Nieuws


20 januari 2023

Laurens Waling nieuw lid managementteam 8vance


AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.

Categorie: Learning & Development, Assessments & Matching, Persbericht, Talent Marketplace, Skills Based HR
Geschreven door: HRTech Redactie

Laurens_Waling

Laurens Waling richtte in 2014 Part-up op, als oplossing om werk te delen binnen grote organisaties. Hij verkocht zijn bedrijf vorig jaar en gaat nu aan de slag bij 8vance, aanbieder van een skills-based matchingplatform. 8vance Matching Technologies is het Nederlands-Duitse AI-softwarebedrijf achter onder andere Jobliebe.nl. Het heeft een slimme AI-matchingtechnologie ontwikkeld die op basis van vaardigheden, competenties, ervaring en persoonlijkheid, autonoom kijkt in hoeverre mensen passen bij vacatures, projecten of bijvoorbeeld functiehuizen.

Groei interne marktplaatsen

De overstap komt op het moment dat 8vance een groeispurt maakt, zegt Walings nieuwe werkgever. “Dankzij de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende verloop- en verzuimcijfers zijn steeds meer organisaties gedwongen om het eigen personeel slimmer in te zetten. Bedrijven in alle sectoren kiezen voor interne marktplaatsen om de verborgen capaciteit onder hun medewerkers beter te benutten en werk te herverdelen. Met de toenemende hoeveelheid te resourcen werkzaamheden en het groeiend aantal mensen dat flexibel wil werken, wordt het steeds belangrijker om IT in te zetten om de juiste match te maken.”

Onbenut potentieel op de arbeidsmarkt

Voor Laurens Waling is de overstap naar 8vance logisch: “Onze arbeidsmarkt is stuk. We krijgen vacatures niet vervuld, terwijl de helft van de mensen aangeeft ongelukkig te zijn in zijn of haar werk. Er is een enorm onbenut potentieel van mensen met afstand tot arbeidsmarkt, studenten, gepensioneerden, statushouders en ga maar door. Door werk anders te organiseren, kunnen we een grotere capaciteit aanboren en het bovendien zinvoller, leuker en leerzamer maken voor iedereen.”

AI voor matchen van werk

Waling: “Platformen zoals 8vance maken werk toegankelijk voor iedereen. Ze verlagen de transactiekosten van het organiseren. Het is precies wat organisaties nodig hebben voor de transformaties naar duurzame entiteiten. En wat onze arbeidsmarkt weer herstelt. De bekendheid en het vertrouwen in AI voor het matchen van werk zijn echter nog laag. Terwijl ik blown-away ben van de mogelijkheden. Het is mijn missie deze mogelijkheden de grootste mogelijke bekendheid te geven.”

Matchen van skills met taken en projecten

8vance krijgt met de overstap van Waling een bredere focus, zegt CEO Han Stoffels. “In plaats van ons vooral te richten op vacatures, gaan we nu ook kijken naar taken en projecten op het platform. Het matchen van kleinere werkzaamheden werkt vergelijkbaar met het matchen van vacatures. De algoritmes zijn getraind op meer dan 80 miljoen profielen en 25 miljoen vacatures in Nederland, Duitsland en Engeland. De correlaties tussen de skills in de vacatures zijn ook geschikt om bij elke klus matchende skills te voorspellen. Door dit ook voor elk profiel te doen, kunnen personen en werkzaamheden aan elkaar gekoppeld worden, zelfs al gebruiken ze andere woorden of komen ze uit andere onderdelen, organisaties of sectoren. We creëren één stabiele flexibele arbeidsmarkt.” 
 

Deel dit artikel
Dit artikel is 567 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter