Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

11 juni 2021 - HRTech Redactie

Beperkingen worden versoepeld, grenzen gaan weer open, de economie trekt weer aan, kortom: het einde van de pandemie lijkt in zicht. We hebben regelmatig geschreven over de effecten van de pandemie op de werkvloer, maar hoe gaan organisaties er ná de pandemie uitzien? HR-expert Josh Bersin blikt vooruit op zijn blog.


3 juni 2021 - HRTech Redactie

Gister verscheen het nieuwe rapport ‘Aanbieders van Integraal Talentbeheer (ITB) in Nederland en België” van Mark Bassie en Marleen Deleu. Het is een rapport voor organisaties die iedereen die voor ze werkt, inclusief tijdelijke, externe medewerkers, zo gelijk mogelijk willen behandelen. Bij deze voor velen nieuwe aanpak kun je zowel op proces als technisch gebied ondersteuning inschakelen.


25 mei 2021 - HRTech Redactie

In de eerste helft van mei lanceert NS ComIT, Commercie & IT, de online tool Mix & Match. Na vijf maanden van technische implementatie krijgen alle 500 medewerkers tegelijk toegang tot de netwerktool van eelloo. Isabel van Laarhoven, product owner: “Iedereen bij ComIT heeft een enorme behoefte om te zien welke expertises en rollen we in huis hebben. Nu zijn we eindelijk live, en zien we hoe we zijn verbonden met elkaar, de 89 teams en de 8 clusters.”


29 maart 2021 - HRTech Redactie

Met een goed mobiliteitsplan bereid je medewerkers voor op de "T"oekomst. Bewandel niet één pad, maar bouw je eigen T-splitsing. Zo kun je altijd een andere kant op als je huidige werk een keer ophoudt. Dat is het advies van Hans van der Velden van onze nieuwe partner WeAreHR!


23 maart 2021 - HRTech Redactie

HR anno 2021 moet zich meer focussen op de groei van interne werkenden, in plaats van zoeken naar talent buiten de bedrijfsmuren. Dat dit daadwerkelijk realiteit kan worden, toonde Salesforce aan met een nieuw, intern wervingsinitiatief. Aan de hand van vijf pilaren ontleedt Richard Liddington, hoofd van het recruitment initiatief, het succesverhaal van Salesforce.


9 maart 2021 - PiCompany

Talentmanagement. Vroeger dacht je bij die term aan het werven van jonge high potentials. In dit interview door GiTP/Picompany met HR directeur Marco Winkel van Visma | Raet lees je hoe HR zich richt op álle medewerkers: hoe komen die het best tot hun recht? Bovendien maakt het bedrijf bij talentmanagement gebruik van HR Analytics. Al noemen ze dat daar liever People Analytics.


8 maart 2021 - HRTech Redactie

Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...


2 maart 2021 - HRTech Redactie

Stilstaan is achteruitgaan! Deze leefregel heeft niet alleen betrekking op onze fysieke gesteldheid, maar zeker ook op onze employability (blijvende inzetbaarheid). Het ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor de medewerkers zelf, de organisatie en de arbeidsmarkt. Toch heeft slechts 47% van de organisaties in zorg en welzijn goed en actueel inzicht in de kwaliteiten en competenties van medewerkers. En dat is bijzonder voor een sector waar opleiding en ontwikkeling in ruim drie op de vijf zorginstellingen een centrale positie in de organisatie heeft.


25 januari 2021 - HRTech Redactie

Verrassend: er is vooral heel veel wél doorgegaan het afgelopen jaar. Oké, we gingen niet naar UNLEASH in Parijs, maar veel werd online en sommige fysieke events konden toch plaatsvinden. Een korte terugblik maar vooral vooruitblik tijdens de HRTech Community Meet Up met speciale gast Bas van de Haterd over Black Lives Matter en Work From Anywhere.


21 januari 2021 - HRTech Redactie

In de 25 jaar dat VroomHR passende HR-technologie voor klanten selecteert, is duidelijk geworden dat klanten vaak overweldigd worden door het grote aanbod van aanbieders en leveranciers. Om die reden heeft Vroom de VroomHR selectietool ontwikkeld: een handige applicatie waarin alle kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren overzichtelijk wordt aangeboden.


15 januari 2021 - HRTech Redactie

Banen en bijbehorende vaardigheden veranderen constant. Door digitalisering, robotisering en de zogenaamde skills gap ontstaat er de komende jaren een grote behoefte aan upskilling en reskilling. In dit artikel legt AG5 uit hoe dat zit én wat je er aan kan doen!


14 januari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


8 december 2020 - HRTech Redactie

Van de mensen die vertrokken bij Schneider Electric gaf bijna de helft als reden dat ze geen doorgroeimogelijkheden zagen. Die waren er wél. “Ze bleken alleen niet zichtbaar voor werknemers.” vertelt Divkiran Kathuria, Global Lead for HR Transformation and Innovation, van Schneider Electric.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


25 november 2020 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


20 november 2020 - Cornerstone

Hoe kan je organisatie tot bloei komen tijdens een wereldwijde disruptie? En hoe verandert de HR-rol als we medewerkers niet meer hoeven en kunnen controleren en monitoren? Door agile leiderschap toe te passen schep je voorwaarden voor intrinsieke motivatie van alle werkenden.


13 november 2020 - HRTech Redactie

Als je kijkt naar de werkzaamheden van HR Managers, dan is het vinden van talent voor het bedrijf altijd een belangrijk onderdeel van het takenpakket geweest. Maar is een wijd begrip als “talent” anno 2020 nog wel hetzelfde als in pakweg 1980? Een artikel in het Future of Work-Report toont aan hoe een nieuwe benadering van de term “talent” deuren opent voor HR.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


1 november 2020 - HRTech Redactie

Het rapport benadrukt dat talentmanagement zich te lang heeft gericht op een beperkt aantal high potentials, managers en specifieke top medewerkers. Hoewel er al een tijdje ontevredenheid is, heeft de COVID-19 crisis talent nu tot een ondernemingsbrede uitdaging gemaakt. De nieuwe naam van deze 9-grid is dan ook gericht op het succes van alle mensen in de organisatie.


25 oktober 2020 - HRTech Redactie

Onze debinarweek, met 18 demo webinars en een paneldiscussie, staat dit jaar in het teken van de Talent Marketplace. In deze corona tijden is interne mobiliteit of doorstroom, net zo belangrijk als instroom van buiten. Met de talent marketplace creëer je een talentpool waar via skills zowel matching, onboarding, learning en ontwikkeling plaats kunnen vinden. Zowel binnen je organisatie als zelfs met externe marktplaatsen.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


12 oktober 2020 - Cornerstone

De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.


21 september 2020 - HRTech Redactie

Voor de één betekent de pandemie een dip. Bij de ander was het nooit eerder zo druk. Maar bijna alle aanwezigen tijdens de #HRTech Community Meetup vinden relaties in deze tijd nóg belangrijker en zien de Talent Marketplace als meer dan een hype.