Nieuws


20 maart 2019

De #HRTech Kennisbank is open


Vanaf vandaag hebben we een nieuwe kennisbank op ons platform geopend met meer dan 100 items om meer te leren over #HRTech. Enerzijds vind je hier uitgebreide beschrijvingen van vakjargon die de HRTech aanbieders gebruiken. Anderzijds vind je whitepapers, boeken en webinars met meer diepgaande HRTech informatie. Mis je iets, laat het ons weten!

Categorie: Recruitment flex, Recruitment, On/-offboarding, Achtergrond Screening, Arbeidsvoorwaarden, Declaraties, HR Administratie, HR Analytics, Learning & Development, Strategische personeelsplanning, Prestatiemanagement, Salarissen, Assessments & Matching, Dagplanning, Engagement
Geschreven door: HRTech Redactie

We lanceren de kennisbank met het doel om een plek te creëren waar iedere HR professional, van recruiter tot HR Business partner tot HR directeur, terecht kan voor informatie over HRTech. Dat doen we samen met onze HRTech Experts en Partners. Die doen zelf ook allerlei onderzoeken en maken bijvoorbeeld webinars en whitepapers die we in de kennisbank eenvoudig toegankelijk maken. De basis van de kennisbank is gratis en zonder login.

HRTech Taal

Het belangrijkste onderdeel van de kennisbank is de #HRTech Taal. Dit is in feite een uitgebreide definitielijst van het vakjargon dat in de HRTech wereld wordt gebruikt, van ‘Adverse media checks’ tot ‘XML Koppelingen’. Wat we hierbij anders doen is niet alleen de Wikipedia definitie kopiëren, maar ook uitleggen wat het begrip voor HR betekent. Zo vind je bij PAAS niet alleen dat het Platform As A Service betekent, maar ook welke voordelen dat biedt voor de HRTech aanbieder en daarmee ook voor hun gebruikers.

LogosKennisbank

De lijst telt al meer dan 100 items en om hierin te zoeken kun je natuurlijk gewoon zoeken op een bepaalde term via een zoekveld, of je kunt uitgebreid zoeken op type kennisitem of domein. De HRTech Taal in de verschillende domeinen kun je ook uit elkaar houden door de logo’s die we hiervoor gebruiken.

Domeinen in de Arena

In de kennisbank wordt een toelichting gegeven op alle domeinen die we onderscheiden in de HRTech Arena. Daar gebruiken we bijvoorbeeld Nederlandstalige termen voor gebieden die ook vaak in het Engels worden aangeduid. Zo is ‘Performance Management’ hier ‘Prestatie Management’ en ‘Collaboration’ is in het Nederlands gewoon ‘Samenwerken’.

Samenwerktools dus die het werken in teams ondersteunen, zoals bij Agile werken, en allerlei communicatietools, om bijvoorbeeld berichten te versturen. Dit is misschien niet een categorie die traditioneel als HRTech wordt gezien, maar het gaat over effectief werken met mensen waardoor ze hopelijk productiever worden, precies het doel ook van Prestatie Management. En je ziet meer en meer van dit soort samenwerk functionaliteit in wel traditionele HRTech tooling kruipen, zoals in de HR administratie en Dagplanning tools, waarbij je veel via de smartphone kunt doen.

DomeinSamenwerken

Partner informatie bijna gratis

In de kennisbank is ook veel informatie te vinden van partners. Zo is er veel HRTech Taal te vinden van bijvoorbeeld onze Experts Mark Bassie, Matthijs van den Bos en Recruitment Tech over de domeinen waarin zij zijn gespecialiseerd. Deze informatie is in basis ook gratis.

Daarnaast geven we toegang tot bijvoorbeeld whitepapers, ebooks, webinars van partners en onze eigen ‘debinars’ (demo webinars) die in het verleden zijn opgenomen. Deze zijn niet helemaal gratis, want we vragen wel om je gegevens achter te laten voor je toegang krijgt tot deze informatie. Die contactgegevens geven we door aan onze partners. Wij hebben met hen de afspraak dat ze die gegevens slechts eenmaal mogen gebruiken om jullie via e-mail te contacten (we vragen niet je telefoonnummer).

De downloads of video’s zijn direct online beschikbaar.

Hoe compleet is de kennisbank?

In een innovatieve HRTech wereld waar we bijna dagelijks wel nieuwe dingen zien is zo’n kennisbank nooit af of compleet. Anderzijds verandert niet alles even snel, dus geen nood. De ‘cloud’ is nu alweer .. jaar boven ons en nog is niet voor iedereen de impact van Cloud Software voor je HR organisatie helder. Daar willen we aan bijdragen.

Alle basis begrippen op het gebied van technologie en het implementeren van die technologie staan er nu in en ook al wat meer exotische begrippen. We zullen in de loop van dit jaar meer informatie van Experts en Partners toevoegen en jullie daarover informeren.

Ook jullie input is natuurlijk erg welkom dus je kunt terminologie die je mist, of na uitleg in de Kennisbank nog steeds niet helemaal begrijpt, naar ons mailen.

Veel bomen, waar is het bos?

HRTech is wereldwijd een miljarden business dus er zijn heel veel bomen, ook in onze kennisbank. Als je door de bomen het bos niet meer ziet en daar wel naar zoekt bieden we persoonlijke hulp. In onze HRTech Masterclass op 28 en 29 maart gaan we dieper in op de terminologie en basis concepten, maar ook op het Agile selecteren en implementeren van die HRTech. Er zijn nog 2 stoelen beschikbaar, maar als je geen tijd meer hebt volgende week kun je voor een volgende Masterclass alvast reserveren.

Masterclass_banner_breed

Deel dit artikel
Dit artikel is 1037 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter