Nieuws


25 november 2020 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


20 november 2020 - Cornerstone

Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.


13 november 2020 - HRTech Redactie

Als je kijkt naar de werkzaamheden van HR Managers, dan is het vinden van talent voor het bedrijf altijd een belangrijk onderdeel van het takenpakket geweest. Maar is een wijd begrip als “talent” anno 2020 nog wel hetzelfde als in pakweg 1980? Een artikel in het Future of Work-Report toont aan hoe een nieuwe benadering van de term “talent” deuren opent voor HR.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


1 november 2020 - HRTech Redactie

Het rapport benadrukt dat talentmanagement zich te lang heeft gericht op een beperkt aantal high potentials, managers en specifieke top medewerkers. Hoewel er al een tijdje ontevredenheid is, heeft de COVID-19 crisis talent nu tot een ondernemingsbrede uitdaging gemaakt. De nieuwe naam van deze 9-grid is dan ook gericht op het succes van alle mensen in de organisatie.


25 oktober 2020 - HRTech Redactie

Onze debinarweek, met 18 demo webinars en een paneldiscussie, staat dit jaar in het teken van de Talent Marketplace. In deze corona tijden is interne mobiliteit of doorstroom, net zo belangrijk als instroom van buiten. Met de talent marketplace creëer je een talentpool waar via skills zowel matching, onboarding, learning en ontwikkeling plaats kunnen vinden. Zowel binnen je organisatie als zelfs met externe marktplaatsen.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


12 oktober 2020 - Cornerstone

De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.


21 september 2020 - HRTech Redactie

Voor de één betekent de pandemie een dip. Bij de ander was het nooit eerder zo druk. Maar bijna alle aanwezigen tijdens de #HRTech Community Meetup vinden relaties in deze tijd nóg belangrijker en zien de Talent Marketplace als meer dan een hype.


11 september 2020 - HRTech Redactie

Afgelopen woensdag 9 september konden we, onder strenge corona maatregelen, toch weer eens met de community fysiek bij elkaar komen. Te gast in de tuin bij Kirkman Company spraken we over business development in corona tijden en de Talent Marketplace, onder het genot van een zomerse BBQ.


6 september 2020 - HRTech Redactie

Talent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.