Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

18 oktober 2021 - Juliette de Swarte

Maak ‘leren’ voor je werknemers net zo leuk en moeiteloos als Netflixen.

“We moeten ‘leren’ en ‘werken’ niet meer los van elkaar zien, maar ‘het leren’ verankeren in alles wat we doen. Het moet net zo moeiteloos gaan als Netflixen of even scrollen door de Facebook tijdlijn,” zegt Michel Geurts, van Cornerstone. 


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


4 oktober 2021 - HRTech Redactie

Medewerkers behouden is veel goedkoper en productiever dan nieuwe zoeken. Toch kijken de meeste organisaties buiten hun personeelsbestand bij de invulling van openstaande vacatures. Hoe kan je, mede dankzij technologie, het best medewerkers behouden en ontwikkelen?


14 september 2021 - HRTech Redactie

Hulp nodig bij interne projecten? Of heb je zin om eens op andere afdelingen van de organisatie rond te kijken? Unilever is een van de bedrijven die gebruikmaakt van een 'talent marketplace' genaamd U-Work, een HR-tool waarbij interne mobiliteit, samenwerken en talentontwikkeling extra makkelijk wordt.


20 juli 2021 - HRTech Redactie

De wereld van werk wordt steeds flexibeler, zowel als je kijkt naar locatie nu door corona, maar ook op het gebied van contractvormen. Total Talent Management is het voeren van een HR beleid voor de totale groep werkenden voor je organisatie. In dit tweeluik bespreekt Mark van Assema welke 4 stappen nodig zijn om je HR IT architectuur geschikt te maken voor alle werkenden.


5 juli 2021 - HRTech Redactie

Ziekenhuizen over de hele wereld kampen met personeelstekorten. Door corona is de vraag naar extra capaciteit flink toegenomen en is ook intern veel geschoven tussen allerlei afdelingen. De zorg is een sector waar continu druk op staat, zo lijkt het. Maar is die druk wel terecht?


11 juni 2021 - HRTech Redactie

Beperkingen worden versoepeld, grenzen gaan weer open, de economie trekt weer aan, kortom: het einde van de pandemie lijkt in zicht. We hebben regelmatig geschreven over de effecten van de pandemie op de werkvloer, maar hoe gaan organisaties er ná de pandemie uitzien? HR-expert Josh Bersin blikt vooruit op zijn blog.


3 juni 2021 - HRTech Redactie

Gister verscheen het nieuwe rapport ‘Aanbieders van Integraal Talentbeheer (ITB) in Nederland en België” van Mark Bassie en Marleen Deleu. Het is een rapport voor organisaties die iedereen die voor ze werkt, inclusief tijdelijke, externe medewerkers, zo gelijk mogelijk willen behandelen. Bij deze voor velen nieuwe aanpak kun je zowel op proces als technisch gebied ondersteuning inschakelen.


25 mei 2021 - HRTech Redactie

In de eerste helft van mei lanceert NS ComIT, Commercie & IT, de online tool Mix & Match. Na vijf maanden van technische implementatie krijgen alle 500 medewerkers tegelijk toegang tot de netwerktool van eelloo. Isabel van Laarhoven, product owner: “Iedereen bij ComIT heeft een enorme behoefte om te zien welke expertises en rollen we in huis hebben. Nu zijn we eindelijk live, en zien we hoe we zijn verbonden met elkaar, de 89 teams en de 8 clusters.”


29 maart 2021 - HRTech Redactie

Met een goed mobiliteitsplan bereid je medewerkers voor op de "T"oekomst. Bewandel niet één pad, maar bouw je eigen T-splitsing. Zo kun je altijd een andere kant op als je huidige werk een keer ophoudt. Dat is het advies van Hans van der Velden van onze nieuwe partner WeAreHR!


23 maart 2021 - HRTech Redactie

HR anno 2021 moet zich meer focussen op de groei van interne werkenden, in plaats van zoeken naar talent buiten de bedrijfsmuren. Dat dit daadwerkelijk realiteit kan worden, toonde Salesforce aan met een nieuw, intern wervingsinitiatief. Aan de hand van vijf pilaren ontleedt Richard Liddington, hoofd van het recruitment initiatief, het succesverhaal van Salesforce.


9 maart 2021 - PiCompany

Talentmanagement. Vroeger dacht je bij die term aan het werven van jonge high potentials. In dit interview door GiTP/Picompany met HR directeur Marco Winkel van Visma | Raet lees je hoe HR zich richt op álle medewerkers: hoe komen die het best tot hun recht? Bovendien maakt het bedrijf bij talentmanagement gebruik van HR Analytics. Al noemen ze dat daar liever People Analytics.


8 maart 2021 - HRTech Redactie

Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...


2 maart 2021 - HRTech Redactie

Stilstaan is achteruitgaan! Deze leefregel heeft niet alleen betrekking op onze fysieke gesteldheid, maar zeker ook op onze employability (blijvende inzetbaarheid). Het ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor de medewerkers zelf, de organisatie en de arbeidsmarkt. Toch heeft slechts 47% van de organisaties in zorg en welzijn goed en actueel inzicht in de kwaliteiten en competenties van medewerkers. En dat is bijzonder voor een sector waar opleiding en ontwikkeling in ruim drie op de vijf zorginstellingen een centrale positie in de organisatie heeft.


25 januari 2021 - HRTech Redactie

Verrassend: er is vooral heel veel wél doorgegaan het afgelopen jaar. Oké, we gingen niet naar UNLEASH in Parijs, maar veel werd online en sommige fysieke events konden toch plaatsvinden. Een korte terugblik maar vooral vooruitblik tijdens de HRTech Community Meet Up met speciale gast Bas van de Haterd over Black Lives Matter en Work From Anywhere.


21 januari 2021 - HRTech Redactie

In de 25 jaar dat VroomHR passende HR-technologie voor klanten selecteert, is duidelijk geworden dat klanten vaak overweldigd worden door het grote aanbod van aanbieders en leveranciers. Om die reden heeft Vroom de VroomHR selectietool ontwikkeld: een handige applicatie waarin alle kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren overzichtelijk wordt aangeboden.


15 januari 2021 - HRTech Redactie

Banen en bijbehorende vaardigheden veranderen constant. Door digitalisering, robotisering en de zogenaamde skills gap ontstaat er de komende jaren een grote behoefte aan upskilling en reskilling. In dit artikel legt AG5 uit hoe dat zit én wat je er aan kan doen!


14 januari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


8 december 2020 - HRTech Redactie

Van de mensen die vertrokken bij Schneider Electric gaf bijna de helft als reden dat ze geen doorgroeimogelijkheden zagen. Die waren er wél. “Ze bleken alleen niet zichtbaar voor werknemers.” vertelt Divkiran Kathuria, Global Lead for HR Transformation and Innovation, van Schneider Electric.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


25 november 2020 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


20 november 2020 - Cornerstone

Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.


13 november 2020 - HRTech Redactie

Als je kijkt naar de werkzaamheden van HR Managers, dan is het vinden van talent voor het bedrijf altijd een belangrijk onderdeel van het takenpakket geweest. Maar is een wijd begrip als “talent” anno 2020 nog wel hetzelfde als in pakweg 1980? Een artikel in het Future of Work-Report toont aan hoe een nieuwe benadering van de term “talent” deuren opent voor HR.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.