Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


23 augustus 2023 - HRTech Redactie

Waarom zul je als HR professional steeds meer te maken gaan krijgen met Artificiële Intelligentie (AI)? Wat moet je daar echt van weten en waarom? Daarover organiseren Compagnon, Intelligence Group en Werf& het ‘HR & AI congres’ op 7 september.


31 juli 2023 - HRTech Redactie

Zin om in je vakantie wat hr-lectuur door te nemen maar geen zin in al te zware kost. Ga dan voor HR met Ballen. Niet voor niets stond dit vorig najaar verschenen boek bijna een maand lang op nummer 1 in de Managementboek Top 100. Op luchtige toon geeft auteur Bob Zeegers je serieuze tips om een betere hr-professional (excuus, HR-strijder!) te zijn.


25 juli 2023 - Cornerstone

Volgens Michel Geurts, Regional Vice President Benelux/Denmark bij Cornerstone is talentontwikkeling een noodzakelijke strategie voor de toekomstbestendigheid van organisaties. “Technologie is hierin van groot belang. Maar technologie is de enabler, niet het doel op zich.” Tijdens Cornerstone Inspires gaven Geurts en diverse experts hun visie op de huidige wereld van werk.


10 juli 2023 - HRTech Redactie

Welke instrumenten heeft HR nu ter beschikking om de zorgsector uit te laten groeien tot de aantrekkelijke, moderne werkgever van de toekomst? Dat is het thema van de 17e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg op dinsdag 19 september 2023 in het Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch.


4 juli 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is nu belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin stappen te zetten, wordt onder andere gewerkt aan de Skills Ambassade. De Skills Ambassade moet een kenniscentrum worden waar gebruikers kunnen kiezen voor de best passende aanbieder van het Skillspaspoort. Ook krijgen gebruikers begeleiding bij het gebruik van het Skillspaspoort.


22 juni 2023 - HRTech Redactie

People Analytics, HR Analytics, data-driven HR, HR Tech, HR Metrics, People Data, allemaal termen voor datagedreven HR. Veel organisaties spelen met de gedachte om iets te doen met HR-data. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? In dit interview de visie daarop van Paulien Goudsmit, HR consultant bij Kirkman Company.


15 juni 2023 - HRTech Redactie

Internal talent marketplaces (ITM’s), die organisaties gebruiken om werkenden met banen te matchen, kunnen werktevredenheid en betrokkenheid verbeteren, personeelsverloop verminderen en geven leidinggevenden toegang tot diverse perspectieven over belangrijke opdrachten. Vijf onderzoekers van Amerikaanse universiteiten geven hun gezamenlijk visie op deze interne talentmarktplaatsen in Harvard Business Review.


1 juni 2023 - HRTech Redactie

In een onzekere economie is er één ding constant voor werkgevers: de people strategy. De juiste mensen aannemen, de juiste mensen behouden en zorgen dat de skills van werknemers up-to-date zijn, zodat bedrijven kunnen floreren en groeien. Dat zegt HR-expert Josh Bersin, die de HR Technology Conference Virtual opende met een keynote “HR Technology 2023: The Disruption Continues.”


21 maart 2023 - Juliette de Swarte

De beste ideeën ontstaan vaak als je naar iets zoekt wat nog niet blijkt te bestaan. Dus toen YOUSEEQ geen tool kon vinden om vast en flex in organisaties écht volledig te integreren, bouwden ze die zelf.


13 maart 2023 - HRTech Redactie

De fundamentele bouwsteen van werk, de baan, hindert mogelijk veel organisaties. In plaats daarvan worden skills-based werkmodellen nu veel gebruikt om aan de vraag voor flexibiliteit, keuzevrijheid en gelijkheid te kunnen voldoen. Deloitte noemt dat de ‘Skills-Based Organization’, maar wat is daar dan zo anders aan?


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


27 december 2022 - HRTech Redactie

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.


1 december 2022 - Joost de Zeeuw

Talent Marketplaces, en dan vooral de interne marktplaats. Dat was volgens HRTech-expert Joost de Zeeuw het ‘buzzword’ op de internationale HRTech beurs UNLEASH. Wat heeft het bezoek aan de beurs hem bijgebracht over deze trend? Hij deelt het in dit verslag.


17 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Als er veel verloop is bij een organisatie, proberen HR-leiders vaak te achterhalen waarom medewerkers ontslag nemen. Belangrijk voor de retentie van medewerkers is echter ook dat je hun redenen om te blijven in kaart brengt, zegt Fuel50 in zijn nieuwsbrief The Talent Marketplace. Dit zijn volgens recent onderzoek de vier belangrijkste aanbevelingen om je werkenden te behouden.


15 november 2022 - Mark van Assema

Binnen het al zeer complexe HRTech-landschap vervangt de nieuwe term Talent Intelligence wat Bersin betreft termen als HR – of Data Analytics. Het gaat niet om het analyseren op zichzelf, maar om er intelligentie uit te halen voor het ontwikkelen van talent. Een samenvatting van het whitepaper dat hij erover schreef.


2 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Het komende jaar zou de #HRTechmarkt zowel consolidatie als aanhoudende groei moeten laten zien, zelfs te midden van zorgen over een recessie. Dat vertelde tech-analist Josh Bersin aan een zaal vol publiek op de HR Technology Conference in de VS.


29 september 2022 - Mark van Assema

Volgens HR-techgoeroe Josh Bersin is de talentmarktplaats mainstream geworden. Wat is de talentmarktplaats? Helpt die ons inderdaad om intelligenter na te denken over talent-management? En waarom is dat nodig?


13 september 2022 - HRTech Redactie

Dit artikel is een vervolg op de analyse van de Gartner Hype Cycle voor HCM technologie en kijkt naar de ‘allesomvattende’ Hype Cycle voor de 25 belangrijkste opkomende technologieën. We analyseerden welke hiervan grote impact op Talent Management gaan hebben. Twee hele duidelijke lees je al in de titel, en er zijn een aantal afgeleide technologieën.


28 juli 2022 - HRTech Redactie

Sollicitanten hebben het recht te weten of organisaties gebruik maken van recruitmentsoftware en hoe de daarin actieven algoritmes werken. Dat vindt het College voor de Rechten van de Mens. Als een organisatie dat niet kan uitleggen, kan een (afgewezen) sollicitant een klacht indienen bij het College.
 


26 juli 2022 - HRTech Redactie

Uit onderzoek van Okta, een leidende IAM tool leverancier, blijkt dat organisaties groter dan 2.000 mensen al gemiddeld 187 apps in gebruik hebben in alle hoeken van de organisatie. Hybride werk zal dat dat aantal nog verder laten groeien, aldus hun Chief People Officer Kristina Johnson.


14 juli 2022 - HRTech Redactie

Detacheerder Building Heroes heeft de Digitaal Werven innovatie in selectie award gewonnen. Het bedrijf won de award omdat het bij de werving met behulp van data allereerst focust op het talent en het potentieel van kandidaten, en niet op opleiding of werkervaring.


12 juli 2022 - HRTech Redactie

Matches op de arbeidsmarkt kunnen makkelijker gemaakt worden door uit te gaan van taken en skills in plaats van beroepen en opleidingen. En een skills-paspoort dat de beschikbare vaardigheden van werkenden vastlegt, verkleint de kans op mismatches. Dat blijkt volgens TNO en CBS uit de zesde editie van hun publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI).


26 april 2022 - HRTech Redactie

Interne marktplaatsen, waarbij binnen een organisatie wordt gezocht naar kandidaten om vacatures in te vullen en projecten te starten, zijn populair. Onderzoeksbedrijf Gartner heeft het begrip “internal marketplace” onder de loep genomen en gekeken hoe een organisatie ervan kan profiteren. Zeker nu de “gig economy” verder groeit, worden dergelijke marktplaatsen belangrijker.


12 april 2022 - HRTech Redactie

De toekomst van werk was een belangrijk thema op tech-, muziek- en filmfestival South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. Welke rol speelt technologie? Futuroloog Amy Webb geeft een kijkje in de toekomst.