ook uitzendbureau te worden. Extra opmerkelijk bezien vanuit de invoering van de WAB.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


19 april 2019 - HRTech Redactie

Tijd voor een eerste blik op het eerste offline event van HRTech Review op 6 juni, de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019. Op de plattegrond vind je de voorlopige indeling met de Talent Tech zone.


12 april 2019 - HRTech Redactie

Deze week werd de online, onafhankelijke planning software selectiedienst genaamd Planningsoftwareselect.nl gelanceerd. In het HRTech domein 'Dagplanning & tijdregistratie' zijn zeer veel spelers actief uit Nederland en internationale spelers met vaak branche specifieke oplossingen. Met deze online dienst kunnen MKB partijen zelfstandig de juiste partij selecteren.


20 maart 2019 - HRTech Redactie

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe kennisbank op ons platform geopend met meer dan 100 items om meer te leren over #HRTech. Enerzijds vind je hier uitgebreide beschrijvingen van vakjargon die de HRTech aanbieders gebruiken. Anderzijds vind je whitepapers, boeken en webinars met meer diepgaande HRTech informatie. Mis je iets, laat het ons weten!


28 februari 2019 - Rocco Achterberg

Werken aan de keukentafel met je kat op schoot, online vergaderen vanuit de koffietent om de hoek of mails beantwoorden tussen de palmbomen op het Italiaanse strand. Voor steeds meer mensen is dit de dagelijkse realiteit van werken. Sterker nog: op afstand werken is de afgelopen tien jaar met 115 procent toegenomen en is daarmee een enorme trend geworden. Dankzij alle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is naar kantoor komen in sommige sectoren en functies simpelweg niet meer nodig. E-mail, Skype, FaceTime en chatprogramma’s geven onze traditionele werkvormen een digitaal tintje. En met resultaat: de lijst van bedrijven die volledig of gedeeltelijk virtueel werken wordt steeds langer.


15 oktober 2018 - HRTech Redactie

Salarisverwerking is binnen HRTech het oudste domein, waar men al ruim 100 jaar aan het automatiseren is. Uit onderzoek van brancheorganisatie NIRPA blijkt dat amper 11% van de organisaties een volledig geautomatiseerde salarisverwerking heeft.


9 oktober 2018 - HRTech Redactie

Er is weer een nieuwe versie van de "Talent Management Suites" Magic Quadrant van Garner onderzoeksbureau uit de VS. Er staan slechts 9 spelers in de grid en Software Partner van HRTech Review Cornerstone staat in leidende positie.


26 juni 2018 - Rocco Achterberg

Sta je op het punt om nieuwe plannings- of tijdregistratiesoftware voor je organisatie of instelling aan te schaffen? Op de valreep bieden we je drie tips met betrekking tot de selectie. Dat tips welkom zijn blijkt uit de praktijk waar geselecteerde software vaak niet naar verwachting van organisaties functioneert. Door inadequate softwareselectie worden onnodige kosten gemaakt. Zonde, zeker gezien plannings- en tijdregistratiesoftware de potentie heeft de omzet juist te optimaliseren. Realiseer deze potentie met behulp van de onderstaande tips.


20 juni 2018 - HRTech Redactie

In onze aanbiedersgids vind je al bijna 150 aanbieders van #HRTech. Om deze HR technologie in te delen maken we gebruik van door ons gedefinieerde domeinen, die uiteraard aansluiten bij andere indelingen in de markt. Om geen verwarring te krijgen over de betekenis van een domein hebben we de gids uitgebreid met omschrijvingen per domein.


5 april 2018 - HRTech Redactie

Maar liefst 25 webinars waren er in februari te volgen tijdens de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy. Ze staan nu allemaal op een rij in een handig eMagazine bij ZiPconomy.