Nieuws


8 maart 2021

De Coolest HR Tech solution of the year 2021 in Belgiƫ


Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...

Categorie: Recruitment, HR Analytics, Prestatiemanagement, Assessments & Matching, Dagplanning, Engagement, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

Jigso3

Virtual HRM innov & tech Day

Op 23 februari vond de vierde, de eerste virtuele, HRM innov & tech Day plaats voor België. Vorig jaar ging het event wegens corona niet door, maar in 2019 waren we er in Mechelen ook bij.

Het event kende een mooie line-up aan sprekers die, ook deels in het Nederlands, inspeelden op vooral de actuele thema's door corona als leiderschap, online recruitment en digitaal performance management. Maar ook reguliere thema's als leren & ontwikkelen met onderbouwing van data en de koppeling tussen customer en employee experience. De sprekers waren van onder andere ING, ABN AMRO, NMBS (Belgische NS), Decathlon (die over zijn naar zelfsturende teams) en de Antwerp Management School.

De dag startte met een pitch rond van 8 start-ups in #HRTech. De vendors krijgen daarvoor elk 7 minuten om de jury en het publiek te overtuigen. Een jury van experts en het publiek kunnen stemmen via een online voting-systeem. De score van de jury telt mee voor 60%. 

Dossier: Talent Marketplace
Alle relevante informatie rond het concept 'De Talent Marketplace': artikelen, aanbieders, debinars en onze Talent Marketplace experts.

Logo-Coolest.-2021JiGSO Listen is De Coolest HR Tech solution of the year 2021

Uiteindelijk werd de 'luister' tool van JiGSO uitgeroepen tot winnaar van dit jaar. Je vindt deze partij terug in ons HR Analytics domein. "JiGSO Listen is een innovatief luisterplatform voor teams dat uw organisatie helpt bloeien door uw teams de inzichten en tools te geven om een cultuur van samenhang en psychologische veiligheid op te bouwen." Bij JiGSO bieden ze meerdere tools om met hulp van AI de HR data die aanwezig is om te zetten in kennis, ook wel 'voorspellende analytics', die je dan weer kunt inzetten om betere strategische personeelsplanning of workforce planning te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld meer lezen over hoe je dan beter kunt 'luisteren' naar medewerkers in dit blog van JiGSO over 'churn', de term en KPI die meet hoeveel en hoe snel mensen je organisatie verlaten.

De 7 andere kanshebbers

Innduce

Ook de andere deelnemers aan de pitch ronde zijn de moeite waard om toch hier de revue te passeren met een korte beschrijving:

  1. Huapii, Prestatie management domein; een start-up met een focus om samenwerking te verbeteren, inclusief skills management, ontwikkeling, OKR's, feedback en coaching/mentoring. Eentje met potentie in de talent marketplace hoek
  2. theMatchBox, Recruitment domein: met 360Match API kunnen werving en selectieprocessen geautomatiseerd worden voor search en matching van kandidaten en vacatures
  3. Spencer, Engagement domein: een employee communication tool, en een employee experience laag, die andere HRTech tools kan ontsluiten.
  4. Socialseeder, Engagement domein: Een tool om berichten van de organisatie makkelijk door medewerkers te laten delen en vervolgens ook de response te meten.
  5. Innduce, Assessment & matching: een tool voor 'crowdsourcing' van innovatie in je organisatie die alle medewerkers erbij betrekt via assessments.
  6. Meet Roger, Engagement domein: een interne communicatie tool die verschillende communicatiemiddelen als email, chat, nieuws en sms kan combineren.
  7. Strobbo/Protime: Dagplanning domein; een nieuwe module van leverancier Protime die dagplanning in een gebruiksvriendelijker manier presenteert.

Veel nieuwe partijen dus in het Talent Management segment, vooral rond Employee Engagement, wat in deze remote werken tijden natuurlijk ook heel logisch is en blijvend nodig zal zijn. Met slechts 1 partij in de Recruitment en 1 in de Core HR segmenten van onze HRTech Arena zijn die deze keer wat minder bedeeld geweest.

MatchBox

 

Update: Alle pitches staan nu ook online en zijn hier te vinden.

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 911 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter