Nieuws


30 juni 2020

Expert intro: Vincent Peskens over tijdregistratie


Sinds deze maand is Vincent Peskens als specialist in HRTech voor Tijdregistratie aangesloten bij onze community. Hoewel tijdregistratie vanuit HR als niche is op te vatten kun je met handige tools veel alledaagse praktische en salaristechnische uitdagingen oplossen. Door invoering van een tijdregistratiesysteem met de juiste koppelingen leg je de basis voor optimaal beheer van contracturen en kostenbesparing.

Categorie: Dagplanning, #HRTech Review Community
Geschreven door: HRTech Redactie

Vincent Peskens HRTech Review BannerWaarom een systeem voor tijdregistratie?

Voor het verlonen van de gewerkte tijden van zowel medewerkers als flexwerkers heeft u gegevens nodig zoals de gewerkte uren, de overwerk- en toeslaguren en alle afwezigheidsredenen van de medewerkers.

De berekeningen hiervoor zijn complexer geworden door de toegenomen flexibiliteit bij zowel werkgever als werknemer en door de diverse regelingen in het arbeidscontract, CAO, werkreglementen en de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Met het juiste systeem kunnen afhankelijk van uw wensen de volgende zaken worden bijgehouden: roosters, ploegendiensten, consignatiediensten, kostenplaatsregistratie, orderregistratie, aanwezigheidssignalering, workflows, calamiteiten- en managementrapportages.

Mogelijke koppelingen en registratie

Als geïntegreerde of gekoppelde toepassingen onderscheiden we toegangscontrole, (personeels)planning, tijdschrijven of urenverantwoording, orderregistratie, bezoekersregistratie, HRM, salarisverwerking, ARBO, ERP, financieel, boardcomputers en dashboardsysteem.

Voor een snelle en foutloze registratie wordt er naast de traditionele boekingsterminal met verschillende functies ook steeds meer gebruik gemaakt van een registratie-app. Met een registratie-app is veel mogelijk, zoals resultaten inzien, klokken, verlof aanvragen, rooster bekijken en berichten doorgeven.

Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws over #HRTech ontwikkelingen. Zo blijf je goed op de hoogte.

Het e-book tijdregistratie

boek-met-schaduw-210Het e-boek over tijdregistratie geeft u inzicht in de vele aspecten die in het inventarisatie- en selectieproces een rol spelen en biedt u daarnaast een leidraad om uw eisen en wensen te definiëren. Op basis daarvan kun je een geschikte leverancier selecteren of je bestaande systeem optimaliseren. In het boek vindt je deze onderwerpen:

 • Waarom tijdregistratie
  Wat voor de de ene organisatie een reden is om tot aanschaf over te gaan, is voor een andere organisatie juist een reden om dit niet te doen. In dit boek worden vijftien verschillende redenen besproken om tijdregistratie aan te schaffen.
 • Modules in tijdregistratie
  Tijdregistratiesystemen hebben vele mogelijkheden die verder gaan dan alleen het berekenen van de aanwezige tijd. Zo kan een systeem u oplossingen bieden voor aanwezigheid, afwezigheid, planning, tijdschrijven, orderregistratie, toegangscontrole, BHV, receptie en bezoekersregistratie. De verschillende mogelijkheden worden hierin uitgebreid besproken.
 • Het inrichten van tijdregistratie
  Een systeem is zo goed als de inrichting van het pakket. Voor het inrichten dient u te weten wat u met het systeem wilt bereiken en welke verschillende regelingen binnen uw bedrijf worden toegepast. Het boek beschrijft hoe de verschillende regelingen zoals pauzes, overuren en afwezigheden invloed kunnen hebben op het systeem en hoe deze tevens op elkaar invloed kunnen hebben.
 • Het beheer
  Tijdregistratie is een systeem voor en door de hele organisatie. Het beheer ligt niet bij één persoon. Elke medewerker zal afhankelijk van zijn functie, toegang kunnen krijgen tot het systeem. De verschillende functies worden in dit boek besproken, van dagelijks beheer, Employee Self Service, managers, directie en systeembeheer.
 • Koppelingen
  Tijdregistratie staat niet op zichzelf. Een goede koppeling bespaart dubbel werk en voorkomt fouten. De verschillende koppelingen die mogelijk zijn worden behandeld zoals met HRM, salarisadministratie, ERP en toegangscontrole.
 • Wijze van registratie
  Hoe wilt u registreren? Met een badge of met biometrie. Wat wilt u registreren? Alleen de begin- en eindtijd of ook de afdeling en/of order. Is het tijdstip van aankomst en vertrek van belang of dient de gepresteerde tijd te worden ingegeven? De verschillende mogelijkheden worden in dit boek duidelijk uiteengezet.
 • Het invoeren van tijdregistratie
  De verschillende stappen worden behandeld die nodig zijn van de oriëntatiefase tot en met het in gebruik nemen van het tijdregistratiesysteem. Hierbij worden o.a. de volgende stappen besproken: analyse, pakketselectie, inrichten, installatie, instructie, testperiode, finetunen en onderhoud.

Download het gratis e-boek van Vincent Peskens.

Deel dit artikel
Dit artikel is 464 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter