Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

25 maart 2020 - HRTech Redactie

Hoe draag je jouw leiderschap uit in deze tijd van thuiswerken in virtuele teams? Het digitale coaching platform SparkUs kondigt vandaag aan dat zij hiervoor een gratis, meertalig coaching traject hebben ontwikkelt. Je leert hoe je de doelstellingen voor je organisatie kunt aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid waar we in terecht zijn gekomen.


24 maart 2020 - AG5

Het succes van jouw organisatie is grotendeels afhankelijk van de vaardigheden en competenties van je medewerkers. Skills management en continuous improvement stellen je zowel in staat om deze competenties en vaardigheden in kaart te brengen als systematisch te ontwikkelen en verbeteren. Maar hoe geef je strategieën als continuous improvement en skills management in de praktijk vorm? En hoe versterken ze elkaar?


13 maart 2020 - HRTech Redactie

GeneHRations, het netwerk van HR Tech entrepreneurs, heeft een samenwerking gesloten met Progreso. Zij ontwikkelen software waarmee bedrijven de opvolging van medewerkers efficiënter in kaart kunnen brengen.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


27 februari 2020 - HRTech Redactie

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds meer erkend als basis onder het werkzame leven en 'op cursus gaan' is (bijna) geen 'moetje' meer. Dat komt omdat opleiden steeds persoonlijker wordt gemaakt en minder een organisatorische noodzaak. Hoe je de learning experience in een agile omgeving smart inricht leer je dan weer bij Next Learning op 9 april.


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


27 januari 2020 - HRTech Redactie

De opkomst van de klusjes economie levert een groot risico op voor zowel ontwikkelaars als gebruikers van de bijbehorende platformen. De verleiding om te werken met de bekende 5-sterren waardering werkt niet bij mensen. Net zo min als de normaalverdeling in traditioneel performance management. Feedback is goed, maar houdt het wel menselijk.


16 december 2019 - HRTech Redactie

Bij BNR Groeihelden op 11 december 3 HRTech ondernemers aan het woord over hun succesvolle start-ups en scale-up. Over Peddy, NMBRS en Flex-Appeal en hoe ze in de lokale markt een niche vonden of juist internationaal experimenteren. En over hoe je om moet gaan met vragen om maatwerk van klanten.


11 december 2019 - HRTech Redactie

Tijdens de Emerce #Update 6, Digital Teams van 3 december draait het de hele dag over het opzetten van digitale teams om de digitale transformatie echt vorm te gaan geven. Daarbij horen ook een nieuwe manier van cultuurverandering en van performance management. Hoe de Tribe Investments van ING NL + BE dit op een Agile manier aanpakten vertelt Ellen van Acker, Chapter Lead Digital.


5 december 2019 - HRTech Redactie

Dat HR en technologie uiteindelijk moet draaien om de eindgebruikers is met de aandacht voor de employee experience bij UNLEASH wel duidelijk. In Parijs presenteerde het ooit Nederlandse, nu wereldwijde, Unit4 haar nieuwe kijk op technologie. We spraken er met ceo Mike Ettling en met Tim Clauwaert, ceo van Intuo, onderdeel van Unit4.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


9 oktober 2019 - HRTech Redactie

Weer een overname van een Nederlandse #HRTech door een Scandinavische partij. Het Zweedse Assessio neemt HFMtalentindex over, beide spelers in online Assessments en Analytics. Op haar beurt werd Assessio eerder dit jaar overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Main Capital.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


19 september 2019 - HRTech Redactie

Volgens Laszlo Bock, voormalig HR-baas van Google, is een revolutie binnen HR aanstaande. Na de introductie van AI tools in Recruitment is nu ook Talent Management aan de beurt. Talent ontwikkeling en plezier in je werk hebben zit in kleine dingen en met digitale 'nudges', kleine duwtjes, gaan talenten vanzelf de goede kant op.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


14 juli 2019 - HRTech Redactie

Scale-up 2DAYSMOOD uit Utrecht heeft €360.000 vers kapitaal opgehaald om Nederland gelukkiger te maken op het werk. Door te meten op allerlei 'zachte' gevoelens komen problemen rond de werksfeer eerder naar boven waardoor je sneller moet kunnen bijsturen.


2 juli 2019 - HRTech Redactie

Soms kan het zo simpel zijn als de naam van een concept aan te passen om een gedragsverandering te realiseren. Een aantal HR experts kwamen met de term ‘performance support’ om de term ‘performance management’ te vervangen. En dan krijg je ook andere tools om die ‘support’ te kunnen geven.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


27 mei 2019 - HRTech Redactie

BreinStijl geeft de handvatten voor optimale samenwerking binnen je bedrijf. Een online tool die het maximale uit mensen haalt en zorgt voor optimale resultaten bij een project. BreinStijl, het perfecte instrument voor samenwerking, is de nieuwste partner van HRTech Review.


23 mei 2019 - HRTech Redactie

Het managen van talent is een traject waarin vele wegen naar Rome leiden. Soms is het zo eenvoudig als opleiden, soms werkt coaching. Door te werken met mentoren wil Mentortrails precies in het midden van de verschillende disciplines zitten.


22 mei 2019 - HRTech Redactie

Ieder jaar publiceert Sprout een lijst met 25 'beste' onderneming gerund door jonge ondernemers onder de 25. Gisteren werd de lijst van 2019 bekend met 6 partijen die zich in de HR / recruitment wereld bevinden. Een aantal  een aantal nieuwe partijen


20 mei 2019 - HRTech Redactie

“Peddy is geen tool, maar een filosofie”, zegt Ergin Borova, mede-oprichter van de gelijknamige Nederlandse start up. Het is in ieder geval een bijzondere beoordelingstool die performance management op zijn kop zet en daarmee inspeelt op de nieuwste trend in HR; het bieden van een gelukkige employee journey.


17 mei 2019 - HRTech Redactie

Start-Up Learned.io heeft als meest vernieuwende Talent Tech tooling een spot gewonnen op Demo_Day. Niet alleen hebben zij een Agile aanpak voor persoonlijke ontwikkeling die performance management en opleiden naadloos integreert. Ook bieden zij sinds kort hun oplossing aan professionals rechtstreeks, met een skills paspoort 'voor het leven'.