Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

30 mei 2024 - HRTech Redactie

HR Analytics is steeds meer een geavanceerde analytische tool die strategische besluitvorming ondersteunt. Hoe verandert dit talentmanagement en de organisatiestrategie?


30 april 2024 - HRTech Redactie

Nieuwe technologieën zorgen nogal eens voor weerstand bij medewerkers. Een aantal tips om de acceptatie van #HRtech te bevorderen.


12 maart 2024 - HRTech Redactie

Workday wil met de overname van HiredScore hun aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit uitbreiden.


27 februari 2024 - HRTech Redactie

Olli is een nieuwe technologie die organisaties in staat stelt Total Talent Management in de praktijk te brengen. Claudia Mascunan, Business Development Manager, vertelt hoe deze nieuwe tool zorgt voor een overzicht van alle talenten binnen de organisatie.


5 februari 2024 - HRTech Redactie

Vanuit het bedrijf SkillsCV is The Talentpool Community opgericht. Deze samenwerking van werkgevers en organisaties die hun sollicitanten delen, maakt het mogelijk om te werven zonder bureau of social media.


11 december 2023 - HRTech Redactie

Microsoft heeft een grote nieuwe feature in Viva aangekondigd: skills. Skills voor Viva is een open systeem, en zal volgens Josh Bersin de #HRTech markt flink opschudden. De Skills engine is namelijk ook een leersysteem gebaseerd op skills, een employee development platform en een interne mobiliteitstool die lijkt op een talent marketplace.


30 november 2023 - HRTech Redactie

In de ideale wereld zouden organisaties interne mobiliteit actief moeten aanmoedigen en faciliteren, maar toch lijkt dat eerder uitzondering dan regel. Kevin Wheeler geeft vier redenen en vijf oplossingen voor beperkte interne mobiliteit.


28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


23 augustus 2023 - HRTech Redactie

Waarom zul je als HR professional steeds meer te maken gaan krijgen met Artificiële Intelligentie (AI)? Wat moet je daar echt van weten en waarom? Daarover organiseren Compagnon, Intelligence Group en Werf& het ‘HR & AI congres’ op 7 september.


31 juli 2023 - HRTech Redactie

Zin om in je vakantie wat hr-lectuur door te nemen maar geen zin in al te zware kost. Ga dan voor HR met Ballen. Niet voor niets stond dit vorig najaar verschenen boek bijna een maand lang op nummer 1 in de Managementboek Top 100. Op luchtige toon geeft auteur Bob Zeegers je serieuze tips om een betere hr-professional (excuus, HR-strijder!) te zijn.


25 juli 2023 - Cornerstone

Volgens Michel Geurts, Regional Vice President Benelux/Denmark bij Cornerstone is talentontwikkeling een noodzakelijke strategie voor de toekomstbestendigheid van organisaties. “Technologie is hierin van groot belang. Maar technologie is de enabler, niet het doel op zich.” Tijdens Cornerstone Inspires gaven Geurts en diverse experts hun visie op de huidige wereld van werk.


10 juli 2023 - HRTech Redactie

Welke instrumenten heeft HR nu ter beschikking om de zorgsector uit te laten groeien tot de aantrekkelijke, moderne werkgever van de toekomst? Dat is het thema van de 17e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg op dinsdag 19 september 2023 in het Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch.


4 juli 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is nu belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin stappen te zetten, wordt onder andere gewerkt aan de Skills Ambassade. De Skills Ambassade moet een kenniscentrum worden waar gebruikers kunnen kiezen voor de best passende aanbieder van het Skillspaspoort. Ook krijgen gebruikers begeleiding bij het gebruik van het Skillspaspoort.


22 juni 2023 - HRTech Redactie

People Analytics, HR Analytics, data-driven HR, HR Tech, HR Metrics, People Data, allemaal termen voor datagedreven HR. Veel organisaties spelen met de gedachte om iets te doen met HR-data. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? In dit interview de visie daarop van Paulien Goudsmit, HR consultant bij Kirkman Company.


15 juni 2023 - HRTech Redactie

Internal talent marketplaces (ITM’s), die organisaties gebruiken om werkenden met banen te matchen, kunnen werktevredenheid en betrokkenheid verbeteren, personeelsverloop verminderen en geven leidinggevenden toegang tot diverse perspectieven over belangrijke opdrachten. Vijf onderzoekers van Amerikaanse universiteiten geven hun gezamenlijk visie op deze interne talentmarktplaatsen in Harvard Business Review.


1 juni 2023 - HRTech Redactie

In een onzekere economie is er één ding constant voor werkgevers: de people strategy. De juiste mensen aannemen, de juiste mensen behouden en zorgen dat de skills van werknemers up-to-date zijn, zodat bedrijven kunnen floreren en groeien. Dat zegt HR-expert Josh Bersin, die de HR Technology Conference Virtual opende met een keynote “HR Technology 2023: The Disruption Continues.”


21 maart 2023 - Juliette de Swarte

De beste ideeën ontstaan vaak als je naar iets zoekt wat nog niet blijkt te bestaan. Dus toen YOUSEEQ geen tool kon vinden om vast en flex in organisaties écht volledig te integreren, bouwden ze die zelf.


13 maart 2023 - HRTech Redactie

De fundamentele bouwsteen van werk, de baan, hindert mogelijk veel organisaties. In plaats daarvan worden skills-based werkmodellen nu veel gebruikt om aan de vraag voor flexibiliteit, keuzevrijheid en gelijkheid te kunnen voldoen. Deloitte noemt dat de ‘Skills-Based Organization’, maar wat is daar dan zo anders aan?


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


27 december 2022 - HRTech Redactie

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.


1 december 2022 - Joost de Zeeuw

Talent Marketplaces, en dan vooral de interne marktplaats. Dat was volgens HRTech-expert Joost de Zeeuw het ‘buzzword’ op de internationale HRTech beurs UNLEASH. Wat heeft het bezoek aan de beurs hem bijgebracht over deze trend? Hij deelt het in dit verslag.


17 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Als er veel verloop is bij een organisatie, proberen HR-leiders vaak te achterhalen waarom medewerkers ontslag nemen. Belangrijk voor de retentie van medewerkers is echter ook dat je hun redenen om te blijven in kaart brengt, zegt Fuel50 in zijn nieuwsbrief The Talent Marketplace. Dit zijn volgens recent onderzoek de vier belangrijkste aanbevelingen om je werkenden te behouden.


15 november 2022 - Mark van Assema

Binnen het al zeer complexe HRTech-landschap vervangt de nieuwe term Talent Intelligence wat Bersin betreft termen als HR – of Data Analytics. Het gaat niet om het analyseren op zichzelf, maar om er intelligentie uit te halen voor het ontwikkelen van talent. Een samenvatting van het whitepaper dat hij erover schreef.


2 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Het komende jaar zou de #HRTechmarkt zowel consolidatie als aanhoudende groei moeten laten zien, zelfs te midden van zorgen over een recessie. Dat vertelde tech-analist Josh Bersin aan een zaal vol publiek op de HR Technology Conference in de VS.


29 september 2022 - Mark van Assema

Volgens HR-techgoeroe Josh Bersin is de talentmarktplaats mainstream geworden. Wat is de talentmarktplaats? Helpt die ons inderdaad om intelligenter na te denken over talent-management? En waarom is dat nodig?