Nieuws


5 februari 2024

Nieuwe recruitmenttech start-up wil groter worden dan LinkedIn


Vanuit het bedrijf SkillsCV is The Talentpool Community opgericht. Deze samenwerking van werkgevers en organisaties die hun sollicitanten delen, maakt het mogelijk om te werven zonder bureau of social media.

Categorie: Persbericht, HRTech Taal, Talent Marketplace, Skills Based HR
Geschreven door: HRTech Redactie

Door SkillsCV is de nieuwe start-up The Talentpool Community opgericht. Een bedrijf dat de samenwerking en uitwisseling van kandidaten en sollicitanten gaat faciliteren tussen o.a. werkgevers, bedrijven in regio’s, winkels en bedrijventerreinen, brancheorganisaties en samenwerkende gemeenten. De best afgewezen sollicitanten en kandidaten, de zogenaamde ‘silver medallists’ van één werkgever is de aanname van één van de andere samenwerkende organisaties binnen de community. Door samen te werken met andere werkgevers (binnen dezelfde branche, regio of winkelstraat) ontstaat een uitwisselbaar eco-systeem van talent. Het maakt werkgevers sterker en onafhankelijker en kandidaten en sollicitanten worden sneller en beter gematcht op de baan en binnen de regio waarin ze zoeken.

Een taal voor werkgevers en werknemers

De basis onder deze nieuwe community is het SkillsCV. Deze op skills gebaseerde technologie vertaalt het CV naar skills en matcht met alle Nederlandse vacatures. Momenteel is de community gratis, compleet en makkelijk te gebruiken voor kandidaten en maken al bijna 20.000 werkzoekenden hier gebruik van.

Dit levert een nieuwe standaard op waar werkgevers uitstekend mee kunnen matchen en werkzoekenden regie kunnen houden op de eigen kansen op de arbeidsmarkt. Door één arbeidsmarktstandaard te hanteren, zoals in België met Work-ID en in Engeland met CV Wallet, faciliteren The Talentpool Community en SkillsCV de wens van de Nederlandse polder om meer met de skills van mensen te doen.

“Binnen 1 jaar willen we ruim 1 miljoen CV’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben en binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt” aldus Maarten Westerduin, CEO van The Talentpool Community.

Vergroten productiviteit op de Nederlandse (arbeids)markt

Iemand die goed in zijn vel zit in een baan, functioneert beter en blijft langer. Het maken van goede matches op basis van talent, kwaliteiten maar ook voorkeuren als functie, salaris, aantal uren en reisafstand zijn daarin essentieel. Ook het kunnen kiezen van werkgevers uit een grotere pool beschikbaar talent in plaats van afhankelijk te zijn van wat wordt aangeboden of zichzelf aanbiedt is daarin belangrijk. The Talentpool Community in relatie met SkillsCV wil daar een oplossing voor bieden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 274 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter